Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 30 sep 2015 - Anul XX, nr. 227 (6039)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

De negăsit

Tatăl care şi-a înjunghiat fetele de 15 ani, căutat în continuare de poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Bărbatul în vârstă de 38 de ani care şi-a bătut şi înjunghiat fetele duminică seara, în casa lor din Putna, este în continuare de negăsit. Toate încercările poliţiştilor de a da de urmele lui au eşuat până în prezent şi se vorbeşte despre faptul că, după comiterea faptei, acesta ar fi putut părăsi ţara. Anchetatorii de la Serviciul de Investigaţii Criminale al poliţiei, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, au solicitat luni după-amiază instanţei de judecată un mandat de arestare în lipsă pe numele inculpatului, pentru a putea fi dat în urmărire în regim de urgenţă. Având în vedere că fapta s-a consumat între persoane din familie, procurorii au dispus schimbarea încadrării juridice din infracţiunea de tentativă de omor în cea de  violenţă în familie raportată la tentativa de omor, o faptă pedepsită mai grav de noul Cod Penal. În cazul în care suspectul nu va fi localizat în România, procurorii vor dispune măsuri de urmărire şi emiterea unui mandat european de arestare, cu putere executorie în ţările membre ale Uniunii Europene. În baza acestui mandat, suspectul poate fi reţinut şi apoi extrădat în România.

Din informaţiile pe care le avem, bărbatul a lucrat în ultimii ani cu contract în Italia şi mai apoi, în ultima perioadă, în Germania, de unde se întorsese sâmbătă.

Reamintim că cele două surori gemene, în vârstă de 15 ani, au ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, duminică seară, cu multiple leziuni, provocate cu un cuţit. Ele au suferit plăgi înjunghiate la mâini, picioare şi în zona capului. Din anchetă rezultă că tatăl agresiv le-a căutat pe fete la domiciliul unei mătuşi, unde au fost lăsate de mama lor, plecată în străinătate. Fetele s-au panicat şi au vrut să anunţe poliţia, moment în care individul ar fi început să le lovească, mai întâi cu pumnii şi apoi cu un cuţit. După agresiune, tatăl violent a dispărut imediat din zonă.

 

Minorele refuză să fie trimise într-un centru de urgenţă

Cele două surori au rămas în continuare internate în secţia de chirurgie infantilă a Spitalului Judeţean Suceava şi sunt în stare stabilă. O echipă de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului le-a vizitat pe fete în spital, în  încercarea de a le convinge să accepte o măsură de urgenţă, după externarea lor din spital. Aceasta ar putea însemna în primul rând internarea lor într-un centru de primire minori în regim de urgenţă, propunere refuzată de fete la o primă discuţie. O a doua soluţie pentru minore ar fi trimiterea lor în plasament la mătuşa lor din Putna, o măsură care ar necesita mai mult timp pentru întocmirea dosarului de solicitare a plasamentului. În acelaşi timp s-a stat de vorbă şi cu mătuşa fetelor, care ar vrea să le ia pe cele două nepoate acasă la ea, la Putna, condiţia pusă acesteia fiind să locuiască în permanenţă împreună cu cele două nepoate. Pentru luarea unei măsuri de urgenţă în cazul fetelor se va apela până la urmă la hotărârea unui judecător, întrucât mama fetelor se află la muncă în străinătate. Ele vor fi în continuare consiliate de psihologi pentru a depăşi trauma produsă în urma agresiunii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tatăl care şi-a înjunghiat fetele de 15 ani, căutat în continuare de poliţişti.
 Vizualizări articol: 2616 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Tatăl care şi-a înjunghiat fetele de 15 ani, căutat în continuare de poliţişti5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Unde e politia? trimis de
(30 sep 2015, 13:21:38
DE DUMINICA PANA AZI CRIMINALUL ASTA NU E PRINS .CE ROL MAI AU ATATEA STRUCTURI POLITIENESTI/? ba mai da foc si la casa! CE ASTEAPTA DOMNII POLITISTI ,SA UCIDA FETELE SI DEBIA ATUNCI SA IL PRINDA? AI UN ASEMENEA OM IN LIBERTATE ,SI NU E NIMENI CAPABIL SA IL PRINDA.
2.   Hopa, ca sa trezit mita biciclista! trimis de
(30 sep 2015, 20:24:50
bai neamule! politia o sal prinda pe natarau stai linistita, si apropo daca avea decand sa-le omoare, le omora pe loc pe copile , asa ca nu te mai aprinde tu ca politia oricum e pe urmele lui

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei