Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 aug 2015 - Anul XX, nr. 193 (6005)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Drept la replică

SC Gedaxa – Employees Financial & Health Protection SRL îşi prezintă punctul de vedere

Având în vedere cele prezentate de dumneavoastră în articolul apărut în Monitorul de Suceava din data de joi, 20 august 2015, am rugămintea să acceptaţi următorul răspuns ca şi drept la replică.

 

A apărut recent ştirea despre faptul că mama unui deputat „a fost făcută şi înşelată prin metoda <Telefonul>”. Îmi cer scuze dacă am fost suspicios în ceea ce priveşte discuţia telefonică avută cu dumneavoastră -putea şi poate în continuare oricinesă se dea şi să se substituie, la telefon drept Sandrinio Neagu – redactor-şef adjunct la Monitorul de Suceava. Consider că aţi luat seama de scuze şi îmi permit să vă prezint o parte din datele tehnice ale contractelor pe care le semnez în temei legal (sunt nu mai puţin de 12 (doisprezece legi) care stau la baza acestora), printre care:

- Legea Educaţiei Naţionale, Titlul IV, Art. 234 - (1) Încadrarea şi menţinerea într-o funcţie didactică sau didactică auxiliară, precum şi într-o funcţie de conducere, de îndrumare şi de control sunt condiţionate de prezentarea unui certificat medical...

- Legea privind Statutul Personalului Didactic, Titlul I, Art. 3 (2) Din personalul didactic pot face parte persoanele care îndeplinesc condiţiile de studii prevăzute de lege, care  sunt apte din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcţiei 

- Legea nr. 355 din 11 aprilie 2007 privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor, publicată în Monitorul Oficial nr. 332 din 17 mai 2007

Art. 6

Angajatorii din orice domeniu de activitate, atât din sectorul public, cât şi din sectorul privat, sunt obligaţi să respecte reglementările în vigoare privind supravegherea sănătăţii lucrătorilor.

Art. 7

Angajatorii sunt obligaţi să asigure fondurile şi condiţiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supraveghereasănătăţii lucrătorilor, aceştia nefiind implicaţi în nici un fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.

Oprima întrebare care se poate pune: De ce au fost obligaţi ca, până la un moment dat profesorii, din zona rurală mai ales, din salariile lor, întregi sau diminuate, să-şi plătească singuri aceste servicii medicale (vă rog să întrebaţi directorii de unităţi şcolare care s-auplâns de preţurile mari ale contractului meu), dacă Art. 7 din legea mai sus menţionată specifică cu totul altceva.

În toate contractele încheiate de mine se specifică, în conformitate cu „Art. 9. Obligaţiile principale ale prestatorului Art. 9.1. - Prestatorul General se obligă să execute singur/prin partenerii -Prestatorii Medicali toate serviciile la standardele şi performanţele conforme activităţii.”

Art. 4.1 Prestatorul General, SC Gedaxa -Employees Financial & Health Protection SRL, se obligă să execute prin Parteneri - Prestatori Medicali următoarele servicii:

1. Controlul Medical de Medicină Muncii pentru toţi angajaţii specificaţi;

2. Predare FişeAviz Aptitudine pentru fiecare angajat evaluat (Apt/Inapt/Apt condiţionat);

3. Vizarea Dosarelor Medicale Individuale pentru toţi angajaţii evaluaţi;

4. Vizarea Dosarelor de Protecţia şi Securitatea Muncii Individuale pentru toţi angajaţi evaluaţi;

5. Analize medicale de laborator / Responsabil „Lapte, Corn, Măr”

6. Dispoziţii şi Reglementări P.S.I., practic 6 (şase) servicii asumate într-unsingur contract.

 

Referitor la subtitlul dumneavoastră „La ce preţuri a lucrat Gedaxa”

Preţurile per angajat specificate de dumneavoastrăsunt corecte doar cu următoarea defalcare:

- din total preţ 24% reprezintă cota TVA aplicată (pe care firma a virat-o întocmai şi la timp către Trezoreria Statului);

- între 25-40 lei preţ plătit pentru servicii medicale efectuate de către Medic Specialist de Medicină Muncii;

- între 15-20 lei preţ plătit pentru servicii prestate de către Psiholog;

- între 10-15 lei preţ plătit pentru servicii efectuate către Laborator autorizat de Analize Medicale;

- între 3-5 lei preţ plătit pentru Viza Dosar SSM Medic Specialist Medicina Muncii;

- între 1-3 lei preţ plătit pentru transport, hârtie, imprimate, dosare, folii, plicuri etc.

Profit efectiv per angajat, în medie 8-11 lei, din care -salarii angajaţi, contribuţii sociale aferente salariilor, impozit pe profit, alte cheltuieli de administrare şi funcţionare ale firmei şi profit.

 

Referitor la subtitlul dumneavoastră „Celelalte firme de pe piaţă au luat mai puţin de jumătate din preţurile celor de la Gedaxa”, specific următoarele: acele unităţi au plătit doar pentru medicina muncii 25-30 lei deoarece:

- au un alt contract externalizatpe servicii de testare psihologică unde preţul este între 40-50 lei/angajat,

- un alt contract externalizatde servicii pentru analize de laborator unde au plătit între 15-20 lei/angajat

- un alt contract externalizatde SSM unde preţul/angajat este între 40-60 lei/angajat, ceea ce duce la un total de 120-140 lei/angajat, cu mai mult de 100% din preţul oferit prin contractul meu care include toate cele 6 servicii, inclusiv TVA .

Asta înseamnă că Directorii de Unităţi Şcolare care au semnat şi beneficiat de serviciile contractului meu sunt de fapt managerişi au avut cultura managerialăsă facă un calcul economic şi astfel au făcut o economie la bugetulunităţilor manageriatede cel puţin 80% din bugetulalocat acestor servicii obligatorii. 

 

Referitor la predarea documentelor vă specific următoarea procedură:

- Laboratorul Medical executăServiciile specifice, primesc/predau pe bază de proces verbal în plic închis aceste documente, în cadrul unităţii, taifactura, încasez banii prin Trezorerie, plătesc laboratorul, prin Trezorerie, pentru serviciile prestate;

- Psihologul execută Serviciile specifice, primesc/predau pe bază de proces verbal în plic închis aceste documente, în cadrul unităţii, tăi factura, încasez banii prin Trezorerie, plătesc Psihologului, prin Trezorerie, pentru serviciile prestate;

- Medicul Specialist de Medicină Muncii executăServiciile specifice, primesc/predau pe bază de proces verbal în plic închis aceste documente, în cadrul unităţii, taifactura, încasez banii prin trezorerie, plătesc Medicului Specialist, prin Trezorerie, pentru serviciile prestate.

Practic tot acest proces procedural se întâmplă numai în unitatea cu care am contract de prestări servicii, cu documente ştampilate de ambele părţi, documente care stau bază legală, ataşate la facturi şi în spatele viramentelor, tuturor părţilor implicate.

 

Referitor la subtitlul dumneavoastră „Cristina Teodorovici:<Nu cunosc ce face fratele meu>”

Acest subiect nu se cade să apară public. Am rămas doar noi doi şi ESTE ŞI VA FISORA MEA acum şi pentru totdeauna în orice context. Având în vedere faptul că astăzi am avut plăcerea să vă cunosc personal şi-am avut o discuţie elegantăşi distinsă în biroul Dumneavoastră am convingerea că veţi publica, cu profesionalismul care vă caracterizează, acest material în integralitate, şi vă stau la dispoziţie şi alte precizări dacă acestea, din punct de vedere legal, şi fără a aduce atingere legii 677/2001 (de aceea unii dintre dne/dnii directori nu au dat detalii - este specificat în contracte), sunt de natură să stabilească exactităţi inexacte.

 

Cu stimă

SC Gedaxa – Employees Financial & Health Protection SRL

Reprezentant legal

Cezar Vasile Teodorovici

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului SC Gedaxa – Employees Financial & Health Protection SRL îşi prezintă punctul de vedere.
 Vizualizări articol: 2380 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
SC Gedaxa – Employees Financial & Health Protection SRL îşi prezintă punctul de vedere3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei