Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 aug 2015 - Anul XX, nr. 193 (6005)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Precizări

Inspectoratul Școlar: Șase dintre membrii comisiei de transferuri nu au fost implicaţi în această activitate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O parte a membrilor din comisia de admitere din cadrul Inspectoratului Școlar Suceava nu a fost implicată în transferurile elevilor de clasa noua, fiind în concediu de odihnă sau în delegaţie în străinătate, a informat, ieri, inspectorul general Gheorghe Lazăr, printr-un comunicat de presă. Conform comunicatului, în perioada 27-30 iulie a.c., când a fost etapa de rezolvare a situaţiilor speciale după repartizarea computerizată a elevilor la licee, ”unii membri ai comisiei nu au avut deloc implicare în soluţionarea transferurilor întrucât au fost în concediu de odihnă, după cum urmează: inspector şcolar Albu Cristina, inspector şcolar Tiron Constantin, inspector şcolar Nechifor Cristina, inspector şcolar Pentilescu Maria, inspector şcolar Dumistrăcel Ionel.

În perioada 24 iulie - 4 august 2015, prof. Crăciun Petru a participat, fiind delegat  prin Ordin de Ministru, la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică ca însoţitor al lotului naţional în Indonezia. Fiecare dintre membrii comisiei se bucură de prezumţia de nevinovăţie, sunt oameni integri, corecţi şi responsabili”, precizează inspectorul general Lazăr.

Acesta a mai arătat că această comisie, a cărei componenţă a fost stabilită în luna februarie a.c., a desfăşurat diferite activităţi în conformitate cu calendarele admiterii în liceu şi în învăţământul profesional de stat, începând cu data de 6 februarie 2015, cum ar fi pregătirea admiterii, tipărirea broşurii care cuprinde informaţii despre admitere şi transmiterea acesteia în unităţile de învăţământ, şedinţe de instruire cu părinţii şi elevii, centralizarea solicitărilor agenţilor economici din judeţ pentru şcoala profesională de trei ani, elaborarea ofertei de şcolarizare pentru şcoală profesională pe domenii şi calificări profesionale şi avizarea acesteia în CLDPS – Comitetul Local de Dezvoltare a Parteneriatului Social, constituirea bazei de date cu mediile de admitere şi ierarhiei la  nivel judeţean a absolvenţilor de clasa a VIII-a, eliberarea fişelor de înscriere pentru candidaţii care solicită să participe la admitere în alt judeţ, organizarea probelor de aptitudini, organizarea probelor de verificare a cunoştinţelor de limbă modernă sau maternă, admiterea candidaţilor pe locurile speciale pentru romi şi a candidaţilor pentru învăţământul special ş.a..

 

Raportul de control încă nu a ajuns la IȘJ Suceava

Gheorghe Lazăr a mai spus că până ieri, la ora 13.00, IȘJ Suceava nu a primit nici un răspuns oficial al Ministerului Educaţiei referitor la raportul Corpului de Control al ministrului.

”Antepronunţarea în acest caz aduce grave prejudicii de imagine instituţiei noastre şi oamenilor ei”, a apreciat Lazăr.

Aceste precizări vin în urma anunţului făcut de secretarul de stat Vasile Şalaru, că ministerul va sesiza organele de cercetare penală în cazul comisiei care a aprobat transferuri ilegale ale unor elevi în clasa a IX-a, cu suspiciunea de abuz în funcţie. Dacă inspectorii menţionaţi de inspectorul general sunt scoşi din cauză, rămân pe lista suspecţilor de abuz în funcţie fostul inspector general adjunct Cristina Teodorovici, care a prezidat comisia în perioada transferurilor, Andra Ramona Chiper şi informaticienii Ioan şi Elena Monica Posmagiu.

Reamintim că în urma anchetei efectuate la Suceava a reieşit că din cele 523 de cereri de transfer au fost aprobate ilegal 332 de solicitări. Ministerul a solicitat anularea lor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Inspectoratul Școlar: Șase dintre membrii comisiei de transferuri nu au fost implicaţi în această activitate.
 Vizualizări articol: 3846 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Inspectoratul Școlar: Șase dintre membrii comisiei de transferuri nu au fost implicaţi în această activitate3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ai carte.... faci parte trimis de
(21 aug 2015, 12:29:39
Tre să trăiască și ei.....că salariile din învățământ sunt așa cum sunt iar când mergi să plătești facturile la asociație nu-ți face reducere pentru că ești prof.
.....și tre să se hrănească și ei.
2.   Ministerul invatamantului are dubla masura trimis de
(21 aug 2015, 12:53:02
Se pare ca situatia cu transferurile elevilor e mult mai grava.Ilegalitatile comise la inspectoratul pastorit de Gheorghe Lazar la transferurile elevilor de clasa a IX se pare ca sunt mai multe.In multe cazuri aprobate de transfer se pare ca nu au fost depuse la comisie cereri de transfer.Procesele verbale care sa ateste transferurile nu au fost intocmite de comisie.Se pare ca respectivele documente au fost fabricate in ziua inceperii controlului.Mentionam ca şefii inspectoratelor şcolare din judeţele Bihor şi Prahova ce au fost implicaţi în astfel de ilegalităţi, au fost demişi din funcţiile pe care le ocupau.In schimb la Suceava unde au fost cele mai multe transferuri nejustificate domnul Gheorghe Lazar a semnat un nou contract pe patru ani.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei