Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iun 2015 - Anul XX, nr. 136 (5948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

„Cui îi pasă de viaţa noastră?”

Interpreţi de muzică populară, grupuri folclorice şi dansatori, pe scena Casei de Cultură Suceava, într-un spectacol caritabil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava a avut loc săptămâna trecută un spectacol caritabil de excepţie la care au luat parte zeci de interpreţi de muzică populară, grupuri folclorice şi dansatori. Evenimentul „Cui îi pasă de viaţa noastră?” a fost organizat de Asociaţia Cultural-Educativă „Arcanul - USV” şi Asociaţia Culturală „Vatra Satului”, în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava. Au evoluat pe aceeaşi scenă artişti care au înţeles sensul adevărat al spectacolului de caritate, şi-au rupt din timpul lor şi au evoluat pentru copii cu nevoi speciale, fără să aştepte nici o plată. Toţi artiştii le-au oferi o bucurie copiilor Ioana Elena Ursan şi Sebastian Remus Crăciun, dar şi publicului prezent la eveniment.

Pe scenă au evoluat, spre bucuria celor prezenţi, Călin Brăteanu, Adriana Bucevschi, Gheorghiţă Rotaru, Sorin Filip, Manuela Pohoaţă, Andrei Iftimie, Alexandra Dan, Alexandru Sahlean, Mădălina Lupupopi, Andreea Chisăliţă, Marius Şorodoc, Teodora Buculei, Sânziana Lencu, Iulia Rusu, Emilia Frumuşanu, Denisa Apetrei, Diana Alexa, Alexandru Cozaciuc, Andreea Juravle, Cosmina Chifor, Alexandra Burlacu, Marian Gogan, Miruna Damian, Mihaela Cajvan, Cosmina Mandiuc, Georgiana Haraga, Grupul folcloric „Humoreanca”, Marta Catargiu, Alexandru Şerban, Bianca Lăcătuş, Minodora Neculcea, Sorin Ursan, Taisia Elena Cerva. Interpreţii au fost acompaniați de Orchestra Ansamblului Artistic Studențesc „Arcanul – USV”, coregrafia: ing. Ioan Ilie Nemţoi, conducerea muzicală: prof. Trifan Leancă, coordonator dr. ing. Sorin Pohoață.

 

Emoţie, talent, generozitate

Emoţia a fost transmisă publicului în primul rând de copiii cu dizabilităţi. Ajutaţi de personalul de la Centrul Blijdorp – Suceava, „îngeraşii” au dansat impresionând publicul și demonstrând că orice dizabilitate se poate transforma în abilitate. Evenimentul a fost prezentat de Doina Mirea.

Scopul organizării acestui eveniment a fost sensibilizarea opiniei publice cu privire la problema copiilor cu dizabilităţi. Evenimentul a cuprins mai multe momente emoţionante, printre care şi cel oferit de elevul Sebastian Remus Crăciun, în vârstă de 13 ani, din Câmpulung Moldovenesc, care a impresionat întreg publicul cu talentul său de scriitor. Acesta și-a prezentat cele trei cărți scrise până acum, oferind publicului o lecție de viață. Punându-le spre vânzare, Sebi a reușit să strângă 800 de lei. Cu emoţie, dar în acelaşi timp cu fermitate în glas, Sebi s-a destăinuit publicului: “Pășesc spre o lume în care bunătatea învinge, pășesc spre un loc în care disprețul, aroganța și nepăsarea sunt cuvinte încă nedescoperite, pășesc spre un tărâm în care boala este doar un dar oferit celor ce merită să cunoască vindecarea. Cu toții suferim de câte ceva, cu toții suntem bolnavi mai mult sau mai puțin, mai vizibil sau mai ascuns, însă nu cu toții suntem demni de vindecare. Mă rog Bunului Dumnezeu să merit vindecarea Lui, să îmi dea credință și putere să merg mai departe și în curând să fiu pregătit să urc singur pe scenă și să vă povestesc ce frumos este să poți să mergi. Atât. Ce frumos este să poți face un lucru care este pentru mulți banal, neînsemnat!“

Sebi a completat: „Mi-am dorit să le spun sucevenilor ce frumoasă-i viața, să-i îndemn să o prețuiască și neapărat să le mulțumesc că au fost prezenți în număr atât de mare la acest eveniment". Dorința lui Sebi a fost ca banii adunaţi la evenimentul caritabil de miercurea trecută, cei 3.250 de lei, care inițial ar fi trebuit să fie împărţiţi între el şi Ioana Elena Ursan, să-i revină fetiţei. Ioana, prezentă și ea la eveniment, a fost diagnosticată cu parapareză spastică şi are nevoie de tratamente de recuperare.

 

„Avem nevoie să dăruim la fel de mult cum avem nevoie să primim”

Sorin Ursan, tatăl Ioanei, cel care a reuşit să impresioneze juriul în timpul preselecţiilor emisiunii-concurs “Românii au talent”, a cântat şi el pentru publicul sucevean, „cu sufletul deschis și cu emoția părintelui pus în situația să recunoască neputința de a lupta cu un sistem bolnav”.

Prezentă la eveniment, Anca Crăciun, mama lui Sebi, a spus că „acest gen de spectacole caritabile ar trebui să devină parte din viața oamenilor. Avem nevoie să dăruim la fel de mult cum avem nevoie să primim. Emoțiile acestei minunate seri au fost parte din spectacol. Am văzut suceveni plângând, râzând, cântând alături de marile vedete și mai ales aplaudând tinerii interpreți care au reușit să impresioneze publicul numeros. Faptul că sala a fost arhiplină arată că <ne pasă>. Astăzi ați fost prezenţi pentru copilașul meu și pentru Ioana Elena Ursan. Data viitoare vom fi în sală pentru alți copilași, vom fi prezenți ori de câte ori vom putea la acest gen de evenimente”. Ea a transmis mulţumiri interpretului Călin Brăteanu din partea părințiilor copiilor cu dizabilități, „artistul care şi-a făcut treaba minunat, cel care a desăvârșit minunea de a aduce la cunoştința lumii că suferința și durerea sunt create pentru a ne ajuta să devenim mai buni”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Interpreţi de muzică populară, grupuri folclorice şi dansatori, pe scena Casei de Cultură Suceava, într-un spectacol caritabil.
 Vizualizări articol: 2357 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Interpreţi de muzică populară, grupuri folclorice şi dansatori, pe scena Casei de Cultură Suceava, într-un spectacol caritabil4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Dulceață de zmeură (rețeta bunicii) Cuvantul "dulceata" ar trebui scris cu liniuta de unire langa cuvantul "bunica". "Dulceata-de-bunica". Ori "dulceata-bunicii"? Nu? Cine n-a visat, copil, sa deschida capacul borcanului cu gem, peltea, serbet,... Citeşte