Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 oct 2015 - Anul XX, nr. 228 (6040)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Prinşi de poliţie

Trei minori de 14 şi 17 ani, autorii spargerii celor trei maşini din Şcheia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii i-au depistat pe autorii distrugerilor şi tentativei de furt comise în comuna Şcheia, unde trei maşini, aflate în proprietatea unui localnic, au fost vandalizate în noaptea de 27 spre 28 septembrie. Cum era de aşteptat, autorii sunt minori, doi având vârsta de 14 ani şi unul vârsta de 17 ani. Iulian Ţ., în vârstă de 14 ani, Mugurel M., tot de 14 ani, şi Nicolae D., în vârstă de 17 ani, toţi din comuna Şcheia, sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de „furt în scop de folosinţă” şi „tentativă de furt calificat”.  Din informaţiile pe care le avem, suspecţii de furt urmează a fi expertizaţi psihiatric, în vederea stabilirii discernământului. După o astfel de expertiză aceştia vor putea fi puşi sub acuzare.

Reamintim că luni dimineaţă, proprietarul, care îşi parcase autoturismele în faţa casei, lângă gard, şi-a găsit două maşini avariate, cu geamuri sparte, în timp ce o a treia lipsea. Maşinile avariate erau un Fiat Punto şi un VW Sharan, în timp ce un Ford Sierra dispăruse de la faţa locului. Bărbatul locuieşte pe strada Movilei din Şcheia, într-o zonă de locuinţe noi, aflată în imediata apropiere a caselor numeroasei comunităţi de romi din Şcheia. Autoturismul dispărut a fost identificat ulterior de poliţişti, abandonat, la aproximativ trei sute de metri de locul din care a fost sustras.

Din păcate, acest furt este doar unul din zecile de fapte de acest gen sesizate de oamenii din Şcheia numai în acest an. În cele mai multe dintre cazurile în care autorii au fost prinşi, problema a fost aceeaşi: autorii, aproape toţi din familii de etnie romă,erau minori şi au răspundere penală limitată. Conform Codului Penal, minorii până în 14 ani nu au răspundere penală, iar cei până în 16 ani au răspundere penală limitată. După vârsta de 16 ani, cei care comit furturi pot fi mai uşor puşi sub acuzare. Rămâne de văzut cum vor gestiona poliţiştii această problemă foarte delicată şi de care se plâng din ce în ce mai mulţi oameni de bine din Şcheia. Oameni care au investit sume mari de bani în casele în care s-au mutat şi au ajuns să se teamă să meargă pe stradă ori să plece de acasă, pentru a nu le fi sparte locuinţele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei minori de 14 şi 17 ani, autorii spargerii celor trei maşini din Şcheia.
 Vizualizări articol: 1632 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Trei minori de 14 şi 17 ani, autorii spargerii celor trei maşini din Şcheia5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Scheia trimis de
( 1 oct 2015, 20:43:38
si uite asa avem si noi sirienii nostri, pentru ei nu este lege , ei fac ce vor ,cand vor si unde vor. daca sunt prinsi politia nu prea are ce le face ca ,,e romi,, si ei n are case , nici service , si n are de unde sa plateasca ,,amende,,. si asta in timp ce cetateanul care isi plateste taxele si impozitele sa si se uita ca prostu cum ii sunt sparte trei masini intr o singura noapte . Vivat la Roumani.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei