Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 1 oct 2015 - Anul XX, nr. 228 (6040)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Invitat

George Becali, aşteptat la slujba de sfinţire a catedralei din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Controversatul om de afaceri George Becali, unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, este aşteptat duminică în Suceava, pentru a participa la sfinţirea Catedralei Naşterea Domnului - cea mai mare catedrală din ţară, care va fi depăşită în dimensiuni doar de Catedrala Mântuirii Neamului, din Bucureşti.

Preotul paroh al catedralei, Petru Argatu, a confirmat că invitaţia transmisă patronului echipei de fotbal Steaua a fost recepţionată şi că George Becali i-a răspuns că este foarte posibil să vină la eveniment, dacă programul îi va permite.

De altfel, George Becali a fost invitat la prima sfinţire a catedralei de pe Mărăşeşti în calitate de finanţator al lucrărilor de ridicare a acesteia.

În 2006, când a participat la sfinţirea Bisericii Sf. Mina, din cartierul Obcini, George Becali a scos din buzunar un teanc de bani şi a donat chiar în biserică 5.000 de euro pentru catapeteasmă. Tot atunci a anunţat că va finanţa integral construirea catedralei din Suceava. Drept răsplată, ÎPS Pimen, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, l-a numit "un om providenţial".

George Becali s-a ţinut de cuvânt, dar numai parţial. Latifundiarul din Pipera a  achitat atunci toate facturile restante, plus o parte din facturile curente emise pentru materiale de construcţii la Catedrala Naşterea Domnului, în valoare de trei miliarde de lei vechi.

În acest fel, constructorii au putut să înainteze cu lucrările, care erau blocate din lipsă de finanţare, pe când clădirea nu era ridicată nici măcar la jumătate.

Din păcate, ulterior, nu au mai ajuns bani de la Fundaţia Creştină „George Becali”, prin care se făceau plăţile, încât, fără sprijinul consistent din partea Primăriei Suceava, prin finanţările propuse de primarul Ion Lungu şi aprobate de Consiliul Local, Catedrala  Naşterea Domnului ar fi rămas tot o clădire neterminată, supusă riscului degradării lucrărilor efectuate până atunci, cu multă cheltuială şi eforturi.

În total, Primăria Suceava a contribuit la ridicarea catedralei cu 1,8 milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului George Becali, aşteptat la slujba de sfinţire a catedralei din Suceava.
 Vizualizări articol: 4396 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.71/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.7 din 7 voturi
George Becali, aşteptat la slujba de sfinţire a catedralei din Suceava1.757

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei