Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 oct 2015 - Anul XX, nr. 228 (6040)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Alina MIHAESCU

Alina MIHĂESCU


Suceava noastră cu străzi de pământ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În secolul al XXI-lea, Suceava, municipiu reşedinţă de judeţ, are încă străzi de pământ. 3% dintre străzile urbei noastre sunt, aşa cum declară primarul Ion Lungu, de pământ, adică aşa cum s-au născut, aşa cum au fost ele desenate cu zeci de ani în urmă, unele poate cu sute de ani în urmă. Iar primarul nu declară asta ca să se afle în treabă, că, vorba aceea, nu e ceva cu care să ne lăudăm, ci ca să ne spună că ştie, că îi pasă şi că va rezolva problema. Ieri, în săptămânala conferinţă de presă de la primărie, am fost informaţi că se fac eforturi pentru ca numărul acestor străzi să scadă şi că încă şase străzi din Iţcani şi Burdujeni Sat sunt propuse pentru reabilitare. Concret, este vorba de Lev Tolstoi, Dobrilă Eugen, Micşunelelor, Stadionului, 28 Noiembrie şi Constantin Moraru. Această investiţie va fi acoperită de un program operaţional de dezvoltare regională finanţat cu fonduri europene, aşa cum s-a mai întâmplat şi cu alte şase străzi, din aceleaşi cartiere. Asta înseamnă că în ultimii ani, 12 străzi de pământ din Iţcani şi Burdujeni Sat au fost modernizate sau urmează, ceea ce este minunat, dar insuficient şi părtinitor. În Suceava, însă, există multe străzi de pământ în toate cartierele, iar ceea ce este mai jenant, chiar în buricul târgului. De exemplu, în centrul Sucevei sunt străzi de pământ, Luca Arbore, Teodor Ştefaneli, pe Zamca sunt străzi de pământ, Bogdan Vodă, Petuniilor, Ion Paul Pinciu, şi asta în ciuda faptului că locuitorii îşi plătesc cu regularitate impozitele, nu sunt restanţieri. Căci una din justificările primarului în ceea ce priveşte străzile nemodernizate este că restanţele persoanelor fizice şi juridice la bugetul local se cifrează la 15 milioane de euro. De aceea, se pare, nu se pot reabilita străzile de pământ. Din păcate, strategia după care se fac modernizările nu ţine cont de cine plăteşte şi cine merită. Banii intră toţi la buget indiferent de adresa plătitorului de taxe şi impozite, iar de plecat, pleacă după bunul plac al unora sau după interesele altora. Angajaţii primăriei nu sunt în măsură să-i lămurească pe cetăţeni, cel mult să-i aburească, îndrugându-le verzi şi uscate despre cum străzile lor sunt prinse în proiecte de viitor cu canalizare şi asfaltare. Ca primar, e normal să pretinzi cetăţenilor să-şi plătească taxele şi chiar să spui ce vrei să faci cu banii, dar să-i ignori ani de zile şi să-i pedepseşti astfel taman pe cei care nu datorează nimic e necinstit şi total neproductiv. Să luăm cu lămâie, zic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceava noastră cu străzi de pământ.
 Vizualizări articol: 1313 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Suceava noastră cu străzi de pământ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei