Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 27 aug 2015 - Anul XX, nr. 198 (6010)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Finanţare

Bani puţini pentru investiţiile de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministerul Educaţiei a suplimentat banii alocaţi Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV) cu destinaţia investiţii, în 2015 întrând în vistieria instituţiei 1.600.000 de lei. Cu toate că suma este mai mare decât cea repartizată în 2014, este totuşi insuficientă pentru investiţiile necesare din campusul studenţesc. De menţionat este faptul că, pentru 2015, reprezentanţii USV au solicitat Ministerului Educaţiei, pentru capitolul investiţii, 10 milioane de lei.

Cei 1.600.000 de lei primiţi de instituţie sunt direcţionaţi către lucrările de modernizare a campusului sucevean, lucrări ce fac parte dintr-un proiect amplu de reabilitare, cu o durată de cinci ani, ale cărui costuri se ridică la circa 12 milioane de lei. Lucrările sunt programate să fie finalizate în noiembrie 2017.

 

Şantier în campus

În această vară au fost reluate lucrările în campusul universitar, iar până la începerea anului universitar se lucrează la modernizarea campusului, mai exact la reorganizarea aleilor pietonale, iluminat, facilitarea accesului persoanelor cu dizabilităţi.

Ing. Cătălin Velicu, directorul general administrativ al USV, a explicat că „deocamdată s-a amânat demolarea Casei Albe din interiorul campusului. Se lucrează la aleile dintre cămine şi cantină, se reorganizează aleile de circulaţie, dat fiind faptul că apar şi alei carosabile pentru a permite accesul maşinilor de intervenţie. Acesta era unul dintre punctele prioritare în proiect, să facem posibil accesul acestor maşini”.

 

Şase milioane de lei, necesari pentru modernizarea căminului 1

Dat fiind faptul că spaţiile de cazare ale Universităţii “Ştefan cel Mare” deservesc peste o mie de studenţi, printre priorităţile conducerii instituţiei se numără şi asigurarea unor condiţii bune de cazare pentru studenţii din afara municipiului şi nu numai.

Cătălin Velicu a mai precizat că sunt demarate lucrări şi la căminele studenţeşti, excepţie făcând căminul 5, care este nou. Acesta a mai arătat că prioritare sunt atât lucrările de igienizare, cât şi acţiunile de deratizare şi dezinsecţie, activităţi ce se impun în fiecare toamnă pentru ca studenţii instituţiei să se poată caza în condiţii bune.

Cât priveşte căminul 1, de fete, acesta va fi doar „cosmetizat”, dat fiind faptul că necesită o serie de reparaţii majore pentru care încă nu s-a găsit finanţare. 

Căminul 1 este singurul care nu a fost reabilitat în aceeaşi măsură ca celelalte, este amenajat cu camere de câte patru locuri, are grup sanitar şi duşuri comune şi nu este reabilitat termic.

“Este o nerealizare, să-i spunem aşa, faptul că nu s-a reuşit şi modernizarea căminului 1. Acolo se va face o supraînălţare a clădirii pentru a se mai câştiga câteva locuri de cazare şi totodată trebuie făcută o recompartimentare pentru ca un grup sanitar să deservească cel mult două camere. Pentru acestea ar fi nevoie de circa şase milioane de lei”, a punctat Cătălin Velicu.

 

Şapte milioane de lei, necesari pentru finalizarea proiectului de reabilitare şi sistematizare

La finele anului 2012, USV a dat startul proiectului denumit “Reabilitare amenajări exterioare şi sistematizare verticală campus”, ce prevede reamenajarea campusului de pe strada Universităţii. Până în prezent, în cadrul proiectului s-a cheltuit suma de  5.354.000 de lei, fiind necesari încă 7.068.000 de lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Bani puţini pentru investiţiile de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.
 Vizualizări articol: 1581 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bani puţini pentru investiţiile de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei