Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 sep 2015 - Anul XX, nr. 227 (6039)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Încă o încercare

Ministrul Transporturilor vine la Suceava pentru a vedea stadiul lucrărilor la şoseaua de centură

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, va fi prezent la Suceava pentru a vedea personal care este situaţia exactă a şoselei de centură a municipiului reşedinţă de judeţ şi pentru a explica ce se va întâmpla în continuare cu această investiţie. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat în cursul zilei de ieri că vizita ministrului este programată în perioada 8 – 9 octombrie 2015. Anunţul a fost făcut după ce consilierul judeţean PSD Brânduşel Nichitean le-a cerut colegilor săi şi şefului administraţiei judeţene să întocmească şi să semneze o scrisoare prin care să se solicite Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România să urgenteze finalizarea şoselei de centură a Sucevei. Nichitean a solicitat ca centura Sucevei să fie terminată până la sfârşitul acestui an, adăugând că „dacă mergem în continuare în ritmul ăsta lucrările nu vor fi gata nici în 20 de ani”.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, i-a spus lui Bânduşel Nichitean că ministrul Transporturilor va fi prezent la începutul lunii viitoare în Suceava  tocmai pentru a da răspunsuri cu privire la această investiţie. Nechifor i-a invitat pe consilierii judeţeni să vină în număr cât mai mare la întâlnirea cu ministrul Transporturilor, Iulian Matache.

Cătălin Nechifor a ţinut să reamintească faptul că şoseaua de centură a Sucevei nu este un proiect de care să fie responsabil Consiliul Judeţean, ci Ministerul Transporturilor. „Cred că unul dintre motivele pentru actuala situaţie de la centura Sucevei a fost şi schimbarea foarte deasă a miniştrilor Transporturilor. S-au schimbat şase miniştri şi fiecare dintre ei a trebuit să fie informat şi să se poarte discuţii”, a spus preşedintele CJ Suceava. Pe de altă parte, el a ţinut să precizeze că îl bucură faptul că în momentul de faţă se lucrează la o altă investiţie finanţată de CNADNR, respectiv modernizarea DN 17 B, de la Vatra Dornei spre Broşteni.

Lucrările la şoseaua de centură a Sucevei au început în anul 2008 şi trebuiau finalizate în 2012. Lungimea totală a rutei ocolitoare a Sucevei este de 12,42 de kilometri, investiţia fiind de aproximativ 46,5 milioane de euro. Până în momentul de faţă s-a reuşit finalizarea tronsonului III, de la Şcheia la Pătrăuţi, însă deşi pe acesta se circulă încă din luna martie 2015, lucrările nu au fost recepţionate nici până în prezent. Pe de altă parte, într-un răspuns trimis ziarului nostru la mijlocul lunii iulie a.c. se precizează că nu se ştie când vor fi reluate lucrările la primele două tronsoane, de la Şcheia şi până la intersecţia cu E 85, spre Fălticeni, asta în situaţia în care investiţia este finalizată în proporţie de 80%. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Transporturilor vine la Suceava pentru a vedea stadiul lucrărilor la şoseaua de centură.
 Vizualizări articol: 2027 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Ministrul Transporturilor vine la Suceava pentru a vedea stadiul lucrărilor la şoseaua de centură1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei