Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 aug 2015 - Anul XX, nr. 198 (6010)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Drum liber

Lucrările pentru extinderea şi modernizarea UPU Suceava pot începe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările pentru extinderea şi modernizarea Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava pot începe. Şi asta după ce contestaţia depusă de reprezentanţii Victor Construct, una din cele două firme care au pierdut licitaţia în detrimentul societăţii General Construct, a fost respinsă de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

Decizia a fost comunicată zilele trecute conducerii Spitalului „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava şi a fost salutată de managerul Vasile Rîmbu.

„Este foarte important să începem lucrările şi să le finalizăm în cel mai scurt timp, şi asta pentru că este nevoie de spaţiu pentru activitatea din Urgenţe. Contestaţia este o cale legală care ne-a încurcat, dar aşa se întâmplă când unii manageri nu ştiu să piardă. Din cauza acestei contestaţii am pierdut cel puţin şase săptămâni, o perioadă în care lucrările puteau fi avansate. Din punctul meu de vedere luni putem semna contractul cu firma desemnată câştigătoare a licitaţiei”, a declarat Vasile Rîmbu.

 

Concluzia CNSC: contestaţie fără argumente palpabile

Concluziile CNSC sunt destul de tranşante şi arată că firma Victor Construct a depus contestaţia doar pentru a tărăgăna atribuirea licitaţiei.

„Consiliul constată că la momentul soluţionării cauzei, contestatarul nu a fost în măsură să probeze, în mod concret, care <au fost echipamentele care nu au respectat cerinţele caietului de sarcini>, cu toate că, în conformitate cu dispoziţiile articolului 274, aliniat 4, din OUG nr. 34/2006, <la cerere> contestatorul a avut acces la dosarul achiziţiei publice depuse la Consiliu. Consiliul apreciază că nu se poate substitui autorităţii contractante în ceea ce priveşte admiterea/respingerea unei oferte, în măsura în care din motivarea anterioară a rezultat că autoritatea contractantă a procedat la o evaluare temeinică a ofertelor, sub toate aspectele şi pe probe concludente, nu pe elemente insuficiente/neclare cum a pretins contestatorul”, se arată în motivarea CNSC.

Nu în ultimul rând, membrii Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor au ajuns la concluzia că argumentele ridicate de Victor Construct sunt subţiri şi nedocumentate.

„Argumentele au un caracter generic, de exemplu <cotarea preţului de 28 lei/mp pentru nisip este în totală neconcordanţă cu prevederile caietului de sarcini>, fără însă a se menţiona care ar putea fi acestea şi cum anume nu sunt respectate”, este concluzia celor de la CNSC.

 

General Construct va realiza lucrarea cu 8.130.086 de lei fără TVA

Firma suceveană General Construct a câştigat la mijlocul lunii iulie licitaţia pentru extinderea şi modernizarea UPU, oferind preţul de 8.130.086 de lei, fără TVA. S-a dovedit oferta cea mai mică din punct de vedere financiar, fiind admisă în raport cu celelalte două oferte cu care au venit SC Victor Construct SRL Botoşani şi SC Test Prima SRL Suceava. Trebuie spus că în preţul contractului sunt incluse şi aparatura şi echipamentele medicale prevăzute în proiect.

Termenul maxim în care poate fi finalizată investiţia este de 6 luni din momentul semnării contractului.

Proiectul de modernizare a UPU înseamnă extinderea acestei secţii a spitalului de la 780 de metri pătraţi, cât are acum, la aproape 1.900 de metri pătraţi. Spaţiile pentru consultaţii şi aparţinători vor fi mai generoase, va exista flux separat pentru ambulanţe, cu bandă de circulaţie pe un sens, şi un spaţiu protejat pentru transferul pacienţilor. Urgenţele pediatrice vor avea un spaţiu mai mare, cu triaj vizibil şi uşor accesibil din toate punctele UPU. De asemenea, sunt prevăzute cabinete şi birouri pentru personalul medical. Din valoarea totală a proiectului, aproximativ 4,5 milioane de lei sunt destinaţi dotării cu aparatură şi echipamente medicale performante – computer tomograf, electrocardiograf, echipament de intubaţie, defibrilator manual, eco Doppler color cu trei sonde, monitoare EKG etc.

La finanţarea lucrărilor contribuie atât Consiliul Judeţean Suceava, cât şi Primăria Suceava. Administraţia locală a prevăzut în buget pentru această investiţie 2,5 milioane de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lucrările pentru extinderea şi modernizarea UPU Suceava pot începe.
 Vizualizări articol: 1894 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lucrările pentru extinderea şi modernizarea UPU Suceava pot începe0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei