Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 aug 2015 - Anul XX, nr. 193 (6005)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acuze serioase

Deputatul Ioan Marocico, atac dur la adresa preşedintelui condamnat al Uniunii Ucrainenilor din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul Ioan Marocico, care reprezintă interesele comunităţii ucrainenilor în Parlamentul României, a lansat un atac extrem de dur la adresa preşedintelui condamnat al Uniunii Ucrainenilor din România, ex-deputatul Ştefan Buciuta. Marocico este de părere că Buciuta sabotează cu bună ştiinţă interesele Uniunii şi că în loc să folosească fondurile primite de la bugetul de stat pentru proiecte viabile şi serioase preferă să renunţe benevol şi fără nici o logică la aceşti bani.

Exemplul cel mai concludent este pentru anul în curs, când preşedintele condamnat al Uniunii Ucrainenilor din România a renunţat la suma de 75 de miliarde de lei vechi (aproape două milioane de dolari), bani cu care s-ar fi putut realiza numeroase proiecte pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă şi educaţie din comunităţile ucrainene, inclusiv cele din judeţul Suceava.

„Pentru preşedintele condamnat Buciuta, a avea o reprezentare clară a nevoilor celor peste 50.000 de ucraineni care trăiesc în această ţară, a avansa un plan bine fundamentat pentru cheltuirea sumelor de care dispune Uniunea în vederea promovării, în orice context, a specificului ucrainean, precum şi utilizarea tuturor pârghiilor pentru atragerea de fonduri sunt elemente mult prea abstracte şi, deci, imposibil de pus în practică. Din păcate, lipsa de viziune a domnului Buciuta, în strânsă legătură cu numeroasele abuzuri săvârşite, afectează în mod grav comunitatea de ucraineni, atât în interiorul său, cât şi ca imagine exterioară”, a declarat deputatul Ioan Marocico.

 

„Preşedintele condamnat al UUR este incapabil de a gândi proiecte în folosul comunităţii”

Reprezentantul minorităţii ucrainene în Parlamentul de la Bucureşti s-a declarat stupefiat de lipsa de viziune şi implicare a lui Ştefan Buciuta, nu doar în problemele comunităţii, ci şi în ceea ce înseamnă legăturile cu ţara mamă, Ucraina.

„Domnul Ştefan Buciuta, împreună cu directorul economic Petreţchi Nicolae Miroslav, au adus la cunoştinţa Departamentului pentru Relaţii Interetnice că, în anul 2015, pentru Uniunea Ucrainenilor din România nu sunt necesare fonduri suplimentare de la bugetul de stat, astfel încât, din luna ianuarie până în luna august a.c., Uniunea nu a beneficiat de nici măcar un leu din suma totală alocată, respectiv, 7.459.740 de lei. Această sumă a fost repartizată, conform HG nr. 117/2015, Uniunii Ucrainenilor din România din fondurile destinate sprijinirii organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale. Având în vedere această renunţare, la şedinţa Consiliului Minorităţilor Naţionale, din data de 12 august 2015, s-a hotărât ca o parte din fondurile suplimentare de la bugetul de stat ce-i reveneau Uniunii Ucrainenilor din România în acest an să fie repartizată către alte minorităţi naţionale. Domnii Buciuta şi Petreţchi au justificat această renunţare prin faptul că UUR dispune de fonduri care sunt încă neutilizate, ceea ce scoate în evidenţă incapacitatea preşedintelui condamnat de a gândi proiecte în folosul comunităţii, precum şi desconsiderarea celor pe care i-a reprezentat atâţia ani la rând”, a arătat deputatul Ioan Marocico.

 

„Aveţi idee că există copii care dansează frumoasele dansuri ucrainene desculţi?”

Pentru că a renunţat cu nonşalanţă la aceste sume uriaşe de bani, deputatul Ioan Marocico este de părere că ex-deputatul Ştefan Buciuta nu face altceva decât să saboteze din interior organizaţia pe care încă o conduce în mod fraudulos.

„Poate ar fi bine să aflăm şi noi răspunsuri la câteva întrebări simple, precum: care au fost în toţi aceşti ani priorităţile domnului Buciuta? Cum a considerat domnia sa că trebuie să folosească fondurile destinate comunităţii şi care sunt adevăraţii beneficiari?”, sunt doar două întrebări pentru preşedintele Uniunii Ucrainenilor din România.

Deputatul Marocico îşi susţine teza lipsei de interes din partea lui Ştefan Buciuta şi prin neimplicarea în domeniul învăţământului, o secţiune extrem de importantă pentru întreaga comunitate ucraineană.

„Susţinerea studiului în limba ucraineană a elevilor comunităţii noastre nu constituie un domeniu care să merite atenţia domniei sale, reprezentanţii Institutului pentru elaborarea manualelor de la Kiev, care au venit la Bucureşti pentru a ajuta la conceperea noilor manuale în limba ucraineană, fiind trataţi în condiţii de neacceptat. Domnule Buciuta, ştiţi cumva, din întâmplare, că manualele în limba ucraineană după care se învaţă sunt din anii 1965 şi au un conţinut mult depăşit? Aveţi cumva idee că există copii care dansează frumoasele dansuri ucrainene desculţi sau au costumele împrumutate de la fraţii mai mari sau chiar rămase de la părinţi, în timp ce dumneavoastră preferaţi să aveţi fonduri neutilizate şi să renunţaţi la sumele puse la dispoziţie de la bugetul de stat?”, a mai menţionat Ioan Marocico.

 

Deputatul Marocico cere un raport detaliat de venituri şi cheltuieli al UUR

Deputatul minorităţii ucrainene din România consideră că toate aceste elemente creionează foarte clar un portret de crasă incompetenţă pentru preşedintele-condamnat Buciuta şi un dispreţ total faţă de întreaga comunitate ucraineană din România.

„Astfel de abuzuri trebuie să înceteze şi să ne concentrăm toate forţele pentru susţinerea şi promovarea identităţii noastre, pentru a fi mândri de ceea ce am făcut pentru copiii noştri şi am reuşit să transmitem din generaţie în generaţie. Comunitatea de ucraineni nu a început şi nici nu se va sfârşi odată cu mandatul deţinut de un preşedinte condamnat definitiv de către o instanţă din România la un an de închisoare cu suspendare. În spiritul totalei transparenţe solicit, şi pe această cale, prezentarea de către conducerea Uniunii a unui Raport detaliat de venituri şi cheltuieli, cu ocazia Congresului Uniunii Ucrainenilor din România, din luna octombrie. Membrii comunităţii de ucraineni au dreptul de a cunoaşte modul în care au fost gestionate fondurile Uniunii”, a concluzionat deputatul Marocico.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Marocico, atac dur la adresa preşedintelui condamnat al Uniunii Ucrainenilor din România.
 Vizualizări articol: 2302 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Marocico, atac dur la adresa preşedintelui condamnat al Uniunii Ucrainenilor din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Atacul lupilor tineri ! trimis de
(21 aug 2015, 17:43:53
Este adevarat ca trebuie cunoscut cum s-au cheltuit bani alocati comunitati ucrainene . Totusi se simte ca nu acesta este motivul atacului . Or ce tanar doreste sa fie lider , si nici d-l Marocico nu face exceptie . Eu l-as sfatui sa incerce alte metode de a ajunge in varf . Metode de binefacere, de intalniri cu electorat , de sprijin parlamentar, si nu in ultimul rand , elaborarea unor legi care sa vie in sprijinul comunitati ucrainene . Ca sa ataci este foarte usor , insa ca sa faci ceva folositor , si palpabil este mai greu . Cine alege calea usuratica , are putine sanse de izbanda . Este un sfat dat de un ucrainean care doreste ca d-l Marocico sa ajunga in varf , pe cai de merit nu pe cai de atac . Memorati acest sfat d-le Marocico ca o sa va prinda bine .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei