Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 mai 2015 - Anul XX, nr. 122 (5934)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Investiţie

Şcoala Primară Nr.1 din Dumbrăveni va fi reabilitată şi extinsă printr-un proiect european

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Primară Nr. 1 din comuna Dumbrăveni va fi modernizată până la finalul acestui an printr-un proiect finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Lansarea proiectului a avut loc ieri în comuna Dumbrăveni, în prezenţa primarului Ioan Pavăl, a coordonatorului proiectului, Dorel Galan, a viceprimarului Sorin Ababei şi a profesorilor din comună. În cadrul conferinţei de presă, Dorel Galan a precizat că proiectul „Reabilitare termică, grupuri sanitare, împrejmuire la Şcoala Generală nr. 1, clasele I-IV din comuna Dumbrăveni” are o valoare totală de aproape 700.000 de lei (7 miliarde de lei vechi), din care aproximativ 450.000 de lei reprezintă fonduri europene nerambursabile, iar 240.000 de lei reprezintă contribuţia primăriei.

„Este un proiect important, având în vedere că presupune modernizarea şcolii, prin extinderea spaţiilor pentru grupuri sanitare şi centrală termică, la acestea adăugându-se lucrări de reabilitare termică, împrejmuire, reabilitarea acoperişului, dar şi zugrăvelile interioare. Pentru noi acest proiect este o bucurie”, a spus coordonatorul proiectului. El a arătat că proiectul a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în data de 30 aprilie 2015, iar termenul limită de finalizare a lucrărilor este pe 30 decembrie 2015, constructorul fiind firma Inscom SA Fălticeni.

„E un lucru bun pentru că atragem fonduri de la Uniunea Europeană şi pe viitor sperăm să avem mult mai multe fonduri europene pentru proiectele din comună”, a mai spus Dorel Galan.

La rândul său, primarul comunei Dumbrăveni, Ioan Pavăl, a precizat că la Şcoala Nr. 1 învaţă 110 elevi, care după finalizarea proiectului vor beneficia de condiţii mult mai bune de studiu.

Pe de altă parte, Ioan Pavăl a ţinut să îi anunţe pe profesorii prezenţi la lansarea proiectului că la începutul lunii viitoare  va avea loc licitaţia pentru finalizarea lucrărilor de modernizare la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu”, investiţie care va avea o valoare totală de 2,2 milioane de lei, din care 1,5 milioane de lei vor fi alocaţi anul acesta de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar diferenţa va fi alocată anul viitor. Primarul din Dumbrăveni a precizat că tot luna viitoare va avea loc şi selecţia de oferte pentru modernizarea căminului cultural din comună. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala Primară Nr.1 din Dumbrăveni va fi reabilitată şi extinsă printr-un proiect european.
 Vizualizări articol: 1679 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şcoala Primară Nr.1 din Dumbrăveni va fi reabilitată şi extinsă printr-un proiect european0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tochitură moldovenească Reţeta aceasta este atât de populară pe plaiurile moldoveneşti, încât nu există gospodină care să nu ştie să o pregătească. Secretul este să se folosească şi ceva afumătură pentru un gust mai dichisit. Între ingrediente se... Citeşte