Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mai 2015 - Anul XX, nr. 122 (5934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie procurori

O mamă care şi-a omorât copilul prin asfixiere a scăpat de răspundere penală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tânăra în vârstă de 22 de ani care, în luna noiembrie a anului trecut, şi-a asfixiat fetiţa în vârstă de patru săptămâni, pentru că micuţa plângea prea tare, a scăpat de răspundere penală în dosarul instrumentat de un procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Procurorul Cristina Ciornei, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, a informat că, în urma efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice, a reieşit că inculpata a avut discernământul absent, astfel că, reţinându-se că iresponsabilitatea este o cauză de neimputabilitate, s-a dispus clasarea dosarului.

Interesant este că tânăra în cauză, Iuliana Andreea Ciubotariu, a scăpat şi de internarea într-o unitate spitalicească de psihiatrie. Aceasta a fost internată în Secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Suceava până în luna februarie 2015, când Tribunalul Suceava a înlocuit măsura de siguranţă a internării cu măsura de siguranţă cu caracter provizoriu a obligării la tratament medical, până la însănătoşire sau până la ameliorarea stării de sănătate care să înlăture starea de pericol. Femeia are obligaţia de a urma tratamentul prescris de medicul de specialitate şi de a se prezenta periodic la o unitate sanitară, conform indicaţiilor specialistului.

Persoana care şi-a luat angajamentul să aibă grijă de aceasta este mama sa.

 

A fugit din spital, cu tot cu copil, la un alt bărbat

Femeia este originară din Bacău, dar a locuit o lungă perioadă de timp în comuna Râşca, la domiciliul concubinului ei. Cei doi au împreună o fetiţă care acum are vârsta de 2 ani şi se află în grija bunicii paterne.

Pe 2 noiembrie 2014, tânăra, care era cunoscută în evidenţele medicale cu retard uşor, a adus pe lume un al doilea copil, o fetiţă. Femeia a născut la Spitalul municipal Fălticeni, unde a rămas mai multe zile, copila având pneumonie. Cinci zile mai târziu, pe 7 noiembrie, tânăra de 22 de ani a părăsit spitalul, împreună cu bebeluşul. Iuliana Andreea Ciubotariu a fost dată dispărută de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Suceava, fiind identificată ulterior la Mălini, în satul Pâraie, unde se mutase la un alt bărbat. Pe acest al doilea bărbat l-a cunoscut prin intermediul unei colege de salon din spital. Aici, la Pâraie, s-a petrecut grozăvia din noaptea de 17 spre 18 noiembrie.

 

Cum i-a luat viaţa copilei

Din ancheta derulată de ofiţeri de la Serviciul de Investigaţii Criminale al Poliţiei, sub coordonarea unui procuror criminalist, a rezultat că tânăra de 22 de ani  i-a obturat micuţei căile respiratorii folosindu-se de mâneca hainei, în timp ce cu cealaltă mână a comprimat-o în zona toracelui. După ce fetiţa a „tăcut”, mama s-a culcat lângă ea, dându-şi seama că este moartă abia dimineaţă. Iniţial, femeia a încercat să paseze vina către concubinul său, însă ulterior a povestit cum a vrut să-şi facă fiica să tacă. Medicii care au efectuat expertiza au concluzionat că aceasta nu a realizat ce face, din cauza problemelor de ordin psihic.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O mamă care şi-a omorât copilul prin asfixiere a scăpat de răspundere penală.
 Vizualizări articol: 2504 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O mamă care şi-a omorât copilul prin asfixiere a scăpat de răspundere penală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tochitură moldovenească Reţeta aceasta este atât de populară pe plaiurile moldoveneşti, încât nu există gospodină care să nu ştie să o pregătească. Secretul este să se folosească şi ceva afumătură pentru un gust mai dichisit. Între ingrediente se... Citeşte