Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iun 2015 - Anul XX, nr. 136 (5948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Senatorul PNL Steliana Miron sare în ajutorul firmelor mici, propunând un impozit minimal pentru acestea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PNL de Suceava Steliana Miron îi solicită premierului României, Victor Ponta, să prezinte care sunt măsurile pe care actualul Guvern le are în vedere pentru sprijinirea firmelor mici, dar şi pentru creşterea numărului de locuri de muncă din Suceava, în aşa fel încât locuitorii judeţului să nu mai migreze către alte zone ale ţării sau în străinătate. Într-o interpelare adresată premierului, Steliana Miron atrage atenţia că în ultimii 25 de ani, dezvoltarea economică a României nu se face în baza unor programe strategice naţionale, ci doar conjunctural şi doar în baza influenţelor politice.

„Având în vedere că judeţul Suceava nu a reprezentat niciodată vreun pol politic important pentru Bucureşti, a ajuns să fie astăzi, din punct de vedere economic, la ani lumină de judeţe precum Cluj, Timiş, Sibiu, dar şi de Iaşi. Investiţiile guvernamentale importante în Suceava se rezumă doar la centura neterminată a municipiului Suceava şi la <modernizarea în lucru> a aeroportului Suceava”, a declarat Steliana Miron. Senatorul PNL a subliniat că în momentul de faţă Suceava mai trăieşte un paradox, în condiţiile în care deşi a fost cel mai împădurit judeţ al ţării, metrul cub de cherestea în Suceava este mai scump decât în Bucureşti.

„Şi asta din cauza politicii economice a celor doi coloşi care îngroapă zi de zi judeţul Suceava cu tot cu suceveni, Holzindustrie Schweighofer şi Egger România.Nu se mai poate vorbi de o industrie a lemnului, de fabrici de mobilă, dar nu se mai poate vorbi de nici o altă activitate economică profitabilă pentru judeţul Suceava. Astăzi <cel mai mare angajator> al judeţului Suceava este Consiliul Judeţean”, a arătat parlamentarul sucevean.

Steliana Miron a făcut referire şi la turismul din judeţul Suceava, subliniind că acesta este doar ocazional, şi în special în perioada sărbătorilor de Paşte şi de Crăciun, ceea ce înseamnă că „turismul adevărat” reprezintă doar trei săptămâni dintr-un an întreg.

„Domnule prim-ministru, cu toate acestea şi judeţul Suceava trebuie să fie viu. Şi pentru ca judeţul să fie viu nu mai trebuie îngropate firmele locale. În acest sens, un exemplu negativ este şi bazarul din municipiul Suceava. Cu toate că activitatea acestor firme din bazar este una modestă din punct de vedere economic, sancţiunile aplicate sunt distrugătoare pentru afacerile acestora. Astfel, pentru un fond de marfă de circa 5.000-6.000 de lei, o amendă de 10.000 lei este nimicitoare. Este de înţeles, astfel, reacţia disperată a firmelor din bazar faţă de controalele ANAF”, a atras atenţia Steliana Miron.

Având în vedere toate aceste aspecte prezentate, senatorul PNL de Suceava îi transmite premierului Victor Ponta că România are nevoie şi de toleranţă, însă „nu o toleranţă din milă, ci din responsabilitate”. Steliana Miron i-a mai transmis premierului că realitatea economică şi socială a judeţului Suceava îl obligă pe acesta la responsabilitate, motiv pentru care îi propune să găsească o alternativă pentru firmele mici, în sensul ca acestea să aibă posibilitatea achitării unor impozite forfetare modice, pentru că alternativa unor amenzi similare celor aplicate marilor retaileri le va distruge.

„Domnule prim-ministru, nu transformaţi judeţul Suceava doar într-un exportator de forţă de muncă, pentru că nu veţi condamna numai judeţul Suceava, veţi condamna şi România”, a încheiat Steliana Miron. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Senatorul PNL Steliana Miron sare în ajutorul firmelor mici, propunând un impozit minimal pentru acestea.
 Vizualizări articol: 1669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 8 voturi
Senatorul PNL Steliana Miron sare în ajutorul firmelor mici, propunând un impozit minimal pentru acestea2.058

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Atotstiutoare trimis de
(16 iun 2015, 12:05:15
Doamna atotstiutoare, parerista in toate, aparatoarea tuturor categoriilor sociale si economice, mai slabeste-ne cu parerile matale. In fiecare saptamana vrei sa ne demonstrezi intr-un articol platit cat esti de paralela cu ceea ce inseamna existenta reala a tuturor entitatilor pe care pretinzi ca le aperi. Ce sa mai zic de economie, demografie etc. Nu te pricepi, doamna. Chiar ai facut un studiu amplu ca sa poti concluziona de ce migreaza locuitorii? NU! Tu chiar nu iti dai seama ca iti dai singura cu tifla in cap? Si ce tot ai cu cele doua firme mari din industrie? Asa-i ca nu stii ce e aia industrie? Sa stii ca arata total diferit de vopselurile din coaforul matale din Radauti. Habar nu ai ce e aia industria lemnului, dar o folosesti ori de cate ori poti doar ca sa iti mai faci matale nitcai publicitate. Victor Ponta nu o sa faca nimic, doamna, ca il doare genunchiul in Turcia. Mai bine fii tu exemplu, du-te la impadurit, du-te voluntar la asflatat, cumpara haine din bazar ca sa ii sprijini si pe amaratii aia. Firmele mici trebuie sa fie competitive, sa se reprofileze sau sa se asocieze. Asta e o chestie banala (dar asa-i ca e mai populist sa o dai cu emotionalul in articole decat sa fii pragmatica si sa iti vezi cuminte de treaba?)
Ca sa intelegem si noi, astia mai modesti. Ce voiai in ziua asta de marti? Simpatia firmelor mici? Acelora din turism si din bazar? Toata lumea e satula de parerile tale. La munca, cucoana!
2.   Parerea mea trimis de
(16 iun 2015, 13:27:28
Cred ca vrea sa sustina firmele mici gen COAFURA si MANICHIURA, poate poate se vor micsora tarifele, ca din cate stim, nu-i ajung banii de senoatoare sau deputata, ce-o fi sa-si aranjeze parul si unghiutele.
Sau poate firmele de textile ca sa scada si acolo preturile, ca nu poarta aceleasi haine a doua oara, ca asa a ciripit pasarica.
Cat despre bazaristi, nu-i plange cocoana, acolo trebuie control zilnic. De ce inchid cand vine ANAF? Ca e 99% marfa la negru si nu taie niciun bon sau factura. Cumva matale incurajezi evaziunea? Valoarea mica a marfurilor din raft e doar pt ca majoritatea marfii e in garaje, ascunsa, sa fie adusa dupa epuizarea celei care poate e pe acte. Asta e si motivul pt care inchid cand vine ANAF. Daca marcheaza cu casa de marcat, nu pot justifica diferentele dintre facturile de achizitie (facute pe 1% din marfa) si cele care ar fi iesit daca erau incasate cu bon al casei de marcat. Sper ca ai inteles logica.
In privinta turismului ne furam singuri caciula si ne meritam soarta, dar matale nu ai cum sa sti. Preturi mai mari ca in Ungaria si Austria, mancare cu produse METRO, mizerie si evident fara facturi. Odata ce a calcat cineva, nicidecum nu mai vine a doua oara. Iar recomandarea catre prieteni e don't go! Adica STRICT INTERZIS, ca sa intelegi si matale.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Dulceață de zmeură (rețeta bunicii) Cuvantul "dulceata" ar trebui scris cu liniuta de unire langa cuvantul "bunica". "Dulceata-de-bunica". Ori "dulceata-bunicii"? Nu? Cine n-a visat, copil, sa deschida capacul borcanului cu gem, peltea, serbet,... Citeşte