Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 oct 2015 - Anul XX, nr. 230 (6042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Solicitare

Universitatea Suceava le cere autorităţilor spaţii pentru funcţionarea Casei de Cultură a Studenţilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Conducerea Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) le cere decidenţilor locali şi judeţeni să sprijine funcţionarea Casei de Cultură a Studenţilor, instituţie înfiinţată în urmă cu un an, dar care nu are nici până în prezent un spaţiu propice pentru funcţionare, repetiţii şi pentru susţinerea spectacolelor.

În cadrul ceremoniei de deschidere a anului universitar rectorul Universităţii, Valentin Popa, a punctat că „cea mai importantă parte a vieţii cultural-artistice a instituţiei se desfăşoară, aşa cum este şi normal, sub auspiciile Casei de Cultură a Studenţilor, care a organizat, în anul universitar precedent, peste 50 de evenimente. Profit de faptul că în sală avem decidenţii locali pentru a le solicita sprijinul în a ajuta cu spaţii în care studenţii să-şi poată desfăşura activitatea extracurriculară, absolut necesară pentru formarea personalităţii individuale”. 

Acesta a arătat că autorităţile locale au toată deschiderea în sprijinirea instituţiei academice, însă sunt o serie de probleme care au rămas nerezolvate.

„Sunt dezamăgit că, după 25 de ani, nu avem o sală polivalentă, că vorbim despre handbal, dar nu avem o sală unde să jucăm, iar dacă facem performanţă trebuie ca echipa să se deplaseze în alt oraş pentru a juca. Nu e în regulă să avem o Casă de Cultură a Studenţilor, iar noi să fim singurii care ne zbatem pentru a asigura toate spaţiile necesare. O Casă de Cultură a Studenţilor este în orice oraş o casă propriu-zisă. Domnul primar ne spunea că aşteaptă să se finalizeze legistaţia în privinţa posibilităţii de a finanţa de la bugetul local universităţiile, însă i-am spus că noi nu de asta avem nevoie. Important e să ne asigure o sală polivalentă în oraş, o Casă de Cultură a Studenţilor, condiţii pe care comunitatea trebuie să le asigure pentru 10.000 de studenţi”, a spus şeful universităţii.

Acesta a mai subliniat că a solicitat municipalităţii un etaj al Centrului Cultural Bucovina (fostul cinematograf Modern), însă nu a primit un răspuns favorabil.

La rândul său, Mihai Dimian, prorectorul USV, a menţionat că Universitatea se află într-o competiţie cu celelalte universităţi de la nivel naţional, însă nu are condiţii propice pentru desfăşurarea de activităţi extracurriculare, astfel că Suceava nu poate avea atractivitatea Iaşiului, a Clujului sau a Bucureştiului.

Cel mai probabil, Casa de Cultură a Studenţilor Suceava va folosi câteva spaţii din cadrul Centrului pentru Păstrarea Tradiţiilor, de pe strada Universităţii.

„Sala de acolo e foarte mică, în fond e o sală de şedinţe, nu e o sală de spectacole. Avem nevoie de o sală în care putem face repetiţii. Auditoriumul <Joseph Schmidt> nu poate fi folosit zilnic, de dimineaţă până seară, şi ca sală de spectacol şi de repetiţii. Ne trebuie o sală de lucru, birouri, magazie, săli pentru cursurile de pictură şi muzică pe care le desfăşoară Casa de Cultură”, a mai punctat Popa. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitatea Suceava le cere autorităţilor spaţii pentru funcţionarea Casei de Cultură a Studenţilor.
 Vizualizări articol: 1428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Universitatea Suceava le cere autorităţilor spaţii pentru funcţionarea Casei de Cultură a Studenţilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei