Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 sep 2015 - Anul XX, nr. 227 (6039)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Petru IOSIPESCU

Petru IOSIPESCU


Asemănări între actualul preşedinte şi fostul preşedinte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Partidul DNA îşi face de cap, intervenind în disputele politice la vârf. De toate aceste trebuşoare curat-murdare, Coane Iohannis, încearcă să profite pretinsul partid PNL, membru al Popularilor Europeni, în fapt foştii liberali fiind călăriţi de vechiul şi nedispărutul PDL. Care îl călăreşte, iar preşedintele Klaus Iohannis, luat cu drumurile pe la Bruxelles şi Washington, e conştient de toate astea. Aparent, se face că nu ştie nimic şi ne păcăleşte. Pretinzând că le cere acestora “soluţii, întrucât nu mi-am schimbat părerea faţă de iunie”, când, culmea coincidenţelor, prim-ministrul, Victor Ponta, fusese chemat la DNA, la Palatul Cotroceni i s-a cerut demisia, iar Noul PDL, sub sigla vechiului PNL, a depus o moţiune de cenzură. Şi lunea trecută, cu mici variaţiuni, s-a depus o altă moţiune de cenzură fără şanse de trecere. 

Dar să ne amintim cum Klaus Iohannis se bătea cu cărămida în piept că e “un altfel de preşedinte”. Procedura prin care a fentat legea şi opinia publică e asemănătoare cu a lui Traian Băsescu. Dl Klaus avea pe rol dosarul de integritate de la ANI. După lege, nu trebuia să intre în competiţia din noiembrie 2014 până nu-şi rezolva problema cu ANI. Mai planau asupra sa suspiciunile cu cele şase case închiriate. Curtea Constituţională a aranjat în aşa fel lucrurile ca dl Iohannis să poată câştiga şi a şi câştigat. Aflăm acum că “neamţul” a fentat statul cu 115.000 de euro nefiscalizaţi. Ei da, printr-un comunicat oficial, a răspuns că e curat ca lacrima. Între timp, dosarul cauzei a dispărut pe drum între DNA din Sibiu şi DNA central. O nouă şmecherie prin care lacomul Iohannis să mai scape de încurcăturile apărute cu această potlogărie.

Ei, dar există asemănări între Klaus Iohannis şi fostul preşedinte Traian Băsescu? Evident, da! Personajul acesta, care a făcut atât rău românilor în cei zece ani de domnie obraznică şi discreţionară, care oficializase mârlănia şi grobianismul la Cotroceni, care şi-a făcut fiica plină de “succesuri” europarlamentară “independentă” cu voturi teleportate de la PDL, scapă fără să fie cercetat şi condamnat? Omul cu un tupeu inimaginabil, pe care l-au demis 7,4 milioane de români la Referendum şi care a scos pe piaţă minciuna ordinară cu lovitura de stat?

După aproape un an de la încetarea mandatului, Băsescu e liber, independent, fără pată, fără prihană şi ne anunţă că intră iarăşi în cursa electorală. În 2004, avea de coadă tinicheaua penală „Dosarul Flota”. După lege, n-avea ce cauta în competiţia pentru prezidenţiale. Justiţia şi DNA (condusă atunci de sluga Daniel Morar) au închis ochii şi fostul vaporean a ajuns cetăţean suprem, ca să bage ţara în faliment. Multe din probele din Dosarul Flota s-au evaporat. Se spune că ar fi dispărut şi Dosarul Casa din str. Mihăileanu. Cât despre relaţia sa tinerească şi studioasă cu SRI, acelaşi şmecher Băsescu ne sfidează hăhăind: “Problema cu dosarul meu (de securitate) e că nu e”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asemănări între actualul preşedinte şi fostul preşedinte.
 Vizualizări articol: 1367 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Asemănări între actualul preşedinte şi fostul preşedinte5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei