Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 18 aug 2015 - Anul XX, nr. 190 (6002)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Invitaţie la performanţă

Nocturnă pe stadionul Areni, din această toamnă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Meciurile de fotbal ale echipei care reprezintă municipiul Suceava în campionatele naţionale vor putea fi jucate şi pe timp de noapte. Conducerea municipalităţii sucevene are de gând să doteze stadionul Areni cu instalaţii de iluminat pe timp de noapte, încât să se poată desfăşura şi meciuri nocturne, aşa cum trebuia să se întâmple anul trecut, în cadrul Cupei României.

„În luna august voi veni cu un proiect de hotărâre privind montarea unei nocturne pe stadionul Areni, să nu mai tragem ruşinea de anul trecut, când nişte meciuri care trebuiau să se desfăşoare la Suceava s-au ţinut în alte localităţi, pentru că erau programate pe timp de noapte”, a spus ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Costurile investiţiei necesare pentru realizarea nocturnei pe stadionul Areni sunt estimate la aproximativ 200.000 de euro, dar o sumă exactă nu se poate spune până când nu este făcută o evaluare clară de către specialişti.

Chiar de investiţia este destul de mare, edilul sucevean speră ca aceasta să fie finalizată în această toamnă.

„Îmi doresc ca până în octombrie să avem montată această instalaţie de nocturnă pe stadionul Areni, astfel încât, în măsura în care Rapid Suceava va merge mai departe în Cupe şi va avea meciuri televizate, să dispunem de instalaţiile necesare. Anul trecut au făcut o figură frumoasă până la play-off, sperăm să se repete acest lucru şi anul acesta”, a precizat şeful municipalităţii sucevene.

 

Consolidarea vechiului stadion, mai „palpabilă” decât realizarea unuia nou

În mod surprinzător, edilul sucevean, care ani la rând a susţinut necesitatea construirii unui nou stadion şi renunţarea la cel existent, Areni, care are o vechime de peste 40 de ani şi un grad ridicat de uzură pe anumite porţiuni, şi-a schimbat părerea.

„Am fost şi sunt fanul construirii unui stadion nou pentru Suceava, dar din păcate nu se vede luminiţa de la capătul tunelului nici pe fonduri europene. De aceea cred că este foarte probabil ca de anul viitor să intrăm în nişte etape de consolidare a stadionului Areni, să putem avea un stadion cât de cât modern la Suceava. Este mai ieftin să îl consolidăm decât să facem unul nou. Dacă se puteau accesa fonduri europene era foarte bine”, a spus Ion Lungu.

Primarul Sucevei consideră că pentru reabilitarea stadionului Areni ar fi necesară alocarea unei sume de cinci milioane de euro în bugetul local al anului viitor, cele mai costisitoare lucrări fiind cele de refacere a tribunei a II-a, închisă parţial din motive de siguranţă, dar şi dotarea stadionului cu scaune noi pentru mai mult de 10.000 de spectatori.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nocturnă pe stadionul Areni, din această toamnă.
 Vizualizări articol: 2412 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Nocturnă pe stadionul Areni, din această toamnă5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei