Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mai 2015 - Anul XX, nr. 113 (5925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Din club, la Judecătorie

Trimişi să achite „nota de plată” în instanţă, după ce-au sărit la bătaie la o petrecere cu medici, avocaţi şi funcţionari publici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Doi indivizi din municipiul Suceava, Adrian Aursulesei (35 de ani) şi Ştefăniţă Bujorean (28 de ani), primul încarcerat între timp în penitenciar, după ce a fost condamnat într-un alt dosar, au fost trimişi în judecată la sfârşitul săptămânii trecute, fiind acuzaţi că au intrat într-un club din localitate, unde avea loc o petrecere privată, la care participau persoane din diferite medicii sociale, respectiv medici, avocaţi, funcţionari etc., şi au transformat ringul de dans într-unul de box.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, cei doi inculpaţi au fost daţi pe mâna judecătorilor pentru săvârşirea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, respectiv tulburarea ordinii şi liniştii publice.

 

Au intrat în club beţi şi l-au lovit cu pumnii şi picioarele, fără vreun motiv, pe un bărbat care se afla pe ringul de dans

Cei doi inculpaţi sunt clienţi mai vechi ai poliţiştilor, Aursulesei având multiple condamnări penale la activ.

În rechizitoriul înaintat instanţei de judecată se arată că în noaptea de 27/28 martie a.c., în clubul Murillo de pe strada Universităţii avea loc o petrecere organizată de un instructor de dans, invitaţi fiind cursanţii înscrişi la şcoala de dans a respectivului, dar şi alţi doritori.

Erau la acea petrecere, susţin anchetatorii, în jur de 30 de persoane, bărbaţi şi femei, care dansau şi se simţeau bine.

În jurul orei 3.00, în club au apărut şi inculpaţii Aursulesei şi Bujorean, care erau în stare de ebrietate, arată anchetatorii, şi s-au oprit în zona barului de la intrare.

La un moment dat, fără nici un motiv, se explică în rechizitoriu, Adrian Aursulesei s-a apropiat de unul dintre bărbaţii care se aflau pe ringul de dans şi l-a lovit în zona feţei, fără ca victima să riposteze. Imediat, a sărit şi celălalt inculpat, Ştefăniţă Bujorean, care a început să-l lovească pe respectivul bărbat împreună cu Aursulesei.

Observând incidentul, o parte dintre bărbaţii aflaţi la acea petrecere au încercat să-i oprească pe cei doi agresori, însă aceştia din urmă - susţin anchetatorii - au sărit la bătaie şi la cei care încercau să aplaneze scandalul.

 

Mai multe persoane aflate la petrecerea privată, lovite de scandalagii

Din imaginile surprinse de camerele de supraveghere video se observă cum persoanele care au intervenit l-au imobilizat pe Ştefăniţă Bujorean, în timp ce un alt bărbat, şi el aflat la petrecerea respectivă, a reușit să-l calmeze pe Aursulesei, discutând cu el în zona barului de la intrare. În timp ce bărbatul în cauză discuta cu Aursulesei şi încerca să-l convingă să părăsească clubul, a venit Bujorean, care a scos din buzunar un box, l-a pus pe mâna dreapta şi l-a lovit pe cel care încerca să  aplaneze conflictul.

Adrian Aursulesei a fost cel care şi-a oprit amicul să continue agresiunea, realizând poate, însă mult prea târziu, ce scumpă va fi „nota de plată”.

În scurt timp la faţa locului au ajuns agenţii unei firme de pază, chemaţi de cei de la club, dar şi un echipaj de poliţie.

În urma scandalului, patru persoane au fost rănite, trei dintre ele suferind leziuni pentru care au necesitat aproximativ o săptămână de îngrijiri medicale, iar o altă parte vătămată, potrivit certificatului medico-legal, 24-25 de zile de îngrijiri medicale.

„Din probatoriul administrat rezultă că prin violenţele comise împotriva persoanelor aflate în local de către cei doi inculpaţi şi prin modul în care aceştia s-au manifestat a fost tulburată ordinea şi liniştea publică, creându-se o stare de panică şi de indignare în rândul celor prezenţi în local, sens în care petrecerea s-a oprit şi fiecare a părăsit incinta clubului”, arată procurorii.

La audieri, cei doi inculpaţi şi-au recunoscut faptele, susţinând însă că au fost provocaţi de unul dintre bărbaţii aflaţi la petrecere, aspect pe care procurorii l-au infirmat în urma cercetărilor.

 

La câteva zile după bătaia din Murillo, condamnat definitiv într-un dosar de şantaj

La câteva zile după agresiunea din club, Adrian Aursulesei, alias „Căpoi”, a fost condamnat definitiv la 3 ani şi 9 luni de închisoare, într-un dosar în care era acuzat de şantaj, dosar în care a fost şi arestat preventiv.

„Căpoi” şi un alt individ, Viorel Dubatufca (46 de ani), condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, au fost acuzaţi că au şantajat un bărbat din Şcheia, căruia i-au cerut diferite sume de bani, ameninţându-l că în caz contrar îi vor da foc la casă.

Cei doi au fost prinşi în flagrant, în noiembrie 2013, în timp ce primeau de la victimă suma de 300 de lei, flagrantul având loc în zona „Dorna” din cartierul George Enescu al municipiului Suceava. 

În cazierul lui Aursulesei se regăsesc numeroase condamnări definitive pentru furt calificat, tâlhărie, vătămare corporală, abuz de încredere, înşelăciune şi infracţiuni la regimul rutier.

 În vara anului 2010, Aursulesei a fost protagonistul unui circ ieftin la Spitalul Judeţean Suceava, când a ieşit pe un geam al secţiei de Urologie şi a ameninţat că se aruncă în gol dacă autorităţile nu-i dau casă.
„Să vină Lungu (n.r. - primarul Sucevei). Vreau casă”, era mesajul  pe care îl striga în gura mare, de la aproximativ 10 metri de sol, la nivelul III al clădirii.

În 2011, acelaşi individ a fost săltat dintr-un autobuz din Suceava şi încarcerat, după ce Judecătoria Botoşani emisese în lipsă un mandat de arestare preventivă pe numele lui „Căpoi”, după o escrocherie comisă în judeţul vecin.

 

Are interzis în toate localurile din Suceava

În privinţa celuilalt inculpat, Ştefăniţă Bujorean, acesta a fost pus sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, anchetatorii punându-i în vedere că are mai multe obligaţii de respectat, în caz contrar urmând să fie arestat preventiv.

Obligaţiile impuse lui Bujorean sunt: să se prezinte în faţa judecătorului de Cameră Preliminară ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată judecătorul de Cameră Preliminară cu privire la schimbarea locuinţei; să se prezinte la organul de poliţie din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al IPJ Suceava – Biroul Supravegheri Judiciare – organ de poliţie desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit sau ori de câte ori este chemat; să nu părăsească localitatea de domiciliu, respectiv mun. Suceava, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de Cameră Preliminară care a dispus măsura; să nu se deplaseze în locuri special amenajate şi autorizate pentru distracţie sau agrement, respectiv cluburi, baruri, pub-uri sau alte asemenea localuri; să nu ia legătură direct sau indirect şi să nu se apropie de ceilalţi participanţi la săvârşirea faptei, respectiv de coinculpatul Aursulesei Adrian; să nu ia legătură direct sau indirect şi să nu se apropie de persoanele vătămate şi martorii din dosar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trimişi să achite „nota de plată” în instanţă, după ce-au sărit la bătaie la o petrecere cu medici, avocaţi şi funcţionari publici.
 Vizualizări articol: 5669 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Trimişi să achite „nota de plată” în instanţă, după ce-au sărit la bătaie la o petrecere cu medici, avocaţi şi funcţionari publici5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ... trimis de
(19 mai 2015, 20:26:55
Regreta fapta, sta cateva luni apoi iese si face din nou la fel.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Știucă umplută mănăstirește "Dumnezeul marilor si al oceanelor" a suflat har asupra promontoriului dintre cer si mare. Asa a aparut, nu dupa multa truda, manastirea asezata nefiresc pe un petic de pamant ce se pravaleste amenintator in valurile marii.Dupa ce treci de... Citeşte