Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 aug 2015 - Anul XX, nr. 193 (6005)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ajutor necuvenit

Şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, comisarul Petrică Jucan, cercetat de DNA în calitate de suspect

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisarul Petrică Jucan, şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie după ce în urmă cu mai bine de un an şi jumătate ar fi intervenit pe lângă un subaltern pentru ca acesta să nu-şi îndeplinească în mod normal atribuţiile de serviciu. În cursul anului 2013, suceveanul Cristian Marius Emandi a rămas fără permisul de conducere, care urma să-i fie suspendat pentru o perioadă de 90 de zile.

În noiembrie 2013, lui Emandi i-a venit comunicarea oficială că nu mai are dreptul de a conduce un autovehicul pe drumurile publice. Se pare că şoferul a contestat această decizie, motivând că hârtia trimisă de Serviciul Poliţiei Rutiere a ajuns pe mâna soţiei, iar aceasta nu l-a înştiinţat. La această contestaţie bărbatul nu ar fi primit nici un răspuns, motiv pentru care a considerat că suspendarea de trei luni a expirat la începutul lui 2014.

Numai că, între timp, la cererea comisarului Petrică Jucan, agentul Ioan Stratu a intrat în baza de date şi a şters interdicţia lui Cristian Marius Emandi de a mai circula pe drumurile publice la volanul unui autoturism. Din motive necunoscute, această interdicţie, în baza suspendării permisului de conducere, a fost reintrodusă în baza de date a Poliţiei, iar în mai 2014, când Emandi a fost oprit în trafic, poliţiştii de la Rutieră au constatat că acesta nu avea dreptul de a fi la volan în acea perioadă.

Dosarul s-a aflat iniţial la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, dar Cristian Marius Emandi a fost absolvit de orice vină. Şi pentru că la mijloc erau mai multe neclarităţi, dosarul a ajuns pe masa procurorilor DNA Suceava.

În urmă cu câteva săptămâni, comisarului Petrică Jucan i s-a adus la cunoştinţă că este cercetat în calitate de suspect pentru instigare la abuz în serviciu, faptă asimilată celor de corupţie. În acelaşi dosar este cercetat, tot în calitate de suspect, şi agentul Ioan Stratu. Acesta este cercetat pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu.

Şirul persoanelor acuzate ar putea creşte, şi asta pentru că filiera la care ar fi apelat Cristian Marius Emandi se pare că este ceva mai extinsă. Potrivit unor surse, în acest caz ar fi implicaţi şi alţi ofiţeri cu funcţii de conducere în Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Suceava, dar punerea lor sub acuzare se va realiza doar în măsura în care vor exista şi probe concrete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, comisarul Petrică Jucan, cercetat de DNA în calitate de suspect.
 Vizualizări articol: 11595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 10 voturi
Şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava, comisarul Petrică Jucan, cercetat de DNA în calitate de suspect3.6510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu! trimis de
(21 aug 2015, 11:29:04
Noroc cu DNA-ul asta ca mai da gunoaiele afara din institutiile statului care polueaza aerul degeaba.
2.   șef poliție rutieră MI = șef de stat major MAN trimis de
(21 aug 2015, 12:14:25
Stau și mă gândesc adesea când se termină cu mafia din instituțiile statului?!
Poliția rutieră !!!.......nașii șoselelor.
Terminați cu prostiile și apucați-vă de treabă căci mor oameni nevinovați pe drumurile din România.
3.   Suceava are umbrela protectoare fata de DNA trimis de
(21 aug 2015, 12:25:05
Da ,aceasta stire ma lasa rece.pentru ca este doar o stire si care va ramane doar o stire.Sa nu uitam de cazul fostului prefect Sinescu care avea vreo sapte capete de acuzare la DNA.S-a mai auzit ceva de atunci???Nika.Mai mult ,in acel rechizitoriu apare si şeful Serviciului de Poliţie Rutieră Suceava Petrica Jucan.Prefectul de Suceava era acuzat pentru că, profitând de funcţia de prefect, a intervenit pe lângă şeful Serviciului Rutier Suceava pentru a ajuta un bărbat să-şi recupereze permisul de conducere, reţinut in Iasi..Sigur ca si aici este o poveste care ma umple de uimire si ma lasa perplex. Seful Serviciului Rutier Suceava, comisarul Petrică Jucan il trimite pe cetateanul cu permisul la agentul-şef principal Năstase Cristi din Iasi.cetateanul ajunge dupa program,agentul se sacrifica si vine totusi la servici sa-i dea permisul,e ca o telenovela.banuiesc ca la urma s-au si pupat toti fericiti.Agentul din iasi cu cetateanul dar mai ales cu nevasta cetateanului,Sinescu cu Petrica Jucan iar politistii de la rutiera jucau kazacioc cu foc.Ei si ce s-a intamplat ceva?Am incalecat pe-o sa si v-am spus povestea asa.
4.   Suceava are umbrela protectoare fata de DNA trimis de
(21 aug 2015, 12:28:39
DNA si DIICOT in Suceava au inceput in forta dar acum sunt intr-o pauza relativa.
Acu ceva timp DIICOT i-a ridicat pe Vasile Florea,patronul Florconstruct.Pe Sorin Iacob patronul Loial.Pe Pastrav patronul pensiunii Santa fe si al service.De atunci nu s-a mai auzit nimic.
DNA a inceput fulminant dosarul APIA.Fosta directoare adjuncta de la APIA Suceava, Delia Moldoveanu, ridicată de DNA anul trecut în scandalul subvenţiilor ilegale, ocupă acum aceeaşi funcţie în judeţul Neamţ. Prietenul de suflet al Deliei Moldoveanu, fostul şef al APIA central, Gheorghe Benu, este acum şef la APIA Ilfov.
DNA a inceput fulminant dosarul prefect Sinescu.A avut opt capete de acuzare.Actualmente Sinescu lucreaza tot in cadrul prefecturii.Si atat.
DNA a inceput fulminant dosarul Consiliu Judetean unde erau implicati Nechifor,Dontu,Marza,ieremciuc atat.DNA a inceput fulminant dosarul Primaria Suceava(pardon,asta nu s-a intamplat si poate nici nu se va intampla vreodata:))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei