Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 9 iul 2015 - Anul XX, nr. 156 (5968)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Val de nemulţumiri

Record de contestaţii la examenul de bacalaureat din acest an

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Val de nemulţumiri cu privire la modul de corectare a lucrărilor de la examenul de bacalaureat din acest an. Considerându-se neîndreptăţiţi, elevii suceveni au depus 2.354 de contestaţii, cerând recorectarea tezelor.

Recordul de contestaţii a fost la disciplina limba şi literatura română, unde pentru 1.020 de elevi notele nu au fost tocmai pe măsura aşteptărilor.

Alte 385 de contestaţii au fost depuse la matematică, 253 la istorie, iar 187 la biologie. 181 de absolvenţi au solicitat recorectarea tezelor la geografie şi 117 la disciplinele socio-umane.  41 de elevi au contestat nota la informatică, 22 la fizică şi 16 la chimie.

Mariana Drumea, purtător de cuvânt în cadrul IŞJ Suceava, a menţionat că „evaluarea lucrărilor contestate se va realiza în alt judeţ, conform repartizării Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice”.

Rezolvarea contestaţiilor se va realiza în intervalul 8-9 iulie. Rezultatele finale vor fi afişate pe data de 10 iulie.

În 2014, absolvenţii de liceu au depus 1.505 contestaţii.

Reamintim că 68,63% dintre candidaţii suceveni au promovat examenul maturităţii din acest an. În total, 6.055 de absolvenţi de liceu au susţinut testarea, care a fost promovată cu medii mai mari de 6 de 4.156 de tineri.

Cele mai multe dintre notele celor care au fost declaţi „reuşiţi” aparţin intervalului 8-8,99 (1.253) şi 7-7,99 (1.197). 939 de bacalaureaţi au medii între 6 şi 6,99, iar alţi 764 se pot mândri cu medii mai mari de 9.

Trei elevi din judeţ au obţinut nota 10 la toate cele trei probe scrise ale examenului. Este vorba despre Eduard Ştefan Grigoriciuc - Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret, Lidia Pascar - Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava şi Georgiana Raluca Strugar - Colegiul Naţional „Petru Rareş”.

Rezultatele examenului de bacalaureat au fost afişate marţi, pe portalul www.bacalaureat.edu.ro

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Record de contestaţii la examenul de bacalaureat din acest an.
 Vizualizări articol: 1520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Record de contestaţii la examenul de bacalaureat din acest an0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Drob de vinete cu pește Vorbeam deunazi cu prietena mea, Cornelia Moise, banateanca, profesoara de Literatura si mare iubitoare a "culinaritului". Corneliei nu-i displace sa incerce feluri de mancare contradictorii prin denumirea si prin forma lor si, adeseori,... Citeşte