Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 sep 2015 - Anul XX, nr. 227 (6039)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, va sfinţi în noiembrie o mănăstire din Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Preafericitul Daniel, va sfinţi, împreună cu mai mulţi ierarhi, sâmbătă, 7 noiembrie, Mănăstirea de maici Intrarea Maicii Domnului în Biserică din Rădăuţi, care a fost ridicată în apropierea Aşezământului de copii “Sfântul Ierarh Leontie”. Patriarhul României va ajunge la Suceava vineri, 6 noiembrie, pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”, de unde va pleca mai departe spre Rădăuţi. Preafericitul Daniel va sfinţi, pe 7 noiembrie, şi Aşezământul de copii “Sfântul Ierarh Leontie” din Rădăuţi, dar şi o troiţă.

 

Racla cu moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur va ajunge pe 5 noiembrie la  Mănăstirea Intrarea Maicii Domnului în Biserică

În perioada 5 – 7 noiembrie, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, racla cu moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur de la Reşedinţa Patriarhală va fi purtată în pelerinaj şi aşezată spre închinare credincioşilor care vor participa la sfinţirea Mănăstirii Intrarea Maicii Domnului în Biserică din Rădăuţi. Delegaţia Patriarhiei care va aduce racla cu moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur va ajunge la Rădăuţi joi, 5 noiembrie. La Mănăstirea Intrarea Maicii Domnului în Biserică vor fi aduse spre închinare şi moaştele Sfântului Ierarh Leontie, împreună cu cele ale Sfântului Teodosie de la Brazi, care se află într-o raclă în biserica Mănăstirii Bogdana din Rădăuţi.

Părintele Stareţ al Mănăstirii Bogdana şi ctitorul Aşezământului de Copii ,,Sf. Ierarh Leontie” Rădăuţi, arhimandritul Iustin Dragomir, a spus că „după ce s-au terminat lucrările de construcţie a Mănăstirii Intrarea Maicii Domnului în Biserică, mănăstire de maici, s-au terminat lucrările de construcţie la Aşezământul de copii <Sfântul Ierarh Leontie>, a dat bunul Dumnezeu şi am făcut şi o troiţă. Noi avem bucuria de terminare a acestor lucrări şi bucuria aceasta este completată prin venirea Preafericitului Părinte Patriarh să sfinţească cele trei obiective”.

Este prima dată când un patriarh al României vine la Rădăuţi pentru a oficia o sfinţire, de aceea la evenimentul din noiembrie sunt aşteptaţi foarte mulţi credincioşi. La slujba de sfinţire sunt invitaţi să participe ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, Înalt Preasfinţitul Teofan, Mitropolitul Moldovei, Înalt Preasfinţitul Calinic al Argeşului, Înalt Preasfinţitul Ioachim al Romanului, Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, vicarii patriarhali: Preasfinţitul Episcop – Vicar Varlaam Ploieşteanul şi Preasfinţitul Episcop - Vicar Ironim Sinaitul, Preasfinţitul Ambrozie al Giurgiului, Preasfinţitul Corneliu al Huşilor şi Preasfinţitul Macarie al Europei de Nord.

 

Preoţi din parohii, mănăstiri, credincioşi din zonă şi nu numai, invitaţi în noiembrie la Rădăuţi

Părintele arhimandrit Iustin Dragomir, stareţul Mânăstirii Bogdana din Rădăuţi, a completat că „odată cu sfinţirea mânăstirii de maici, credincioşii, închinătorii, slujitorii şi preoţii vor avea posibilitatea să se închine la cele trei sfinte moaşte. Şi cele ale Sfântului Ioan Gură de Aur (mai ales că acesta este an comemorativ al Sfântului Ioan Gură de Aur, declarat de Biserica Ortodoxă Română la iniţiativa Preafericitului Daniel), şi avem bucuria asta mare ca acest mare ierarh al creştinătăţii să ne viziteze la Rădăuţi, cu binecuvântarea Preafericitului. Cu ocazia asta, invităm părinţii din parohii, din mănăstiri, credincioşii din zonă şi nu numai, să vină la evenimentul religios, unde au bucuria de a se închina la moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur şi ale celor doi sfinţi ierarhi de la Rădăuţi, Leontie şi Teodosie. Noi îi aşteptăm cu bucurie, aşteptăm cu emoţie vizita Preafericitului, mai ales că este prima slujbă săvârşită de un patriarh în oraşul Rădăuţi”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, va sfinţi în noiembrie o mănăstire din Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 4385 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Daniel, va sfinţi în noiembrie o mănăstire din Rădăuţi3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   INEXACT! trimis de
(30 sep 2015, 18:39:58
Patriarhul României vine la Rădăuţi cu acordul Înaltpreasfinţitului Pimen. Patriarhul nu poate sluji în eparhie străină fără acordul ierarhului locului.Oricum, degeaba aşteaptă justin mitră de episcop! Venirea patriarhului ar fi un eveniment notabil dacă în decursul anilor ar fi avut o atitudine corectă faţă de eparhia Bucovinei. I-aş adresa o întrebare: CE A FACUT PENTRU ROMANII DIN BUCOVINA OCUPATĂ ?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei