Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 sep 2015 - Anul XX, nr. 227 (6039)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Decizie

Termica va furniza apă caldă sucevenilor până pe 15 octombrie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sucevenii nu vor rămâne fără apă caldă la robinete, acum, în prag de iarnă, dar „glonţul le-a şuierat pe la ureche”, pentru că riscul ca asta să se întâmple, pentru o perioadă de două săptămâni, a fost foarte mare.

Într-o şedinţă care a avut loc ieri, la Iaşi, lichidatorii judiciari de la Termica şi creditorii societăţii aflate în faliment au acceptat ca activitatea de termoficare să continue până la jumătatea lunii viitoare, răspunzând astfel solicitărilor municipalităţii sucevene.

De altfel, munca de convingere nu a fost deloc uşoară, negocierile purtate între cele două părţi având loc mai multe zile la rând, pe mai multe capitole, Primăria Suceava fiind obligată să accepte o serie de condiţii impuse de lichidatorii judiciari, a căror misiune este să recupereze cât mai mulţi bani pentru creditorii societăţii de termoficare.

De exemplu, pentru întreaga perioadă în care Termica va mai furniza agent termic, pierderile de pe reţele vor fi suportate de municipalitate, care a garantat şi achitarea sumelor facturate de Termica pentru pierderile din cele trei luni trecute de la declararea falimentului, perioadă în care societatea de termoficare nu are voie să iasă în pierdere din activitatea prestată.

Conform deciziei luate ieri, lichidatorii judiciari şi creditorii Termica au acceptat să furnizeze în continuare apă caldă sucevenilor, până pe 14 octombrie inclusiv.

Teoretic, din acel moment, termoficarea Sucevei ar urma să fie preluată de noul operator desemnat de Primăria Suceava în urma licitaţiei finalizate recent – Thermonet.

Contractul cu noul operator de termoficare nu poate fi semnat mai devreme de 14 octombrie, motiv pentru care şi exista această perioadă rămasă „neacoperită” pe partea de servicii de termoficare – 28 septembrie – 14 octombrie, în care ar fi trebuit să se oprească apa caldă pentru toate cele 18.000 de locuinţe racordate la sistemul centralizat de termoficare.

Rămâne de văzut dacă transferul sistemului de termoficare de la un operator la altul va fi posibil până atunci, inclusiv la nivel de salariaţi, pentru că 157 dintre angajaţii Termica vor fi preluaţi de Thermonet, toate aceste operaţiuni fiind destul de dificile şi greu de pus în practică, inclusiv din cauza legislaţiei alambicate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Termica va furniza apă caldă sucevenilor până pe 15 octombrie.
 Vizualizări articol: 1795 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Termica va furniza apă caldă sucevenilor până pe 15 octombrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Problema de sistem trimis de
(30 sep 2015, 11:22:50
Abia acum municipalitatea Suceava a hotarat sa plateasca la Termica pierderile care-i apartin de pe reteaua urbana. Printre altele si neplata acestor pierderi cu ani in urma au condus la falimentarea Termicii si distrugerea sistemului de termoficare din Suceava. Edilul Sucevei trebuia sa aiba mare grija ca Termica sa nu fie decapitalizata, sa nu intre in insolventa, in faliment si sistemul de termoficare din Suceava sa nu fie periclitat grav ca acum. Cu regret, putem spune ca problema termoficarii in Suceava a depasit cu mult competenta edilului si a consilierilor locali. Greselile mari privind distrugerea Termica si a sistemului de termoficare din Suceava le-au facut primaria in frunte cu primarul, consilierii locali, AGA, comitetele directoare de la Termica, marii directori generali si consilierii lor, directori de marketing, economici si de termoficare de la Termica, cu totii avand centrale de apartament in vilele luxoase, marete realizari de pe urma salariilor mari si care ne mai tineau si lectii cu privire la termoficarea centralizata a Sucevei. Primaria, impreuna cu cei care au condus/consiliat si mai conduc la Termica si Bioenergy in ultimii zece ani, ar trebui sa-si ceara scuze public pentru faptul ca i-au incurcat pe locuitorii Sucevei, ca au fost/sunt incapabili sa gestioneze tehnic si economic un sistem de termoficare urban format din centrale de producere, retele si instalatii de transport si distributie, sistem de termoficare foarte scump, proiectat, construit si modernizat cu mari eforturi, pe parcursul a mai multor zeci de ani, cu fonduri publice, desi, termoficarea centralizata cu un management bun, intr-un sistem concurential, repet, CONCURENTIAL, nu incredintari sau negocieri directe ca acum, are mari avantaje tehnico – economice.
2.   Problema de sistem trimis de
(30 sep 2015, 11:30:57
Dupa modernizarea sistemului de termoficare, pretul de facturare a energiei termice pentru populatie la Botosani a scazut si este de 170 lei/Gcal iar la Suceava pretul actual de facturare de 185 lei/Gcal edilul doreste sa-l ridice la 234 lei/Gcal, bineinteles in urma aranjamentului/negocierii cu firmele private pe spinarea tuturor locuitorilor din Suceava.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei