Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 aug 2015 - Anul XX, nr. 193 (6005)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

La Hânţeşti

O bătrână a murit, iar soţul ei încă aşteaptă dreptatea, pentru parcele de teren câştigate definitiv în instanţă din 2010

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O hotărâre definitivă şi irevocabilă a instanţei de judecată, prin care doi bătrâni, soţ şi soţie, din Hânţeşti, au câştigat dreptul de proprietate asupra mai multor suprafeţe de teren, nu a fost pusă în aplicare nici până astăzi, deşi decizia magistraţilor este tocmai din decembrie 2010. Între timp, unul dintre reclamanţii din dosar, Aurica Alexa, a decedat, soţul său, Vasile Alexa, aşteptând încă să i se facă dreptate.

Prin decizia definitivă şi irevocabilă a Tribunalului Suceava, pârâtele - Comisia comunală Hânţeşti şi Comisia Judeţeană Suceava - au fost obligate să întocmească documentaţia şi să emită titlul de proprietate pe numele celor doi soţi Alexa, pentru patru suprafeţe de teren (60 de ari la Grădină acasă, 54 de ari la Valea Mare Odăi, 124 de ari la Toloacă şi 77 de ari la Plop).

Vasile Alexa spune că s-a săturat să bată pe la uşile primăriei pentru a i se face dreptatea care deja i s-a dat în instanţă. Fără a şti încotro să o apuce, bătrânul nu a făcut încă demersurile prin care cei care nu pun în aplicare hotărârea judecătorească să fie anchetaţi penal.

Contactat telefonic de Monitorul de Suceava, primarul comunei Hânţeşti, Daniel Olariu, spune că a vrut să-l pună în posesie pe bătrân, însă acesta nu vrea să accepte vreo discuţie legată de amplasamente.

„Eu vreau să îl pun în posesie, dar nu peste un drum comunal. Aici este problema, una din parcele se suprapune pe un drum de utilitate publică, iar domnul Alexa nu a acceptat o altă variantă”, spune Daniel Olariu. Pus în faţa unei întrebări delicate, legate de nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti, Daniel Olariu a spus că o să-i facă în scurt timp lui Vasile Alexa titlu de proprietate, pe suprafeţele disponibile, iar dacă nu va fi de acord acesta, nu are decât să le conteste la rândul său în instanţă.

Daniel Olariu a mai spus că în ultima perioadă nu a avut inginer cadastral la primărie, după ce fostul angajat s-a sinucis, dar de săptămâna viitoare postul va fi ocupat de un alt inginer cadastral.

Daniel Olariu a mai spus că el este primar din 2012 şi nu cunoaşte detaliile legate de litigiile dintre localnici, cu privire la suprapuneri de terenuri şi intabulări mai mult sau mai puţin legale. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O bătrână a murit, iar soţul ei încă aşteaptă dreptatea, pentru parcele de teren câştigate definitiv în instanţă din 2010.
 Vizualizări articol: 1600 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
O bătrână a murit, iar soţul ei încă aşteaptă dreptatea, pentru parcele de teren câştigate definitiv în instanţă din 20105.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Dumnezu s-o ierte. trimis de
(21 aug 2015, 12:49:38
Dacă nu te ajută TRIBUNALUL te ajută DUMNEZEU cu pământul.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei