Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 aug 2015 - Anul XX, nr. 190 (6002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Transferurile ilegale de elevi anulate, sesizare penală împotriva comisiei, Teodorovici afară din IȘJ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primele rezultate ale anchetei efectuate de Corpul de Control al Ministerului Educaţiei asupra transferurilor elevilor de clasa a IX-a  de la un liceu la un alt liceu mai bun sau de la un profil la un altul, după încheierea repartiţiei computerizate, au fost făcute publice ieri, de secretarul de stat Vasile Șalaru. Acesta ne-a declarat că în urma anchetei efectuate la Suceava a reieşit că din cele 523 de cereri de transfer au fost aprobate de comisia condusă de inspectorul adjunct Cristina Teodorovici 386 de cereri depuse în termenul prevăzut de lege şi şapte cereri făcute după acest termen. Din acest număr impresionant, conform secretarului de stat Șalaru, doar 38 au îndeplinit criteriul de medie, 12 s-au încadrat în criteriul ”gemeni, tripleţi” şi două au respectat criteriul vocaţional. Restul, de 332 de solicitări, ”au fost aprobate fără respectarea criteriului de medie, deci sunt ilegale”.

 

Elev cu media 5,01 transferat la un liceu cu ultima medie de admitere 7,08

La un liceu la care ultima medie de admitere a fost 7,08, precum ”Andronic Motrescu” din Rădăuţi sau Liceul Tehnologic ”Ion Nistor” din Vicovu de Sus, au fost admişi elevi cu 5,68 sau 5,01. La un liceu cu ultima medie la repartiţia computerizată 8,13, cum a fost Colegiul „Alexandru cel Bun” din Gura Humorului, a fost admis, prin bunăvoinţa comisiei de transferuri, un elev cu media 6,37. La liceele de top, precum Colegiul Naţional ”Ștefan cel Mare”, cu ultima medie 9,39 la matematică-informatică, a fost admis un elev cu 8,67, iar la o specializare cu ultima medie 9,20, cum a fost la ştiinţele naturii, a fost admis un elev cu media 7,68.

În urma acestor constatări, Ministerul Educaţiei a decis anularea transferurilor făcute cu încălcarea legii. În ceea ce-i priveşte pe cei responsabili de situaţie, Vasile Șalaru a declarat: ”Colegii noştri din Inspectoratul Școlar Suceava sunt cercetaţi disciplinar, iar pentru membrii comisiei vor fi sesizate organele de cercetare penală în privinţa posibilităţii de săvârşire a infracţiunii de abuz în serviciu”. Sesizarea penală îi vizează pe toţi cei cinci membri ai comisiei al cărei preşedinte a fost Cristina Teodorovici. Suplimentar pentru aceasta din urmă, ministerul a decis înlocuirea ei din funcţia de inspector adjunct al IȘJ. ”Nu cred că o recomandă pe doamna Teodorovici ceva ca să mai rămână la IȘJ”, a precizat secretarul de stat Șalaru.

În cazul inspectorului general Gheorghe Lazăr, soarta lui în fruntea inspectoratului şcolar se va decide astăzi, când se soluţionează contestaţia pe care a făcut-o la examenul pe care l-a picat, pentru funcţia de şef al IȘJ. ”Dacă nu promovează, nici dumnealui nu mai rămâne în funcţie”, a precizat reprezentantul ministerului. Independent de soarta contestaţiei, Lazăr va fi sancţionat administrativ, chiar dacă nu a făcut parte din comisia de transferuri deoarece ”era nr. 1 în inspectorat şi nu ştie ce s-a petrecut în instituţia pe care o conduce”.

 

”Facem dreptate miilor de elevi care au obţinut medii mari, dar au fost prejudiciaţi”

Pentru a-şi face o imagine mai clară asupra fenomenului transferurilor elevilor de la Suceava, Șalaru a declarat că a cerut, ieri, să-i fie trimisă situaţia transferurilor pe ultimii cinci ani: ”Să analizez dacă e o practică sau doar 2015 a fost un an cu ghinion”.

”Noi am dispus toate măsurile legale. Dacă aceste verificări nu s-au făcut niciodată după 1990, acum facem dreptate miilor de elevi care au obţinut medii mari, dar au fost prejudiciaţi. Este pentru prima dată când Ministerul Educaţiei aplică legea şi fiecare trebuie să răspundă după faptele lui”, a afirmat Vasile Șalaru, care a mai precizat că, în câteva zile, prin direcţia de specialitate va avea câteva nume de profesori suceveni pe care să i le propună ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, pentru numirea viitoarei conduceri a IȘJ Suceava.

Reamintim că, la numărul elevilor intraţi la liceu ”pe uşa din spate”, după repartiţia computerizată, Suceava este campioana României. După repartizarea computerizată din acest an, cele mai multe cereri de transfer au vizat liceele „Petru Rareş” Suceava, unde s-au înregistrat 58 de cereri de transfer, „Mihai Eminescu” Suceava, cu 39 de cereri de înscriere, şi „Ştefan cel Mare” Suceava, cu 33 de solicitări. În judeţe precum Iaşi, Bacău sau Botoşani nu există nici măcar un singur transfer. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transferurile ilegale de elevi anulate, sesizare penală împotriva comisiei, Teodorovici afară din IȘJ.
 Vizualizări articol: 8643 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.62/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 13 voturi
Transferurile ilegale de elevi anulate, sesizare penală împotriva comisiei, Teodorovici afară din IȘJ4.6513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Grav trimis de
(18 aug 2015, 11:23:25
E grav...
2.   Ma vad obligat... trimis de
(18 aug 2015, 11:25:47
Sa revin dupa articolul de azi si sa apreciez ca in sfarsit se pare ca se face dreptate.
Important insa e sa se faca verificari pana la capat, fiindca doar cu Teodorovici OUT, e prea putin. Cred ca putreziciunea din ISJ e mult mai profunda.
Trebuie adusa la cunostinta opiniei publice "adevarata motivatie" care a dus la aprobarea celor 500 de cereri si finalizarea anchetei penale.
3.   Cristina teodorovici – produs 100% Ș.A. Băișanu trimis de
(18 aug 2015, 11:43:12
„Nu cred că o recomandă pe doamna Teodorovici ceva ca să mai rămână la IȘJ.”

Zău? Doar atât?
Fraza ar fi trebuit să arate astfel:
„Nu cred că o recomandă pe doamna teodorovici ceva ca să mai rămână în învățământ.�
sau
„Nu cred că o recomandă pe doamna teodorovici ceva ca să mai rămână în libertate.
-----
* Încă nu s-au stins ecourile acelui mizerabil șantaj din interiorul defunctei USL, acțiune mârșavnică prin care Cațavencul și Aventurierul politichiei sucevene – nimeni altul decât Șîa Băișanu – a forțat mâna colegilor de alianță pesediști pentru a-i obține o ciozvârtă cristinei teodorovici.
cristina teodorovici a acces ÎN TOATE posturile, inclusiv în cea de adjunct al ISJ, cu sprijinul NEMIJLOCIT și cu GIRUL lui Șîa Băișanu.
Acum, după devoalarea acestei împuțite potlogării, ar trebui luat la întrebări și mentorul acestei abominabile ființe ce și-a bătut joc de tot ceea ce înseamnă principiu, tradiție, vocație și har întru meseria nobilă de dascăl.

UNDE ESTE ȘîA Băișanu, SĂ IASĂ PUBLIC ȘI SĂ EXPLICE ACȚIUNILE PUPILEI SALE?
Să iasă în agora și să-și asume culpa morală, în solidar cu „iluștrii” săi emuli!
4.   Comentariu trimis de
(18 aug 2015, 12:30:56
,,Radu mamii,, , esti chemat la bara, te vor cetatenii ,,cetitori,, sau esti ocupat cu campania electorala la Primarie?): Te-or vota sucevenii primar cand o zbura porcu"', chiar daca ai inceput deja intoxicarile cu sondaje minune!
5.   Trista meditație a unei zile ploioase (I) trimis de
(18 aug 2015, 13:55:29
Dacă ar fi să existe un glob de cleștar în care să se zărească toate matrapazlâcurile din sistemul de învățământ, cred că acest domeniu ar concura cu succes la un loc pe podiumul domeniilor cele mai corupte.
Poate doar anumite instituții aparținătoare executivului central – Guvern, puterii legislative – Parlament, sau puterii judecătorești – instanțe și parchete, să depășească domeniul „învățământ” la capitolul corupție.
Căci, involuntar, rememorant revine o sâcâitoare sintagmă juridică – „consecința imediată” a unei anumite fapte penale. Funcție de acest argument interpretativ, s-ar putea spune că o delapidare de câteva milioane de euro din resursă bugetară se situează la un nivel net inferior acțiunii impardonabile a acestei „doamne care corectează erorile”.
La fel, se poate afirma că o hotărâre judecătorească mânărită pe câteva sute de mii de parai, are o consecință imediată inferioară acțiunii teodoreascăi.
Căci, delapidarea afectează un segment social destul de restrâns, iar numărul persoanelor afectate este destul de limitat numeric. Cea de-a doua exemplificare a unei potlogării judecătorești, de asemenea, are consecințe directe asupra unui număr restrâns de persoane, fără a avea implicație majoră asupra comunității, implicație privită sub aspectul evoluției sale viitoare.
Spre deosebire de acestea, faptele „doamnei erorilor” afectează în profunzime substratul evolutiv social, sub aspectul implicației directe a faptelor nelegiuitei asupra percepției și opiniei publice.
Această neobrăzată ÎNVESTITĂ CU AUTORITATE ȘI ÎNCREDERE PUBLICĂ, a înșelat învestirile primite iar acțiunea sa criminală a pus sub semnul întrebării o întreagă ierarhie piramidală a principilor ce reglementau sistemul de învățământ.
6.   Trista meditație a unei zile ploioase (II) trimis de
(18 aug 2015, 14:03:14
Consecința imediată a faptelor teodoreascăi constă în întronizarea unei anacronice percepții publice prin care efortul scolar susținut, stăruința și perseverența sunt detronate de pe locul prioritar, iar în locul acestora inducându-se percepția regulii imorale prin care BANUL genitorilor rezolvă deficiențele intelectuale și lipsa de interes ale unor beizadele.
Consecința imediată a faptelor teodoreascăi este de o amploare largă, reflectându-se și extinzându-se asupra unor segmente largi ale vieții sociale.
Prin înșelarea încrederii acordate, teodoreasca a adus o atingere deosebit de gravă unor valori sociale protejate prin sumedenie de normative scrise sau cutumiare.Pentru toate aceste motive, teodoreasca ar trebui potcovită cu multe zeci de ani de pârnaie, pedepse care să fie obținute din însumarea procedurală a circumstanțelor agravante , din caracterul complex și continuat al acțiunilor sale, din caracterul premeditat, precum și din pericolul social deosebit al acestor fapte.
În opinie proprie, deși cazul nu pare grav, el ESTE DEOSEBIT DE GRAV și pentru toate acestea, teodoreasca ar trebui azvârlită în ocnă, ferecată bine ușa ocnei, iar cheia de ocnă aruncată undeva în Pacific, deasupra Gropii Marianelor, ca să n-o mai găsească nici draaqu, în vecii vecilor.
Eu sper ca „doamna erorilor” să primească maximul de 7 ani de la „Abuz în serviciu” în formă continuată – 332 de acte materiale, la care să încaseze și eventuale sporuri de pedeapsă în cuantum de 1/3 din cele 332 de infracțiuni de „Luare de mită”.

AM ZIS!
7.   Iar dacă tot m-am înfuriat... trimis de
(18 aug 2015, 14:38:02
... trebuie de spus că sunt mai bine de 9 ani de când NU MĂ INTERESEAZĂ mojiciile, matrapazlâcurile, sobolănelile și golăniile din „învățământ”.
Memoria defuncților părinți, care au, însumați, 80 de ani de activitate didactică în Bortilenii de Câmpie, m-a determinat să întorc scârbit capul și să-mi astup urechile de fiecare dată când auzeam despre sforăriilor maimuțelor urlătoare și semi-analfabete ce au căpușat TOATE pozițiile didactice.
Cu greață am ignorat știrea că beizadelelor locale li se aduceau subiectele gata rezolvate, la examenul de Evaluare Națională, răstimp în care străluciții dar sărăntocii elevi își rupeau mințile în două ca să-și obțină rezultatul merituos ce le-ar fi permis evadarea din condiția de milog tradițional.
Cu scârbă infinită am ignorat șobolănelile și mulgerile penale ale unor contracte din bani publici, contracte de prestări servicii, investiții sau achiziții făcute doar pe hârtie.
Cu nestăvilită greață am întors spatele la stirile angajarărilor preferențiale, făcute în totalul dispreț al Legii: fără îndeplinirea cerințelor de participare la examenul de definitivat, fără a se raporta catedrele vacante la IȘJ, cu mânăreli rezervatare ale posturilor și completări de catedre făcute la ceasul tainic al apelului bocancilor.
Cu nedisimulată furie am scrâșnit din dinți când un paulică de doftoraș, făcut la apelul deseară, și-a amploiat ani la rând cunoștințele personale: ba un pensionar învecinat localității, ba o cunoștință - tot pensionar de pe la Suceava, ba o amărâtă de studentă de-și ținea orele cu țâncul sugar pe genunchi.
Cu dezgustul corespunzător analizei unor viermi venali, m-am uitat la același directoraș cum pleacă de la școală cărăbănindu-și imensa colecție de plase și sacoșe, doldora de bunătățuri eco-natur, made in Bortilenii de Câmpie
7.1  RE: Iar dacă tot m-am înfuriat... trimis de
(18 aug 2015, 14:50:49
Repet, în final, ideea de debut: este aproape un deceniu de când am întors kurul la spectacolul venal al actualilor nedemni epigoni ai „Domnului Trandafir”.
Veritabili păduchi ariviști și celenterate hapsâne, ale căror existențe minuscule nu merită alocată nici măcar o privire incriminatoare.
Însă, am pomenit toate acestea pentru a-mi susține afirmația din comentariul anterior:
puține sunt domeniile de activitate care să atingă un nivel al corupției comparabil cu cel la care s-a ajuns în sistemul de învățământ.
Nici măcar mărunta șpăguială a medicilor, nici sforăraia traficantă de influență a funcționarilor publici, nici atât de mediatizata activitate a polițiștilor nu atinge nivelul corupției la care s-a ajuns în sistemul de învățământ.
Când spui astăzi despre învățământ, în subsidiar spui așa: semi-analfabetism funcțional, incultură, incompetență, dezinteres, delăsare, mită, trafic de influență, corupție, concursuri măsluite, favoritism, nepotism, abuz în serviciu etc. (o jumătate de Cod penal) ridicate la rang de mod de conduită profesională.
-----
Post-scriptum: venalul, tupeistul și neobrăzatul directoraș a ajuns între timp... inspector școlar.
Normal, nu-i așa?
8.   La educatie santem "fruntasi" trimis de
(18 aug 2015, 20:42:49
Ma intrebam care a fost scopul ascuns, de ce tot o "baga " aia cu chestia aia cu violurile. Credeam ca e vara, ca lumea nu se uita, ca sant oportunisti si vor expunere maxima si pe timp de vara. Dar privind mai atent am realizat ca aia sant disperati sa nu ramana in curul gol si sa-i termine MAFFFFIA STTATULUII din toate domeniile care MERGGGE MAI DEPARTE. La aia de la trustul ala , le tremura izmanutza de mor ca din septembrie o sa vina iar "violatorii" la putere. Sant oportunisti dar si le merge mintea. Ma gandesc cu groaza la anii 2008-2012 cand securistii de la servicii au dat drumul la "violatorii" din toata tara astfel ca simteam ca asist la un film sinistru si mafiot cu "caiboi", la western si manele si propagarea unei atitudini de analfabet tupest, violent si smenar cam in toate domeniile. Perioada aia a fost dezmatul cretinului smenar si hot care facea legea si in afaceri si la stat si la servicii si la ministerele “inbuibate” de legume inca in putere din servicii

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei