Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 sep 2015 - Anul XX, nr. 227 (6039)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Festivitate

Diplome de cunoscători ai limbii germane pentru elevii Colegiului „Petru Rareş”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava a avut loc, la finele săptămânii trecute, festivitatea de acordare a certificatelor de atestare a cunoştinţelor de limba germană Deutsche Sprachdiplom (DSD 1) elevilor care, în luna martie a anului şcolar trecut, au participat la examenul amintit.

Cei 52 de candidaţi au fost felicitaţi într-un cadru oficial în cursul unei festivităţi la care au luat parte Dieter Jaeschke, consultant de specialitate al Centralei pentru activitate şcolară în străinătate (ZfA) din Bucureşti, prof. Daniela Dungeanu, director al Colegiului Naţional, şi profesorii de germană ai colegiului, prof. Ella Shlosberg, prof. Ramona Greciuc, prof. dr. Anca Zaharia şi prof. dr. Mihai Crudu, cei care, alături de prof. Ştefania Mitre, s-au ocupat îndeaproape de pregătirea elevilor în vederea susţinerii acestui examen. Activitatea a cuprins şi un moment muzical în interpretarea elevelor Teodora Ani şi Medeea Soroceanu, cea din urmă fiind şi cea mai tânără posesoare a diplomei DSD 1.

Deutsches Sprachdiplom (DSD) este un examen de limba germană recunoscut la nivel internaţional care atestă competenţe lingvistice de la nivelul A2 până la C1. Prima treaptă a examenului, DSD 1, confirmă cunoştinţele candidaţilor pentru nivelurile A2/B1, oferindu-le acestora, conform Cadrului European Comun de Referinţă pentru Limbi (CECRL), abilităţi fundamentale de exprimare şi comunicare în limba germană.

Potrivit reprezentanţilor liceului, acest examen se organizează la colegiul sucevean de doi ani şi se bucură de un interes deosebit din partea elevilor, al căror număr creşte de la an la an. Dacă în anul şcolar 2013-2014 au fost 34 de candidaţi la acest examen, promovabilitatea fiind de 100%, la sesiunea din primăvara acestui an au participat 53 de elevi, cărora li s-au alăturat 44 de elevi ai Colegiului Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi. Şi această a doua sesiune s-a încheiat cu succes, rata de promovabilitate fiind de 98% (locul I în ţară). Şi pentru acest an şcolar pregătirile sunt în curs, data stabilită pentru examenul scris fiind 9 martie 2016.

Treapta a doua a examenului, DSD 2, asigură abilităţi avansate de exprimare şi comunicare în limba germană (nivelurile B2/C1), permiţându-le elevilor să se înscrie la o facultate cu predare în limba germană, în ţară sau în străinătate. Acest examen este deja o tradiţie a Colegiului Naţional „Petru Rareş”, organizându-se de peste zece ani şi bucurându-se, în ultimii şase ani, de promovabilitate maximă. Acest aspect îi conferă liceului un statut deosebit la nivel naţional, fiind singura instituţie de învăţământ din România ce a reuşit această performanţă, dar şi la nivel european, pregătind tineri apţi pentru închega o generaţie plurilingvă în plină dezvoltare.

Se poate afirma că la acest cunoscut liceu sucevean este susţinută şi încurajată cu tenacitate învăţarea limbii germane, confirmându-i acesteia statutul de „lingua franca” a Uniunii Europene, au mai spus reprezentanţii colegiului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diplome de cunoscători ai limbii germane pentru elevii Colegiului „Petru Rareş”.
 Vizualizări articol: 3069 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Diplome de cunoscători ai limbii germane pentru elevii Colegiului „Petru Rareş”5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei