Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 oct 2015 - Anul XX, nr. 228 (6040)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soluţie

Guvernul României a deblocat activitatea Primăriei Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Guvernul României a adoptat ieri o ordonanţă de urgenţă prin care activitatea Primăriei Rădăuţi ar urma să fie deblocată. Ordonanţa de urgenţă adoptată de Guvern modifică Legea administraţiei publice locale nr. 215/2007 în sensul în care, în cazul dizolvării Consiliului Local, acesta se reconstituie din membrii supleanţi de pe listele partidelor care au reprezentanţi în deliberativ. Practic acest lucru presupune ca după convocarea prefectului, noul Consiliu Local reconstituit să îşi aleagă un viceprimar cu atribuţii de primar interimar care va avea toate prerogativele legale pentru a semna certificate de urbanism, autorizaţii de construire. Consiliul Local va putea rectifica bugetul propriu pentru a asigura resursele financiare pentru buna funcţionare a municipiului, inclusiv pentru Spitalul Municipal Rădăuţi. Totodată, ajutoarele de încălzire vor putea fi plătite către toate persoanele care beneficiază de acest drept.

După adoptarea ordonanţei, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Ioan Nechifor, a ţinut să mulţumească Guvernului României pentru deblocarea municipiului Rădăuţi. “Vreau să mulţumesc Guvernului României pentru că a reuşit să găsească formula legală de deblocare a unei situaţii care părea imposibilă, şi anume aceea în care un municipiu să aibă primarul suspendat din funcţie, Consiliul Local dizolvat şi să nu existe secretar numit în urma unui concurs de ocupare a funcţiei publice. Doresc, în plus, să îi mulţumesc prim-ministrului, Victor Ponta, care mi-a dat posibilitatea să particip la şedinţele pregătitoare pentru şedinţa de guvern de astăzi şi să pot explica astfel situaţia de la Rădăuţi, ministrului delegat pentru relaţia cu Parlamentul,Eugen Nicolicea, ministrului Dezvoltării Regionale şi al Administraţiei Publice, Sevil Shhaideh, şi ministrului Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici" a declarat Cătălin Ioan Nechifor.

Municipiul Rădăuţi a rămas fără conducere după ce primarul ales, Aurel Olărean, a fost suspendat din funcţie şi Consiliul Local a fost dizolvat. De la finalul lunii mai a.c., Primăria Rădăuţi a fost condusă de Marinică Sofroni, cel care a ocupat funcţia de secretar al municipiului. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul României a deblocat activitatea Primăriei Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 2061 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Guvernul României a deblocat activitatea Primăriei Rădăuţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei