Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iun 2015 - Anul XX, nr. 136 (5948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

După faptă şi răsplată

Distrugerea străzii Nicolae Iorga, recent asfaltată, va fi imputată firmei Pfeiffer

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Distrugerea străzii Nicolae Iorga, din municipiul Suceava, recent refăcută cu covor asfaltic şi cu trotuarele pavate, va fi plătită integral de firma germană Pfeiffer, care s-a ocupat de înlocuirea conductelor de apă şi canalizare din subteranul acesteia.

Sâmbătă, pe stradă au apărut mai multe “cocoaşe”, din care a ţâşnit apoi apă curată, care a curs pe stradă mai bine de cinci ore, fără a se lua vreo măsură pentru stoparea risipei de apă potabilă.

Responsabili pentru „minunea” care a transformat strada care duce spre Gara Burdujeni într-o sursă de izvoare de apă potabilă, care ţâşnea direct din asfaltul turnat de numai o lună de zile, s-au dovedit a fi „meseriaşii” firmei Pfeiffer.

„Acolo a fost nu doar bătaie de joc, ci iresponsabilitate totală. Nu au făcut probele la conductele montate în acea zonă, au lăsat căminele deschise, nu aveau oamenii în zonă...Din păcate s-a ajuns să facem noi anchete să descoperim ce s-a întâmplat acolo. Le voi cere la modul imperativ, şi mă voi ţine de acest lucru, să ni se achite despăgubiri pentru pagubele produse acolo”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Edilul sucevean a spus că, indiferent de cât de greu va fi să scoată banii de la firma responsabilă de distrugerea străzii refăcute integral de numai o lună de zile, nu se va lăsa până când aceasta nu va plăti integral refacerea străzii.

„Am dat dispoziţii salariaţilor din primărie să facă o evaluare a pagubelor produse şi vom imputa aceste costuri societăţii Pfeiffer. Cu banii de la ei vom repara din nou strada, aşa cum se cuvine”, a adăugat şeful municipalităţii sucevene.

Culpa firmei Pfeiffer pentru distrugerile făcute este cu atât mai mare cu cât modernizarea străzii Nicolae Iorga, din fondurile proprii ale municipalităţii sucevene, nu a fost făcută decât după ce firma a dat asigurări că a finalizat lucrările de pe acea stradă, inclusiv probele de presiune.

„O asemenea bătaie de joc nu mi-am imaginat că poate fi. Este o dovadă clară de nepăsare faţă de banul public şi faţă de locuitorii acestui oraş, din banii cărora a fost asfaltată acea stradă, refăcută aşa cum trebuie, pentru a nu mai fi nevoie acolo de intervenţii cel puţin câţiva ani”, a spus viceprimarul Ovidiu Doroftei, care a spus că înainte de demararea lucrărilor de refacere a străzii, s-a  cerut celor de la Pfeiffer să confirme că toate lucrările lor sunt finalizate, încât să nu existe riscul să apară „surprize”. Culmea, noile conducte montate printr-un proiect cu finanţare europeană au cedat tocmai acolo, irosind o parte din eforturile depuse pentru refacerea acestei importante artere de circulaţie din Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Distrugerea străzii Nicolae Iorga, recent asfaltată, va fi imputată firmei Pfeiffer.
 Vizualizări articol: 2584 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 4 voturi
Distrugerea străzii Nicolae Iorga, recent asfaltată, va fi imputată firmei Pfeiffer2.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo..peticeala peticeala trimis de
(16 iun 2015, 11:21:13
sunteti cei mai tari... fac pariu ca acea strada nu o mai asfalteaza nimeni.. va fi peticita ca restul strazilor din oras sparte de "pfeifer"
2.   Lungule trimis de
(16 iun 2015, 15:50:39
daca pe o strada asa de importanta si-au batut joc de proiect , inseamna ca pe restul str e jale...... . RECEPTIA LUCRARILOE LA PREDARE CINE O FACE? Pe toate santierele care le are au macar un diriginte de santier ? Puturosi din primarie care se ocupa de ce nu au sesizat minic pina acum? tot noi treb sa batem din gura dar nimic ------- ordine de sus - primtaran.
3.   Alooooo trimis de
(16 iun 2015, 15:52:27
DNA .- Politia in constructii TREZIREA .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Dulceață de zmeură (rețeta bunicii) Cuvantul "dulceata" ar trebui scris cu liniuta de unire langa cuvantul "bunica". "Dulceata-de-bunica". Ori "dulceata-bunicii"? Nu? Cine n-a visat, copil, sa deschida capacul borcanului cu gem, peltea, serbet,... Citeşte