Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 aug 2015 - Anul XX, nr. 190 (6002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Întârzieri

Lungu, nemulţumit de cum decurg lucrările pe fonduri europene

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şeful municipalităţii sucevene vrea să facă ordine pe şantierele din oraş în care lucrările sunt executate din fonduri europene.

„Sunt total nemulţumit în privinţa modului în care decurg lucrările pe fonduri europene care se execută la noi, la care se înregistrează întârzieri peste întârzieri. Riscăm să pierdem bani dacă nu finalizăm totul până la 31 decembrie 2015”, a spus Lungu, întors de ieri din concediu.

Principala sa nemulţumire este vizavi de lucrările de reabilitare a podului de la Iţcani, care trebuiau continuate cu reabilitarea pasarelei CFR care străbate acelaşi cartier.

„Podul de la Iţcani nu este gata deşi a trecut termenul înaintat de constructor, 15 august. Mă întreb ce se va întâmpla în cazul pasarelei de la Iţcani, care este de cel puţin trei ori mai lungă şi o lucrare sensibilă. De aceea îi voi chema la Suceava pe reprezentanţii firmei Victor Construct, pe termene concrete privind finalizarea acestui proiect”, a spus Lungu.

Edilul sucevean s-a arătat dezamăgit şi de cum au decurs în această perioadă lucrările de realizare a campusului Liceului cu Program Sportiv şi cele de la sala de sport de la „Ştefan cel Mare”, care au rămas în urmă deşi vremea nu le-a pus nici un fel de piedici.

În privinţa lucrărilor executate de Pfeiffer, Lungu s-a abţinut de la comentarii, singura remarcă fiind că are o promisiune fermă din partea conducerii Pfeiffer România că pe 30 septembrie vor fi încheiate toate lucrările.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu, nemulţumit de cum decurg lucrările pe fonduri europene.
 Vizualizări articol: 2354 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 4 voturi
Lungu, nemulţumit de cum decurg lucrările pe fonduri europene1.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Problemele sunt extrem de grave trimis de
(18 aug 2015, 11:32:21
Firma Victor Construct a castigat licitatia pentru asfaltarea a 10 strazi,a podului si a pasarelei de la itcani in 2014.Licitatia a fost contestata si lucrarile au demarat in primavara acestui an.Lucrarile sunt finantate din fonduri europene in procent de 87% restul de 13% fiind platiti de primaria Suceava.Valoarea proiectului este de 8 milioane euro.Cele 10 strazi sunt:Traian Vuia, Cernăuţi (partea de la sensul giratoriu până dincolo de podul de la Iţcani), Grigore Alexandru Ghica, bulevardul George Enescu, Mărăşti, Mihai Eminescu, Plevnei (fără partea inclusă în celălalt proiect european de modernizare a străzilor din oraş), Calea Unirii (fără zona din celălalt proiect european de modernizare a străzilor), Cuza Vodă şi Universităţii.De asemenea podul si pasarela de la Itcani.IMPORTANT :TOATE LUCRARILE TREBUIE TERMINATE PANA PE 31 DECEMBRIE 2015.Altfel ce se intampla???Nu se mai dau banii europeni si cei care s-au dat se iau inapoi.
2.   Problemele sunt extrem de grave trimis de
(18 aug 2015, 11:41:32
Sa vedem cum stam cu lucrarile astazi 18.08.2015.Lucrările la pasajul peste calea ferată din Iţcani trebuiau demarate încă de la 1 august , însă, la momentul respectiv, s-a convenit ca demararea acestora să se facă după finalizarea celor deja începute la podul peste apa Sucevei, adică după 15 august 2015. Din păcate, nici termenul de 15 august nu a fost îndeajuns pentru constructorii botoşăneni care nu au reuşit nici în momentul de faţă să finalizeze lucrările de reabilitare a podului peste râul Suceava, nici să demareze lucrările la pasaj.Referitor la strazi,din ce am observat eu,s-au terminat de asfaltat strazile:str.Universitatii,B-dul G,Enescu,str.Marasti.Mihai Eminescu.Urmeaza celelalte 6 strazi .Am vazut ca se lucra la decapare pe str.Grigore Alexandru Ghica,strade ce iese din Itcani spre Radauti
3.   Problemele sunt extrem de grave trimis de
(18 aug 2015, 11:47:22
Deci daca la pod constructorul a lucrat 1 luna jumate doua,imi dau seama cat va lucra la pasarela Itcani.Vreo 3-4 luni.de asemenea mai sunt strazile mari Traian Vuia,Cernauti si Grigore Ghica.Nu vad cum se va desfasura traficul la iesirea din itcani.Pentru a termina lucrarile pana in octombrie noiembrie cand da zapada la Suceava ar trebui blocata complet circulatia Traian Vuia-iesirea Itcani si sa lucreze sute de muncitori 10 orepe zi.Altfel nu vad nici o sansa pentru a termina lucrarile anul asta.Si ma intreb asa.daca lucrarile nu se termina pana la 31 decembrie va plati primaria cele 8 milioane euro?????Acelasi lucru e valabil si pentru sala de sport liceul Stefan cel mare si internatul liceului sportiv.daca nu se termina lucrarile anul asta va plati primaria lucrarile?????
4.   Ne mira ca s-a lucrat ,,ca la romani”?! trimis de
(18 aug 2015, 13:30:24
Si totusi, tot in Romania:
O echipă de studenţi de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, alături de colegi din Germania, lucrează la dezvoltarea unui braţ robotic care poate interveni inclusiv în interiorul ţevilor, fără să strice asfaltul.

Pina se va breveta inventia, pe ,,Transfagarasan” s-a stricat asfaltul ce a fost bun! Asfaltul a fost cirpit, reparat neglijent, dupa intervenţii la conductele de apă!.

Ar trebui sa existe o verificare mai buna a companiilor care asfalteaza. Ar trebui ca acele companii care au executat lucrari neconforme sa fie trecute pe o lista neagra si sa nu mai poata participa la licitatii. Asa s-ar elimina unele probleme.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei