Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 aug 2015 - Anul XX, nr. 190 (6002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie magistraţi

Un tânăr condamnat pe viaţă pentru un dublu asasinat în Italia va fi transferat în ţară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr în vârstă de 28 de ani, care ar fi de origine din zona Fălticeni, autor, în 2009, al unui oribil dublu asasinat comis la Napoli, în Italia, va fi transferat într-un penitenciar din România, unde îşi va ispăşi în continuare pedeapsa. 

Asta a decis ieri Curtea de Apel Suceava, în urma solicitării venite de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

Vasile Marius Acsiniei a fost condamnat de autorităţile judiciare din Italia la pedeapsa detenţiunii pe viaţă şi se află închis în momentul de faţă în penitenciarul din Cuneo, în regiunea Piemont din Italia. Pedeapsa la închisoare pe viaţă este definitivă din aprilie 2013. Vasile Marius Acsiniei a fost condamnat pentru infracţiunile de omor (corespondentă în România infracţiunii de omor calificat) şi tâlhărie.

Vasile Marius Acsiniei a fost găsit vinovat, alături de încă doi români, pentru uciderea unui afacerist italian, Francesco Ambrosio, în vârstă 77 de ani, cunoscut ca „Regele grâului”, şi a soţiei acestuia, în vârstă de 72 de ani. Crima a fost comisă în vila în care locuiau cei doi soţi, în apropiere de Napoli. În aprilie 2009, cei doi vârstnici au fost găsiţi într-o baltă de sânge, cu capetele zdrobite. La mai puţin de 24 de ore de la dublul asasinat, trei români au fost capturaţi şi acuzaţi de odioasa crimă. Este vorba de Vasile Marius Acsiniei, atunci de 22 de ani, Valentin Dumitru, tot de 22 de ani, şi Călin Petrică, pe atunci de 24 de ani. Toţi au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă.
Vasile Marius Acsiniei lucrase anterior ca grădinar la bogatul om de afaceri şi cunoştea bine vila. Cei trei au furat din casă obiecte de mobilier, câteva ceasuri şi două telefoane mobile. Acsiniei a fost şi primul prins, la câteva ore după omor. El a fost interceptat după ce şi-a sunat membrii familiei şi le-a povestit de oribila faptă comisă. El a fost ridicat imediat şi a recunoscut comiterea faptei, oferindu-le anchetatorilor toate detaliile modului în care a acţionat, alături de ceilalţi doi români.

Italianul ucis era cunoscut pentru afacerile sale în domeniul cerealelor, din anii '80 ai secolului trecut. Italianul era un om de afaceri care cochetase cu lumea mafiei, având şi condamnări în acest sens.

Prin decizia de ieri a Curţii de Apel Suceava, inculpatul va reveni în România, într-un penitenciar care urmează a fi stabilit. Decizia instanţei de judecată poate fi atacată cu apel de procurorul de caz sau de persoana condamnată.

Conform Codului Penal din România, omorul calificat cu premeditare se pedepseşte cu detenţiune pe viaţă sau cu închisoare de la 15 la 25 de ani. În practică, pedepsele la închisoare pe viaţă sunt foarte rare. Au fost şi cazuri în care indivizi condamnaţi pe viaţă pentru mai multe omoruri au beneficiat ulterior de comutarea pedepsei într-una mai puţin aspră. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un tânăr condamnat pe viaţă pentru un dublu asasinat în Italia va fi transferat în ţară.
 Vizualizări articol: 4167 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Un tânăr condamnat pe viaţă pentru un dublu asasinat în Italia va fi transferat în ţară5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu! trimis de
(18 aug 2015, 11:38:43
Deci se teme ca il va omora mafioti in italia si a cerut sa fie adus in romania..apropo romania duce lipsa de detinuti aveti cheltuieli prea mici de aduceti criminali in romania? Domnilor procurori faceti ceva in privinta asta si lasati criminalul sa-si ispaseasca pedeapsa in italia

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei