Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iul 2015 - Anul XX, nr. 156 (5968)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nota de plată

Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a achitat deja 300.000 de lei pentru procesul pierdut în dosarul celor 166.813,5 ha de pădure

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fondul Bisericesc Ortodox Român al Bucovinei, prin Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, a achitat suma de 300.000 de lei, aproximativ 70.000 de euro, constând în cheltuieli de judecată în procesul pierdut în dosarul în care au revendicat 166.813.5 hectare de teren.

„Am strâns cureaua şi am plătit”, a fost reacţia lui Vasile Baltag, consilier administrativ în cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. Suma menţionată a fost plătită încă din luna ianuarie, la două luni după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv şi irevocabil că terenurile cu vegetaţie forestieră solicitate de reprezentanţii bisericii din Bucovina nu au fost în proprietate, ci doar în administrare.

Iniţial, avocaţii care au reprezentat statul român în acest proces au solicitat cheltuieli de judecată în valoare de aproape 750.000 de lei, însă magistraţii de la Curtea de Apel Cluj, confirmaţi de cei de la curtea supremă, au decis să diminueze aceste costuri la 300.000 de lei.

„Curtea reţine că reclamanta este partea căzută în pretenţii în sensul normei de procedură, prin urmare obligată la suportarea cheltuielilor de judecată proprii, precum şi ale celorlalte părţi în proces”, s-a specificat în motivarea Curţii de Apel Cluj la care au achiesat şi judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Fondul Bisericesc Ortodox al Bucovinei a pierdut definitiv procesul prin care revendica o suprafaţă de 166.813,5 hectare de pădure. Soluţia a fost dată în noiembrie 2014, însă motivarea de la instanţa supremă a venit după numai puţin de cinci luni de zile. Şi asta în condiţiile în care o mare parte din motivare s-a bazat pe ceea ce au scris judecătorii de la Curtea de Apel Cluj, dar şi pe motivele de recurs invocate de părţile implicate în dosar.

Reprezentanţii bisericii din Bucovina, prin vocea avocatului Vasile Tudor, au anunţat că se vor adresa la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, acolo unde speră să aibă câştig de cauză în acest proces extrem de complex.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a achitat deja 300.000 de lei pentru procesul pierdut în dosarul celor 166.813,5 ha de pădure.
 Vizualizări articol: 1961 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a achitat deja 300.000 de lei pentru procesul pierdut în dosarul celor 166.813,5 ha de pădure2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Din banii cui trimis de
( 9 iul 2015, 16:12:11
de unde ati platit dl baltag din salar sau din stringerile de la fraierii de credinciosi sau din salarul lui prea inaltu de 8 mii de lei ,ca el si asa ii batrin nui mai trebuie.sa va fie rusine

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Drob de vinete cu pește Vorbeam deunazi cu prietena mea, Cornelia Moise, banateanca, profesoara de Literatura si mare iubitoare a "culinaritului". Corneliei nu-i displace sa incerce feluri de mancare contradictorii prin denumirea si prin forma lor si, adeseori,... Citeşte