Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 aug 2015 - Anul XX, nr. 193 (6005)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Inedit

Trei fraţi amărâţi din Iacobeşti înduioşează trecătorii cu o pancartă pe care scrie „1 leu poza”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei fraţi amărâţi din Iacobeşti înduioşează trecătorii cu o pancartă pe care scrie „1 leu poza”. În apropierea lor se află şi un măgăruş, de care copiii au grijă. Cei mici, care nu au mai mult de zece ani, invită trecătorii să se pozeze cu măgăruşul sau să le facă lor o fotografie contra unei sume modice, un leu, care poate însemna o pâine. Am aflat de aceşti copii necăjiţi, care într-un mod ingenios vor să adune câţiva lei cu care să-şi potolească foamea, de pe Facebook, după ce suceveanul Ovidiu Vataman, din Frătăuţii Vechi, a trecut prin zonă şi a fost impresionat de ideea copiilor.

El a postat pe reţeaua de socializare Facebook următorul text, dând starul unei campanii de ajutorare a acestor copilaşi: „Dragi prieteni virtuali şi nu numai. Vă prezint un caz care pe mine m-a emoţionat la maxim. Mergând spre Rădăuţi, am văzut un copil care ţinea o pancartă mare în mână, pe care am văzut că scria mare <1 leu>. Doar atât am putut citi. Am zis că vinde pepeni, dar când m-am uitat mai atent, am văzut şi un măgar şi de fapt scria <1 leu poza>. La întoarcere spre Suceava, am oprit să le dau şi eu ceva. Sărăcuţii de ei s-au gândit să facă şi ei un ban cinstit, nu fură, nu cerşesc, sunt foarte cuminţi şi respectuoşi. Locuiesc în căsuţa din imagine şi probabil au destul de multe neajunsuri. Bănuiesc eu că această casă şi-au făcut-o după inundaţii, probabil casa veche le-a fost luată de ape. Părinţii lor muncesc cu ziua şi din ce am înţeles mai au trei fraţi. Eu vreau să-i ajutăm pe aceşti copii, de aceea cine vrea să contribuie cu orice: bani, alimente, jucării, haine etc. mă poate contacta pe Facebook sau cei care mă cunosc şi la telefon. Eu trec în fiecare săptămână pe acolo. Vine iarna, iar pe lângă casă nu am văzut să aibă lemne. Deci, cred că orice ajutor contează. La urma urmei, cei care aveţi drum pe acolo (mai exact, dacă mergeţi din Suceava spre Rădăuţi, îi găsiţi pe copii pe partea dreaptă, înainte de benzinăria Lukoil Iacobeşti), opriţi şi faceţi o poză cu măgăruşul şi lăsaţi şi voi cât vă lasă inima. Şi un leu, la urma urmei, e o pâine. Haideţi să facem împreună nişte copii fericiţi”.

Această postare a adunat un număr mare de accesări pe Facebook, dar dorinţa lui Ovidiu Vataman este ca oamenii să îi ajute pe aceşti copilaşi, care fără multe vorbe îţi spun povestea lor tristă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trei fraţi amărâţi din Iacobeşti înduioşează trecătorii cu o pancartă pe care scrie „1 leu poza”.
 Vizualizări articol: 5932 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 10 voturi
Trei fraţi amărâţi din Iacobeşti înduioşează trecătorii cu o pancartă pe care scrie „1 leu poza”4.5510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Suceava - capitală culturală! trimis de
(21 aug 2015, 12:19:09
Oare nea Băișanu a citit acest articol!?
A văzut această fotografie de colecție!?
.....................
2.   Bravo, copii astia sant profesori in vanzari trimis de
(21 aug 2015, 21:58:35
Sa mai invete inca o metoda de vanzari , buna de predat la capitolul vanzare si "treinarasii" astia motivationali care instruiesc "resursele umane" de prin multinationale cum se fac vanzarile. Bine ar fi daca si enervantii colectori de fonduri pt. biserici care bat din poarta-n poarta ar aplica metoda copiilor. Sa ceara de exemplu domnului "ixulescu" care este cu frica de Dumnezeu sa vina in weekend la sapat niste santuri pt. gardul bisericii. Iar daca nu poate, macar sa dea si el 20 de lei. Rata de conversie ar fi mult sporita.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei