Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 oct 2015 - Anul XX, nr. 228 (6040)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Finanţare necesară

Străzi de pământ din Suceava, propuse spre asfaltare pe fonduri europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pământul de pe şase străzi din municipiul Suceava urmează să fie înlocuit cu covor asfaltic, imediat ce se va debloca accesarea de fonduri europene pe Programul Operaţional Regional.

„Deşi am depus eforturi mari în Suceava, mai sunt aspecte care lasă de dorit pe partea de infrastructură rutieră. Mai sunt străzi de pământ în Suceava, este o realitate. Şi eu, ca primar, mi-aş dori ca această realitate să dispară, dar nu e după cum vrea primarul, ci după posibilităţile financiare”, a spus şeful municipalităţii sucevene, Ion Lungu.

Acesta a întocmit o listă cu şase străzi de pământ, prinse în strategia de modernizare care va fi pusă în aplicare de îndată ce se obţin fondurile necesare.

Străzile de pământ care sunt prinse în strategia de modernizare: Dobrilă Eugen şi Lev Tolstoi, din Burdujeni Sat, Constantin Moraru, Micşunelelor, Stadionului şi 28 noiembrie, din Iţcani.

„La aceste străzi s-a făcut licitaţie, se lucrează la expertiza tehnică de modernizare şi pregătim proiectele pentru atragerea de fonduri europene. Dacă am putea face ca şi data trecută, când am obţinut fonduri pentru asfaltarea a trei străzi din Iţcani şi trei din Burdujeni Sat, ar fi foarte bine”, a explicat edilul sucevean.

Lista a fost întocmită în baza solicitărilor venite din partea sucevenilor care locuiesc pe străzile respective şi care cer să beneficieze de condiţii mai bune de trai.

„Vin oamenii nemulţumiţi, au dreptate, suntem un oraş mare şi avem încă străzi de pământ. Nu am spus niciodată că voi face un oraş la cheie, dorinţele noastre trebuie legate întotdeauna şi de posibilităţile financiare. Toată nădejdea mea se îndreaptă către fondurile europene, aşteptăm să se lanseze aceste ghiduri, să vedem despre ce este vorba, să ne facem strategia şi să ne pregătim să accesăm cât mai multe fonduri”, a adăugat primarul Sucevei. Conform acestuia, doar 2-3% din străzile Sucevei sunt încă străzi de pământ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Străzi de pământ din Suceava, propuse spre asfaltare pe fonduri europene.
 Vizualizări articol: 2545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.5 din 2 voturi
Străzi de pământ din Suceava, propuse spre asfaltare pe fonduri europene3.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Inca o strada... trimis de
( 1 oct 2015, 19:43:39
Mai este o straduta prin spatele CEC-ului care duce spre Liceul Economic, Casa de Sanatate, Gradinita Piticot, circulata zilnic de sute de copii, parinti, care arata jalnic. Zilele trecute arata asemenea unui mic helesteu...poate mai marii urbei o cuprind si pe aceasta spre asfaltare. In rest numai de bine si vreme buna!
2.   Strada Gradinilor trimis de
( 2 oct 2015, 15:50:20
Strada Gradinilor nici nu se poate denumi * strada* . Existenta ei e ignorata demult de edilii orasului , desi este situata ultracentral langa Biserica Sfantul Gheorghe- Mirauti-( obiectiv turistic) si la 2 pasi de Parcul Sipote . Are aspectul unui drum de tara, prafuit vara si plin de noroaie toamna-primavara; iarna se poate ajunge aici doar cu un autovehicul dotat cu tractiune integrala iar utilajele de dezapezire pe aceasta strada nu intra niciodata. A fost de mai multe ori pietruita cu bani de la cetateni , platitori taxe si impozite -ce ironie - la timp. Lucrarile de racordare la apa, efectuate in ultimul timp , au lasat in urma denivelari, guri de canal deschise , pamant in exces iar pietrisul adus cu efortul locatarilor a fost inghitit de sapaturi . Dupa ploile din ultimul timp, *strada* a devenit un calvar de parcurs, avand un aspect dezolant, deprimant , ca dupa un recent bombardament .
DOMNILOR , INTOARCETI-VA FATA SI LA NOI, alegerile locale se apropie !

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei