joi, 27 aug 2015 - Anul XX, nr. 198 (6010)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,97 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5781 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Condiţii noi

Numărul beneficiarilor de ajutoare alimentare de la UE creşte cu peste 1.200 de persoane

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pachetele cu alimente de la UE, pentru sucevenii care fac parte din categoriile defavorizate, vor ajunge la mult mai multe persoane decât anii anteriori.

Dacă în 2014, numărul beneficiarilor de pe liste a fost de 6.100 doar la nivelul municipiului Suceava, anul acesta, din listele preliminare, numărul celor care se încadrează la condiţiile de acordare a acestor ajutoare a crescut deja la 7.300, iar lista este în continuare deschisă.

Asta deoarece, pe de o parte, a fost modificat plafonul maxim de venituri pe cap de persoană, iar, pe de altă parte, a fost adăugată o nouă categorie de beneficiari, după cum a explicat primarul Ion Lungu.

„Din acest an vom avea o responsabilitate totală la distribuirea alimentelor trimise de UE. Conform unui nou act normativ emis în luna august a crescut plafonul de venit pentru acordarea acestor ajutoare, de la 400 la 450 de lei. Primăria este cea care va face listele iniţiale, care vor fi transmise apoi Prefecturii. La o primă estimare ar fi 7.296 de persoane, comparativ cu 6.100 de persoane care au fost anul trecut”, a spus Lungu.

Până acum, aceste ajutoare alimentare se acordau în primul rând beneficiarilor de venit minim garantat, de alocaţii de susţinere a familiei, şomerilor, pensionarilor, persoanelor cu handicap, invalizilor şi altor categorii sociale, ale căror venituri lunare nu depăşeau 400 de lei de persoană.

Noua formă a legii include şi alte cazuri, neprevăzute până acum.

„Cei care nu se regăsesc la aceste categorii menţionate, care nu au venituri deloc sau au venituri sub 450 de lei vor fi stabiliţi prin dispoziţie de primar. Problema este destul de delicată, vor veni destul de mulţi să le solicite, pentru că sunt persoane care nu mai lucrează, dar nu sunt nici pensionari, de exemplu. Le vom analiza şi de la caz la caz vom face anchete sociale şi vom solicita acte doveditoare”, a adăugat edilul sucevean.

Pachetele cu alimente de la UE sunt aşteptate să ajungă la Suceava la finele lunii septembrie – început de octombrie, iar distribuţia acestora se va face tot din spaţiile închiriate de la Trust Orizont, ca şi anul trecut, acolo fiind depozite unde pot fi păstrate în condiţii de siguranţă, până la repartizarea lor tuturor beneficiarilor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul beneficiarilor de ajutoare alimentare de la UE creşte cu peste 1.200 de persoane.
 Vizualizări articol: 2116 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul beneficiarilor de ajutoare alimentare de la UE creşte cu peste 1.200 de persoane0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei