Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 aug 2015 - Anul XX, nr. 190 (6002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fonduri

Donţu anunţă că 82 de obiective de investiţii din judeţul Suceava au fost finanţate de Guvern

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donţu a anunţat că nu mai puţin de 82 de proiecte de investiţii au fost aprobate de Guvernul României pentru a fi realizate în judeţul Suceava. Ovidiu Donţu a precizat că suma totală aferentă celor 82 de proiecte este de 47,76 milioane de lei. Banii vor fi alocaţi de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, proiectele fiind realizate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL). Donţu a evidenţiat că una dintre cele mai mari sume, de trei milioane de lei (30 de miliarde de lei vechi), a fost alocată municipiului Suceava, banii asigurând finanţarea lucrărilor de reabilitare a zonei centrale prin reabilitarea pietonalului, a străzilor din zonă şi a iluminatului. El a arătat că cea mai mare sumă de bani, 3,2 milioane de lei, a fost alocată comunei Cornu Luncii pentru reabilitarea, modernizarea şi extinderea şcolii cu clasele I-VIII din localitate. Cornu Luncii va mai beneficia de alte patru finanţări, cu o valoare totală de două milioane de lei, pentru construirea unei şcoli primare cu clasele I-IV în Sasca Mică, construirea unui pod peste pârâul Sasca Mare în zona „Uliţa la Gavriloaia” din Sasca Mare şi pentru extinderea canalizării în comună.

Sume mai mari de bani au primit comunele Ostra, pentru reabilitarea şi extinderea sursei de alimentare cu apă şi a reţelelor de apă (două milioane de lei), şi Panaci, pentru alimentarea cu apă şi modernizarea unei şcoli (2,5 milioane de euro). De asemenea, la Fălticeni va fi finanţată cu suma de 1,97 milioane de lei investiţia de reabilitare a străzii Sucevei.

Ovidiu Donţu a mai precizat că tot prin PNDL, Consiliul Judeţean Suceava a primit o finanţare de peste 2,2 milioane de lei pentru asfaltarea drumurilor judeţene Rădăuţi – Frătăuţii Vechi şi Probota – limita cu judeţul Iaşi.

 

Donţu: Au fost finanţate proiecte în comune conduse de primari de la toate partidele

„Finanţările pentru proiectele PNDL sunt acordate de o comisie a Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, împreună cu reprezentanţi ai Băncii Mondiale. Şi vreau să subliniez faptul că sunt finanţate comunităţile locale care au primari din toate partidele politice, nu ca în regimul Băsescu, când primeau finanţarea doar primăriile PDL. Este o chestiune tehnică, şi nu politică”, a spus senatorul PSD de Suceava.

El a mai adăugat că proiectele finanţate prin PNDL vor fi realizate şi în localităţile Adâncata, Bălăceana, Berchişeşti, Boroaia, Breaza, Broşteni, Buneşti, Cajvana, Calafindeşti, Câmpulung Moldovenesc, Comăneşti, Coşna, Crucea, Dolheşti, Dolhasca, Dorna Arini, Dorneşti, Drăgoieşti, Dumbrăveni, Forăşti, Frasin, Frătăuţii Noi, Frătăuţii Vechi, Fundu Moldovei, Gălăneşti, Grămeşti, Gura Humorului, Hănţeşti, Hârtop, Horodnic de Jos, Horodnic de Sus, Horodniceni, Iaslovăţ, Ilişeşti, Liteni, Marginea, Milişăuţi, Mitocu Dragomirnei, Muşeniţa, Păltinoasa, Poiana Stampei, Pojorâta, Putna, Sadova, Stulpicani, Suceviţa, Todireşti, Ulma, Valea Moldovei, Vama, Vadu Moldovei, Vatra Dornei, Vicovu de Jos şi de Sus şi Zvoriştea.

Donţu a amintit că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a aprobat în luna mai 2015 finanţarea a 39 de proiecte prin PNDL, cu o valoare de 23,5 milioane de lei.

Pe de altă parte, făcând referire la Legea bugetului de stat pentru anul acesta, Ovidiu Donţu a ţinut să explice că bugetul pe 2015 a avut un nou concept prin care s-a urmărit sprijinirea comunităţilor sărace. „Astfel, 2.000 de localităţi din ţară au primit sume necesare unei proiecţii de dezvoltare reală, iar celor care până în luna iulie 2015 nu au avut măcar suma primită anul trecut li s-a repartizat diferenţa. Asta tocmai pentru a arăta că putem să dezvoltăm comunităţile sărace, menţinând finanţarea uzuală pentru celelalte primării. Conceptul acesta nou a fost pornit dintr-o şedinţă a comisiei de buget finanţe din Camera Deputaţilor, la care am participat şi eu pentru a susţine un amendament, şi a fost votat în unanimitate de parlamentarii PSD şi PNL”, a mai declarat Donţu.

Reamintim că la ultima rectificare bugetară, suma alocată judeţului Suceava pentru echilibrarea bugetelor locale a fost de 36,28 de milioane de lei, la care se mai adaugă 18,512 milioane de lei pentru plata sumelor stabilite prin hotărâri judecătoreşti şi pentru plata salariilor în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din judeţ, precum şi o sumă de 713.000 de lei care va avea ca destinaţie acoperirea cheltuielilor cu plata contribuţiilor pentru personalul neclerical angajat în unităţile de cult sucevene.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu anunţă că 82 de obiective de investiţii din judeţul Suceava au fost finanţate de Guvern.
 Vizualizări articol: 1692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Donţu anunţă că 82 de obiective de investiţii din judeţul Suceava au fost finanţate de Guvern5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei