Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 16 iun 2015 - Anul XX, nr. 136 (5948)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   8 imagini |   ø fişiere video

Credinţa, piatră de temelie

ÎPS Pimen a sfinţit terenul pe care vor fi ridicate o biserică şi un cămin de bătrâni, în Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Construirea unei biserici ale cărei lucrări au fost stopate în 2007 din cauza unor litigii pentru teren va fi reluată din această vară, odată cu demararea construirii unui cămin pentru bătrâni.

Lucrarea, care se va face la ieşire din Suceava înspre Plopeni, în zona Lanişte a cartierului Burdujeni, a primit binecuvântarea Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, care a sfinţit duminică locul în care se va înălţa lăcaşul de cult.

Împreună cu un sobor de preoţi, înalta faţă bisericească a oficiat o slujbă de sfinţire, chiar între zidurile neterminate ale viitoarei biserici, în prezenţa a numeroşi credincioşi, veniţi special să asiste la ceremonie.

ÎPS Pimen a lăudat iniţiativa preotului Dumitru Hirghiligiu de a ridica un nou lăcaş de rugăciune, dar şi un „adăpost pentru bătrânii sărmani şi fără sprijin”, apreciindu-i hărnicia, acesta nefiind la prima biserică ridicată, dar şi credinţa, cu atât mai mult cu cât toţi cei şase copii ai acestuia au fost îndrumaţi să urmeze calea bisericii – trei fiind deja preoţi şi trei fiind înscrişi la cursurile de teologie.

Noua biserică, care va fi închinată Sfântului Proroc Ilie, va fi construită, de la stadiul la care a rămas din 2007, la o distanţă destul de mică de o altă biserică, Sf. Vasile cel Mare, ridicată la marginea DN 29, vizavi de cartierul de tineri de pe Dealul Mănăstirii.

Preotul Dumitru Hirghiligiu a explicat cum a ajuns să aibă două biserici pe acelaşi teren:

“În 2007 locul cumpărat aici a fost sfinţit de ÎPS Pimen, s-au demarat lucrările, dar au intervenit mari piedici şi greutăţi. Vecinii au smuls şi aruncat gardul viu – 165 de brăduţi, au blocat calea de acces, fiind nevoit să sistez lucrările. Experţii în topografie au constatat lipsa a cinci ari de pământ, dar această tulburare de posesie nu a putut fi îndreptată decât pe calea justiţiei. În perioada proceselor am construit biserica de la deal, tot pe pământul meu”.

Între 2007 – 2015, pentru acel teren şi alte probleme adiacente s-au purtat 81 de procese şi s-au chemat la faţa locului nouă comisii de expertiză, la final preotul obţinând câştig de cauză.

„După această izbândă am fost la ÎPS Pimen cu hotărârea judecătorească, iar în urma sfătuirii am primit binecuvântarea arhierească de a înălţa un cămin de bătrâni şi o biserică de incintă, cu hramul Sf. Ilie”, a adăugat preotul Dumitru Hirghiligiu, care le-a mulţumit tuturor celor care au donat bani şi au sprijinit cauza sa, astfel încât o nouă biserică să fie ridicată, iar odată cu ea, un cămin în care să găsească adăpost şi sprijin persoanele în vârstă, care au nevoie de îngrijire în anii grei ai bătrâneţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului ÎPS Pimen a sfinţit terenul pe care vor fi ridicate o biserică şi un cămin de bătrâni, în Burdujeni.
 Vizualizări articol: 3366 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 6 voturi
ÎPS Pimen a sfinţit terenul pe care vor fi ridicate o biserică şi un cămin de bătrâni, în Burdujeni3.356

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Dulceață de zmeură (rețeta bunicii) Cuvantul "dulceata" ar trebui scris cu liniuta de unire langa cuvantul "bunica". "Dulceata-de-bunica". Ori "dulceata-bunicii"? Nu? Cine n-a visat, copil, sa deschida capacul borcanului cu gem, peltea, serbet,... Citeşte