Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mai 2015 - Anul XX, nr. 122 (5934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Orgolii rănite

„Lira de Aur” a fost la un pas de a pierde finanţarea cu doar câteva zile înainte de a începe

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Una dintre cele mai cunoscute activităţi culturale organizate anual în Suceava, Festivalul Internaţional „Lira de Aur”, redenumit anul acesta în Concursul Naţional de Interpretare „Lira de Aur”, a fost la un pas de a rămâne fără finanţare la doar câteva zile înainte de a începe.

Acordarea unei finanţări de 80.000 de lei (800 de milioane de lei vechi) de la bugetul local al Sucevei, solicitată destul de târziu de organizatori, cu o săptămână înainte de desfăşurarea evenimentului, a stârnit numeroase discuţii pătimaşe în Consiliul Local.

Unul din principalele reproşuri aduse organizatorilor au fost cele referitoare la faptul că tocmai principalul finanţator, Primăria Suceava, nu a fost trecut pe invitaţiile împărţite de organizatori. Alţi consilieri au reproşat că nici măcar nu au fost invitaţi să participe, iar unii au solicitat ca, în calitate de principali finanţatori, să fie implicaţi în organizarea evenimentului.

Nemulţumirea aleşilor locali vizavi de recunoaşterea meritelor municipalităţii în susţinerea aproape exclusivă a acestui eveniment, de aproape 20 de ani, vine pe fondul unor evenimente culturale finanţate recent, unde, deşi majoritatea banilor au fost acordaţi de la bugetul local, numele principalului finanţator aproape că nu a fost menţionat.

„Peste tot, celui care dă banul i se recunosc meritele”, a spus primarul Ion Lungu, care, în acelaşi timp, a făcut apel la consilierii locali – unii din ei evident porniţi să voteze contra acordării banilor, să nu blocheze desfăşurarea acestui important eveniment, de tradiţie, care a fost salvat de la dispariţie tocmai datorită intervenţiei Primăriei Suceava, care l-a susţinut financiar an de an, alocând câte 50.000 de lei.

Anul acesta, ca urmare a prezenţei unui număr mare de competitori de peste hotare, a unui juriu profesionist, care va susţine şi un spectacol pe 5 iunie, în prima zi a evenimentului, dar şi eliminării taxei de participare, condiţie impusă de Ministerul Educaţiei, care nu a contribuit cu nici un leu la organizarea „Lirei de Aur”, suma solicitată Primăriei Suceava a crescut cu 30.000 de lei.

Aceste explicaţii au fost date de directorul Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, Alexandra Bejinaru, care a fost trasă la răspundere de aleşii locali, ale căror orgolii au fost rănite, nu doar acum, ci şi în alte ocazii, de nerecunoaşterea meritelor Consiliului Local în susţinerea evenimentelor cultural-artistice organizate din banii acordaţi de la bugetul local.

În cele din urmă, cu toate contrele din şedinţă, proiectul a fost votat în unanimitate, „Lira de Aur” urmând să se desfăşoare în perioada 5 – 7 iunie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Lira de Aur” a fost la un pas de a pierde finanţarea cu doar câteva zile înainte de a începe.
 Vizualizări articol: 1281 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
„Lira de Aur” a fost la un pas de a pierde finanţarea cu doar câteva zile înainte de a începe5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tochitură moldovenească Reţeta aceasta este atât de populară pe plaiurile moldoveneşti, încât nu există gospodină care să nu ştie să o pregătească. Secretul este să se folosească şi ceva afumătură pentru un gust mai dichisit. Între ingrediente se... Citeşte