Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 aug 2015 - Anul XX, nr. 190 (6002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Necesitate

Realizarea unei strategii pentru asigurarea căldurii la iarnă, prioritară pentru conducerea Primăriei Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Viitorul termoficării municipiului Suceava se decide astăzi, când vor fi deschise plicurile cu oferte ale celor trei companii care concurează pentru preluarea sistemului de transport şi distribuţie a energiei termice către aproximativ 20.000 de familii racordate la sistemul centralizat.

Negocierile cu reprezentanţii celor trei firme – Thermonet, Transagent şi Veolia Energie se anunţă a fi de lungă durată, mai ales că decizia finală va fi luată nu doar în funcţie de oferta financiară, cât mai ales de oferta tehnică, prin care firmele se angajează să facă o serie de investiţii menite să modernizeze acest sistem prin care li se asigură sucevenilor apă caldă şi căldură.

„Realizarea unei strategii pentru asigurarea căldurii la iarnă este principala noastră prioritate în această perioadă. Aşteptăm cu nerăbdare negocierea care va avea loc în cursul zilei de marţi şi sper ca până la şedinţa de Consiliu Local să avem raportul negocierii, să îl aprobăm în Consiliul Local şi să putem face o strategie comună cu producătorul de energie termică, Bioenergy, dar şi cu noul operator de termoficare, pentru asigurarea încălzirii în Suceava pentru sezonul rece care urmează. Realizarea unor stocuri de masă lemnoasă pentru iarnă este absolut necesară”, a declarat primarul Ion Lungu.

Etapa de negociere directă este ultima dintre etapele licitaţiei de privatizare a termoficării Sucevei, necesară mai ales acum, când Termica este în faliment. Negocierile vor fi făcute cu fiecare ofertant în parte, astăzi, începând cu orele 09.00, 11.00 şi 13.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Realizarea unei strategii pentru asigurarea căldurii la iarnă, prioritară pentru conducerea Primăriei Suceava.
 Vizualizări articol: 1730 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Realizarea unei strategii pentru asigurarea căldurii la iarnă, prioritară pentru conducerea Primăriei Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Problema de sistem trimis de
(18 aug 2015, 11:18:02
Ce strategii s mai realizeze primaria dupa ce a distrus sistemul de termoficare din Suceava si noul operator nu detine instalatiile de transport a energiei termice? Cu regret, putem spune ca aceste probleme au depasit cu mult competenta edilului si a consilierilor locali. Greselile mari privind distrugerea Termica si a sistemului de termoficare din Suceava le-au facut primaria in frunte cu primarul, consilierii locali, AGA, comitetele directoare de la Termica, marii directori generali si consilierii lor, directori de marketing, economici si de termoficare de la Termica, cu totii avand centrale de apartament in vilele luxoase, marete realizari de pe urma salariilor mari si care ne mai tineau si lectii cu privire la termoficarea centralizata a Sucevei. Primaria, impreuna cu cei care au condus/consiliat si mai conduc la Termica si Bioenergy in ultimii zece ani, ar trebui sa-si ceara scuze public pentru faptul ca i-au incurcat pe locuitorii Sucevei, ca au fost/sunt incapabili sa gestioneze tehnic si economic un sistem de termoficare urban format din centrale de producere, retele si instalatii de transport si distributie, sistem de termoficare foarte scump, proiectat, construit si modernizat cu mari eforturi, pe parcursul a mai multor zeci de ani, cu fonduri publice, desi, termoficarea centralizata cu un management bun, intr-un sistem concurential, repet, CONCURENTIAL, nu incredintari sau negocieri directe, are mari avantaje tehnico – economice.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei