Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 3 oct 2015 - Anul XX, nr. 230 (6042)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ion Cozmei - „Tâlcuitorul de Semne”

 La Marea Despărţire

Exact în urmă cu un an, într-un octombrie de aur, în casa bătrânească din Călineştii copilăriei şi ai părinţilor săi şi ai străbunilor Eminescului, într-o încăpere modestă, dar strălucind de curăţenie şi sub privirile blânde ale unei fiinţe desprinse din icoane - mama - Ion Cozmei citea şi apoi scria, cu caligrafia-i inconfundabilă, prefaţa la volumul meu de poezii „În custodia timpului real”. Mai apoi, în ianuarie al acestui an, am lansat împreună volumele noastre la şcoala care ne-a fost atât de dragă amândurora - Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava, eveniment relatat cu generozitate de jurnalistul Tiberiu Cosovan în Monitorul de Suceava, relatare însoţită de o fotografie, nepreţuită pentru mine, fotografie care ne înfăţişează împreună. Doi prieteni. Prieteni de o viaţă. Două destine apropiate. Cine şi-ar fi imaginat atunci că Marea Despărţire va veni atât de repede. Că atât de devreme şi atât de pe neaşteptate…

Iar dacă el, Ion, îmi semna prefaţa unei cărţi, eu, atât de devreme şi atât de pe neaşteptate, eu îi semnez Postfaţa Unei Vieţi. O fac cu durere nespusă şi cu ochii în lacrimi.

Pentru că Ion Cozmei a fost un suflet mare, încremenit în puritatea celei mai frumoase adolescenţe, un Prieten devotat şi un Poet cu har. Îşi iubea mai presus de toate băiatul, pe Victor, soţia Tania şi pe cel pe care îl considera ca descinzând din neamul său - pe Eminescu. În cartea despre Poeţii Bucovinei, la care lucrez de o bună bucată de viaţă, Ion avea şi are un loc de cinste. N-am apucat să i-o spun, dar cred că el ştia asta. I-o spun acum, la Marea Despărţire.

Adio, Drag Prieten!

Octavian Nestor

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ion Cozmei - „Tâlcuitorul de Semne”.
 Vizualizări articol: 2098 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Ion Cozmei - „Tâlcuitorul de Semne”3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei