Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iun 2015 - Anul XX, nr. 136 (5948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Ieri

Trafic îngreunat în centrul Sucevei de un şofer care şi-a lăsat maşina pe avarie, în mijlocul străzii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Pe lângă problemele din trafic cauzate de lucrările de asfaltare din municipiul Suceava, de multe ori circulaţia este îngreunată şi de tot felul de conducători auto care îşi lasă maşinile după cum îi taie capul, uneori chiar şi în mijlocul străzii. Ultimul exemplu s-a petrecut chiar ieri, în jurul orei 11.30, în buricul târgului, pe strada Nicolae Bălcescu, cum vii de pe strada Ana Ipătescu (giratoriul vizavi de McDonald's)  spre Casa de Cultură.

Un autoturism VW era oprit pe mijlocul străzii, şoferul lăsând maşina pe avarie şi plecând de la vehicul.

Ceilalţi conducători auto care mergeau în aceeaşi direcţie erau nevoiţi să intre pe contrasens pentru a ocoli autoturismul staţionat neregulamentar, formându-se o coadă de maşini blocate în trafic.

La faţa locului a ajuns şi un echipaj al poliţiei locale, agenţii cu atribuţii pe linie rutieră făcând fotografii prin care să constate contravenţia şi lăsându-i şoferului o invitaţie în parbriz, pentru a se prezenta la sediul instituţiei.

La minute bune după ce poliţiştii locali au plecat de la faţa locului, după mai bine de 20 de minute de când acel autoturism a fost lăsat în mijlocul drumului, a revenit şi şoferul în cauză, care s-a urcat la volan şi şi-a continuat drumul.

„Şoferul s-a prezentat la ora 13.30 la sediul poliţiei locale, aşa cum i s-a precizat în invitaţia lăsată în parbriz, şi a fost sancţionat cu cinci puncte de amendă, pentru staţionare neregulamentară, şi trei puncte penalizare amendă”, ne-au transmis ieri reprezentanţii poliţiei locale Suceava, precizând că şoferul a primit o amendă de aproape 490 de lei, din care va plăti doar jumătate dacă va achita sancţiunea contravenţională în 48 de ore.

În faţa poliţiştilor locali, contravenientul a încercat să dea vina pe o defecţiune la autoturism, însă, chiar şi aşa să fi fost, el avea obligaţia să scoată autoturismul din mijlocul străzii.

Lunar, poliţiştii locali dau sute de amenzi pentru contravenţii rutiere, fiind vizaţi în special şoferii care încalcă orice limită a bunului-simţ şi îşi parchează autoturismele în locuri în care încurcă traficul rutier.  

Din păcate, sunt prea puţini poliţiştii locali cu atribuţii pe linie rutieră comparativ cu numărul conducătorilor auto care parchează sau staţionează contrar regulilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trafic îngreunat în centrul Sucevei de un şofer care şi-a lăsat maşina pe avarie, în mijlocul străzii.
 Vizualizări articol: 5353 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 8 voturi
Trafic îngreunat în centrul Sucevei de un şofer care şi-a lăsat maşina pe avarie, în mijlocul străzii5.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Recomandare trimis de
(16 iun 2015, 11:49:58
Politia locala, ca si inexistenta din punctul meu de vedere, a intervenit in acest caz doar fiindca evidenta era strigatoare la cer.
Pe George Enescu, la pizaria care nu-si merita reclama, sunt cel putin 4-5 taximetristi de ocazie care blocheaza constant o banda, ocupand uneori chiar si coltul intersectiei. Nu mai zic de meltenii care vin si parcheaza ca sa-si ia un covrig. Nici naiba nu-i amendeaza, desi taximetria de ocazie, daca nu ma insel e si ea aspru amendata. Nu odata insa acestia fac cinste cu piza sau alte produse politistilor care opresc in parcare pentru un mic favor.
Iar toate chestiile astea se intampla chiar sub geamul sefului de la circulatie.
2.   Orasul haosului trimis de
(16 iun 2015, 13:12:49
Bucuria prostului... Libertatea totala. Pai cum sa faci ordine in acest oras, unde masinile stau parcate sub semafor chiar in fata politiei.
S-a "modernizat cica str. Universitatii cu locuri de parcare longitudinale, aceeasi imagine groteasca o avem cu masini parcate aiurea, inclusiv pe trotoare. Ar fi foarte utila blocarea rotilor pentru acesti nemernici, daca de ridicat nu se pot ridica masinile. Oricum este o delasare si o lipsa de respect maxima.....
3.   Nimic nu-i de mirare, haos ca peste tot! trimis de
(16 iun 2015, 13:54:24


In strainatate nu se poate, aici, in Romanica, totul este permis...

Ar fi bine ca politia sa-si propuna sa responsabilizeze, cu adevarat, soferii. Pe linga reguli si restrictii care se impun, sa se faca educatie si conștientizare asupra faptului că șoseaua nu e un loc privat, unde se poate face orice, ignorând regulile pe motiv că „și alții fac”.
Asta nu e sub nici o formă o scuză! Cu toții ne dorim o țară civilizată, însă nu știu dacă ne dăm seama că asta se poate realiza doar dacă noi vom face primul pas.

Totul e posibil cind legile nu functioneaza!
4.   OOOOOOOOOOOO trimis de
(16 iun 2015, 15:56:16
NEAM de-a grotacului sef

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Dulceață de zmeură (rețeta bunicii) Cuvantul "dulceata" ar trebui scris cu liniuta de unire langa cuvantul "bunica". "Dulceata-de-bunica". Ori "dulceata-bunicii"? Nu? Cine n-a visat, copil, sa deschida capacul borcanului cu gem, peltea, serbet,... Citeşte