Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iul 2015 - Anul XX, nr. 156 (5968)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Investiţie ratată

Terenul de tenis care trebuia să fie inaugurat de Simona Halep nu se mai face din cauza unor pomi fructiferi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suceava este singurul oraş din ţară unde inaugurarea unui nou magazin Dedeman nu se face în paralel cu inaugurarea unui teren de tenis modern, realizat pe cheltuiala companiei, conform parteneriatului încheiat cu Simona Halep, care trebuia să fie prezentă la deschidere.

Acest lucru se întâmplă ca urmare a faptului că investiţia de realizare a terenului de tenis, în incinta Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, a fost blocată de o parte din locatarii din zonă, supăraţi că pentru amenajarea acestuia trebuiau să fie tăiaţi o parte din pomii fructiferi plantaţi în preajma unităţii de învăţământ.

„Vineri se deschide un nou magazin Dedeman la Suceava, un lucru bun şi pentru primărie, mai ales că, an de an, în ultimii zece ani, au crescut veniturile proprii ale municipalităţii, iar o sursă importantă a acestor venituri proprii o reprezintă aceste hipermarketuri. Dar, din păcate, a căzut acel proiect de a face un nou teren de tenis”, a anunţat ieri primarul Sucevei, Ion Lungu.

Acesta a explicat că, în urma consultării cu şcolile, s-a decis amenajarea terenului de tenis la Liceul Tehnic de Industrie Alimentară, pe ideea că ei nu au nici o bază sportivă şi nici alta nu se găseşte prin preajmă, în cartierul Zamca.

„Am mers, am făcut identificarea în teren, dar, din păcate, pentru a realiza acest teren de tenis era necesară şi tăierea unor copaci. Ne-am consultat cu Agenţia de Mediu, ni s-a spus că nu e nici un fel de problemă, copacii fiind meri.

Cei care i-au scris Simonei Halep să nu vină la Suceava, că acolo se taie o pădure să se facă teren de tenis, sunt locatarii din blocul construit în apropiere, pentru construcţia căruia tot a fost necesară tăierea unor copaci. Câteodată mi se pare că se exagerează lucrurile. Noi aveam toate avizele obţinute, erau întrunite toate condiţiile legale. Nu cred că aşa trebuia pusă problema. Şi în Occident se taie copaci atunci când se face dezvoltare, important este să fie respectată legea”, a spus primarul Ion Lungu.

Edilul sucevean a amintit că probleme din cauza copacilor de pe marginea străzii au fost şi atunci când s-a demarat proiectul de modernizare a bulevardului George Enescu.

„Când s-a făcut modernizarea străzii a ieşit de asemeni tărăboi, a fost sesizat Ministerul Dezvoltării, de s-a ajuns chiar să fie pusă în discuţie derularea proiectului. Lărgirea străzii şi crearea de locuri de parcare erau în interes public, aşa şi acest teren de tenis. Nu era vorba de afacerea cuiva, ci de o facilitate pusă la dispoziţia sucevenilor, pentru că terenul urma să fie accesibil tuturor. Sunt lucruri exagerate, dar din păcate am pierdut un proiect cu finanţare gratuită pentru municipalitate”, a adăugat primarul Sucevei.

Investiţia de amenajare a terenului de tenis era de aproximativ 30.000 de euro.

Noul magazin Dedeman, cu o suprafaţă de două ori mai mare decât cel de la ieşirea spre Şcheia, va fi inaugurat vineri, 10 iulie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Terenul de tenis care trebuia să fie inaugurat de Simona Halep nu se mai face din cauza unor pomi fructiferi.
 Vizualizări articol: 4122 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 6 voturi
Terenul de tenis care trebuia să fie inaugurat de Simona Halep nu se mai face din cauza unor pomi fructiferi5.056

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   De ce nu s-a straduit nimeni sa gaseasca alt loc? trimis de
( 9 iul 2015, 12:30:54
de ce nu se face terenul de tenis pe o bucatica din "tarlaua" de langa Metro? acolo nu este niciun copac, este loc destul. si in plus, acolo s-ar putea chiar planta copaci in contul celor taiati pe langa strazi.
eu cred ca nu s-a exagerat deloc. este foarte bine ca nu s-au taiat copacii pentru acel teren.
trebuia gasita alta solutie, alt loc!
2.   Solutie trimis de
( 9 iul 2015, 13:24:03
Curtea gradinitei Guliver din G. Enescu este parcare privata pentru "contribuabilii" care au castigat bunavointa conducerii.
E super loc acolo pentru teren de tenis, dar....
3.   Taiati-va voi copacii din jurul blocului trimis de
( 9 iul 2015, 13:25:30
1. terenul de tenis este privat si foarte probabil intrarea era pe baza de cash, ca si in restul oraselor din tara. asa ca lasati-o moale cu vrajeala "era bine pentru copii". era pe dracu ca pustimea joaca fotbal la liber, nu tenis pe bani.
2. sustin demersul locatarilor. Una-doua, domn primar de la prelipca accepta taierile de copaci. Ce importanta are ca in oras pe toate spatiile verzi au rasarit chioscuri de paine, farmacii sau mai stiu eu ce naiba? Toti unsurosii si-au intins balcoanele pana in strada cu ajutorul primariei care doreste "dezvoltarea orasului".
3. sunt sute de locuri unde se pot face terenul de tenis. Langa metro pe camp, in parc la sipote unde te manaca jaguarii, in zamca, itcani , burdujeni ....etc. Fix intre blocuri au gasit terenul ideal.Pariu pe ce vreti voi ca vrajeala asta cu terenul acopera altceva?
4.   Tenis la Suceava. trimis de
( 9 iul 2015, 15:14:16
Stau si ma intreb,ce s-a intamplat cu terenurile de tenis care existau.Baza sportiva "Energia",avea 2 terenuri pe bitum si unul pe zgura,plus un zid de antrenament individual.Apoi mai era terenul de tenis de la sala sporturilor,pe zgura,terenul de tenis de langa fostul hotel Balada,care tinea de BTT.Sunt doar cateva terenuri care imi vin in minte acum,si pe care am jucat.Chiar in curtea liceului alimentar exista un teren pe care se putea juca si tenis.Domnul primar ar trebui intai sa raspunda in fata cetatenilor ce s-a intamplat cu acele terenuri,si apoi sa le fi transmis celor de la Dedeman sa faca terenul de tenis langa megamagazinul lor,unde din ce stiu eu,este spatiu berechet.Ce este asa special cu locul unde au vrut sa faca terenul incat sa tina mortis sa-l faca acolo.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Drob de vinete cu pește Vorbeam deunazi cu prietena mea, Cornelia Moise, banateanca, profesoara de Literatura si mare iubitoare a "culinaritului". Corneliei nu-i displace sa incerce feluri de mancare contradictorii prin denumirea si prin forma lor si, adeseori,... Citeşte