Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iul 2015 - Anul XX, nr. 156 (5968)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Acţiune în forţă

28 de percheziţii, cu urmăriri şi baraje ale poliţiei sparte de maşinile suspecţilor, într-un dosar al DIICOT Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mai puţin de 28 de percheziţii au avut loc în cursul zilei de ieri, într-un dosar al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism -Serviciul Teritorial Suceava, dosar în care este investigată o grupare infracţională organizată specializată în contrabanda cu ţigarete de provenienţă extracomunitară, ce acţiona pe raza a cinci judeţe: Suceava, Maramureş, Timiş, Caraş Severin şi Hunedoara.

Descinderile imobiliare au fost precedate de urmăriri în trafic ale unora dintre inculpaţii care urmau să fie săltaţi şi aduşi la audieri la sediul DIICOT Suceava.

 

Flagrant cu trei baraje ale poliţiei sparte. Unul dintre liderii grupării, prins cu 50.000 de euro şi 30.000 de lei asupra sa

În noaptea de marţi spre miercuri, anchetatorii au încercat realizarea unui flagrant la un transport ilegal de ţigarete pe raza judeţului Cluj.

Potrivit unui comunicat al DIICOT Suceava, flagrantul a avut loc pe raza judeţului Cluj, iar suspecţii, când s-au văzut încolţiţi de poliţiştii, au încercat să scape, spărgând barajele poliţiei.

„Membrii grupării, folosindu-se de mașini de mare capacitate și putere, au spart trei baraje ale poliţiei pe raza judeţului Cluj, în zona localităţii Aiud, reușindu-se oprirea unuia dintre autoturisme”, declară anchetatorii.

Tot în trafic a fost oprit şi un individ acuzat că ar fi liderul segmentului infracţional care se ocupa cu contrabanda pe raza municipiului Sighet, judeţul Maramureş.

Respectivul a fost oprit în trafic de un echipaj al poliţiei rutiere din Oradea, iar în urma controlului făcut de poliţişti, asupra suspectului s-au găsit sume mari de bani: 50.000 de euro şi 30.000 de lei.

 

Prejudiciu în dosar: 1.000.000 de euro

Cercetările în acest dosar au fost efectuate de poliţiştii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Potrivit anchetatorilor, în dosar sunt cercetate 20 de persoane pe numele cărora erau emise ieri mandate de aducere pentru audieri la sediul DIICOT Suceava.

Dintre cele 28 de percheziţii domiciliare, opt au avut loc pe raza judeţului Suceava, şapte la Maramureş, nouă pe raza judeţului Timiş, două la Caraş Severin şi două la Hunedoara.

La percheziţiile de ieri au luat parte şi poliţiştii de la Economic din judeţele unde au avut loc descinderile, precum  şi luptători de la acţiuni speciale, ofiţeri de la Direcţia Generală Anticorupţie şi jandarmi.

„Din cercetări a reieșit că activitatea infracţională ar fi fost desfăşurată de membrii grupării în perioada 2014 – 2015, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 1.000.000 de euro”, au declarat reprezentanţii IPJ Suceava, cu precizarea că acţiunea de ieri a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, al Direcţiei Operaţiuni Speciale – Inspectoratul General al Poliţiei Române și al Departamentului de Informaţii și Protecţie Internă.

 

Aproape 120.000 de pachete de ţigări, confiscate de anchetatori

Gruparea anihilată în urma percheziţiilor de ieri aproviziona piaţa neagră din cinci judeţe, iar cantităţile de ţigări de contrabandă traficate sunt foarte mari, mărturisesc surse judiciare.

Anchetatorii susţin că au dovezi certe în ceea ce priveşte 325.000 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană introduse ilicit în ţară, pe raza judeţelor Suceava şi Maramureş.

Dintre acestea, 119.500 de pachete de ţigări au ajuns pe mâna anchetatorilor, în urma interceptărilor în trafic de către organele de poliţie ale transporturilor organizate de către membrii grupării.

„Gruparea s-a evidenţiat printr-o organizare deosebită, folosind pentru realizarea scopului urmărit atât autoutilitare, cât și servicii de curierat”, se precizează în comunicatul DIICOT Suceava.

În urma percheziţiilor de ieri au fost indisponibilizate în jur de zece autoturisme, sume de bani (lei și valută, aproximativ 65.000 de euro), telefoane mobile, laptopuri și cartele sim.

 

Surse judiciare: zece persoane urmau să fie reţinute pentru 24 de ore, procurorii intenţionând să ceară și mandate de arestare 

Audierile s-au întins până târziu în noapte, surse din rândul anchetatorilor mărturisindu-ne că vor fi emise în jur de zece ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, inculpaţii să fie duși din arestul poliţiei în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.  

Printre cei reţinuţi se numără și un anume Irimie Cârcu, în vârstă de 44 de ani, din Rădăuţi, individ considerat de investigatori liderul grupării infracţionale. Cârcu, susţin anchetatorii, coordona introducerea în ţară și depozitarea ţigărilor de contrabandă în zona Vicovu de Sus și Sighetu Marmaţiei, alături de alţi inculpaţi, majoritatea din judeţul Suceava.

Transporturile de ţigări se făceau cu mașinile beneficiarilor, Cârcu și ai lui asigurând doar mașinile care circulau în faţa celor încărcate cu marfa de contrabandă, pentru a se asigura că nu sunt filtre de poliţie pe traseu.

Țigările erau vândute în Timiș, Arad și Caraș Severin, profiturile membrilor grupării fiind considerabile.

În dosar, susţin surse judiciare, ar fi începută urmărirea penală și pentru abuz în serviciu (in rem –faţă de faptă), vizat fiind un funcţionar public, cel mai probabil fiind vorba de un poliţist de frontieră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 28 de percheziţii, cu urmăriri şi baraje ale poliţiei sparte de maşinile suspecţilor, într-un dosar al DIICOT Suceava.
 Vizualizări articol: 6993 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
28 de percheziţii, cu urmăriri şi baraje ale poliţiei sparte de maşinile suspecţilor, într-un dosar al DIICOT Suceava5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   BINGO! trimis de
( 9 iul 2015, 15:21:49
FELICITARI D-LOR SI DOAMNE AJUTA SI SPORESTE.CONTINUATI CA SA AJUNGETI SI LA PROTECTORII ACESTOR RETELE,UNII CHIAR ISI VERIFICAU CARDURILE CAND MARFA AJUNGEA LA BUCURESTI CA SA FIE SIGURI CA TRAZANCTIA A AVUT LOC SI DOAMNE FERESTE SA NU PRIMEASCA CUMVA TEAPA.
O RUGAMINTE AM AVEA CATRE DVS,SA REINFIINTATI U.M.0110 CU SEDIUL CENTRAL LA C-LUNG,INTRE DOUA COLEGII DACA SE POATE.O SA FIE MULT DE LUCRU DAR SERVICIUL VA FI GARANTAT PE MAI MULT TIMP FARA RISCURI DE SOMAJ.ARFU.
2.   COMPLETARE trimis de
( 9 iul 2015, 15:23:40
ASTEPTAM CU DRAG SI DOR VERIFICARI SI IN SECTORUL MINIER!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Drob de vinete cu pește Vorbeam deunazi cu prietena mea, Cornelia Moise, banateanca, profesoara de Literatura si mare iubitoare a "culinaritului". Corneliei nu-i displace sa incerce feluri de mancare contradictorii prin denumirea si prin forma lor si, adeseori,... Citeşte