Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iun 2015 - Anul XX, nr. 136 (5948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Fotbal pe pâine: Milă, silă etc.

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Fiindcă pe 10 iunie s-a încheiat prohibiţia la pescuit, evident că mi-am programat ieşirea pe Prut cu mult timp în urmă, iar meciul de sâmbătă urma fie să-l văd la un televizor portabil (mulţumesc, Cătăline!) dacă aveam semnal, fie să fug în sat pe durata acestuia. Probele de imagine şi sunet s-au încălecat o vreme cu campania electorală din Moldova, dar până la urmă s-a văzut cumva şi TVR, astfel încât eram deja liniştit încă de vineri seara. Liniştiţi erau însă şi peştii, singura piesă, un şalău de un kil prins în două zile, făcându-mă să optez pentru retragerea către domiciliu, în ciuda caniculei aproape ucigătoare de sâmbătă, ora 15, când l-am îmbăiat pe Ringo, labradorul de mal de ape, pentru a nu leşina pe drum, l-am suit ud în maşină şi am tăiat-o repede spre casă. Am mers atât de repede, încât până să înceapă Finlanda - Ungaria, iniţial neinclus în programul meu, am avut timp şi de un duş. N-am putut să admir cât s-ar fi cuvenit jocul ungurilor, cu gândul la ceea ce urma să vină.... Şi a venit. Ce mai freamăt, ce mai zbucium, vorba poetului. Cam atât am reţinut eu din meciul de non-fotbal (al irlandezilor) şi de anti-fotbal (al nostru, desigur) care m-a făcut să regret că n-am rămas pe malul Prutului, cu toată vremea de infarct de acolo. Despre frecatul mingii de-a droanga, despre şuturile în peluza-şantier ori de căzutul în cur taman când să tragi la poartă ce naiba să scrii? Şi de ce? Cât timp echipa va avea în componenţă toţi rebutaţii la export, toţi Chipciii şi Chiricheşii, toţi vopsiţii, toţi împiedicaţii şi năucii, ce mama dracului fotbal să aştepţi!? Cât timp antrenorul va declara răspicat că aşteaptă cu încredere "meciurile care vine" (!?!), putem pretinde şi altfel de prestaţie decât jegul de fotbal, sau ce-o fi fost ăla, etalat la Belfast? Mi s-a dus dracului tot optimismul pe care-l arătasem în articolul din ziua meciului. Aş zice că în timpul meciului, când îi vezi ţârâindu-se aiurea pe gazon, ţi se face o milă imensă de băieţii ăştia, parcă puşi să facă ceva împotriva voinţei lor. Iar la sfârşit, ţi se face o silă parcă încă mai mare. Celelalte stări care te încearcă nu pot fi redate în cuvinte, întrucât s-ar putea lăsa măcar cu amenzi, dacă nu chiar şi cu puşcărie!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fotbal pe pâine: Milă, silă etc..
 Vizualizări articol: 1272 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Fotbal pe pâine: Milă, silă etc.5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Dulceață de zmeură (rețeta bunicii) Cuvantul "dulceata" ar trebui scris cu liniuta de unire langa cuvantul "bunica". "Dulceata-de-bunica". Ori "dulceata-bunicii"? Nu? Cine n-a visat, copil, sa deschida capacul borcanului cu gem, peltea, serbet,... Citeşte