Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mai 2015 - Anul XX, nr. 113 (5925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Suspiciuni

Poliţia a solicitat o expertiză privind calitatea asfaltului de pe DN 17, în zona de munte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţia Rutieră a solicitat o expertiză privind calitatea asfaltului de pe DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, existând suspiciunea că unele accidente s-au produs din cauza aderenţei foarte scăzute, în condiţii de carosabil umed. Această problemă a fost adusă în discuţie în mai multe rânduri în ultimii ani, însă de această dată Poliţia a transmis o solicitare scrisă Secţiei de Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc, în care se solicită efectuarea unei expertize de specialitate care să lămurească această problemă. Secţia de Drumuri, prin Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, are termen pentru a trimite un răspuns documentat pe această temă.

Presupusele probleme legate de calitatea asfaltului fac referire cu precădere la zona Mestecăniş şi la limita de judeţ cu Bistriţa-Năsăud, în Pasul Tihuţa. Adică zonele de carosabil aflate la altitudine ridicată, unde condiţiile meteo sunt mai potrivnice, iar asfaltul trebuie să fie de calitate pentru a rezista. 

Mai mulţi şoferi implicaţi în accidente au reclamat că drumul avea aderenţa foarte scăzută, cauză din care nu au mai putut evita evenimente nedorite. Rămâne de văzut dacă expertiza care va fi realizată în perioada următoare va confirma aceste probleme. Dacă s-ar ajunge la concluzia că drumul nu oferă condiţii de siguranţă când plouă, singura soluţie ar fi turnarea unui nou strat de asfalt, cel puţin în curbele periculoase.

DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, este de ani de zile şoseaua pe care au loc cele mai multe tragedii rutiere, accidente cu răniţi grav şi decedaţi. Principala cauză a accidentelor rămâne viteza, şoseaua lată şi de calitate bună făcându-i pe mulţi conducători auto să apese nepermis de mult pedala de acceleraţie. În ultimii ani, cele mai multe accidente au avut loc pe tronsonul cuprins între Pojorâta şi Vama. Pe acest tronson de află şi „punctul negru”, curba de la Prisaca Dornei unde au murit şapte oameni.

De asemenea, o altă porţiune foarte periculoasă este cea de la intrarea în judeţ dinspre Bistriţa-Năsăud, în zona Poiana Stampei. Pe această porţiune, din fericire, în ultimele luni nu s-au mai înregistrat accidente grave.  Asta după ce drumul a fost semnalizat cu panouri de reducere a vitezei, iar la Poiana Stampei a fost dispusă o machetă care imită o autospecială cu radar. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţia a solicitat o expertiză privind calitatea asfaltului de pe DN 17, în zona de munte.
 Vizualizări articol: 5305 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Poliţia a solicitat o expertiză privind calitatea asfaltului de pe DN 17, în zona de munte4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ma cuprinde mare mirare trimis de
(19 mai 2015, 11:20:36
Noi scriem de mult timp aici ca Politia Rutiera in afara sarcinii de a supravegea traficul si a preveni accidentele,de a da amenzi usturatoare pentru a-si face planul,mai are si sarcina conform legii de a atentiona administratorii drumurilor daca acestea nu corespund calitativ.De a atentiona,de a amenda sau chiar de a inchide drumul daca prezinta pericol pentru circulatie.Ne amintim de protestul domnului director Neculai C. care a blocat strada dintre Suceava si ipotesti si s-a ales cu dosar penal.A amendat politia administratorul drumului si l-a obligat sa astupe gaurile si sa-l remedieze?Pai in Suceava unde 80% din strazi sunt nesigure pentru trafic Politia ar trebui sa amendeze primaria in fiecare zi.
2.   Povestea romantata DN17 trimis de
(19 mai 2015, 11:26:45
Povestea incepe in 2004.Atunci Miron Mitrea era ministrul transportului PSD.La licitatia organizata firma greceasca MOCHLOS a iesit pe locul 7.Miron Mitrea care era la sfarsit de mandat a semnat cu aceasta firma .(de ce oare).
Cu avansul de 300 milioane de euro firma greceasca care avea sediul intr-un apartament in Bucuresti a cumparat utilaje second hand si a demarat lucrarile.
Lucrarile sunt de proasta calitate.Drumul nu a fost tasat corespunzator astfel ca au inceput sa apara fisuri in curbe si in portiunile unde exista diferente de nivel.De asemenea contravantuirile (zidurile de protectie contra alunecarilor de teren )nu au fost turnate din beton monolit ci s-au facut din placi de beton imbinate care nu prezinta aceeasi rezistenta.Asfaltul este de proasta calitate Drept urmare in zona MESTECANIS au alunecat 7 masini in prapastie(asfaltul nu prezinta aderenta)REALITATEA TV a mentionat ca in 6 ani INSPECORATUL PENTRU CONTROLUL CONSTRUCTIILOR SUCEAVA nu a intocmit macar un raport in care sa constate oarece deficiente.
De asemenea firma MOCHLOS a primit 2 milioane euro pentru refacerea vegetatiei(HOOOHOOOHOOO)
3.   Felicitari comentatorilor de pe forum trimis de
(19 mai 2015, 11:38:23
Vreau sa-i felicit pe colegii mei de pe forum care s-au exprimat in privinta modificarii codului penal si de procedura penala.Dar sa vedem despre ce este vorba:Plenul Senatului a adoptat luni proiectul Guvernului de modificare a Codului Penal si Codului de Procedura Penala. De asemenea, in plen a fost adoptat si raportul Comisiei Juridice pe acest proiect ce contine amendamentul a trei senatori privind inlocuirea sintagmei "suspiciune rezonabila" cu "indicii temeinice" la dispunerea arestarii preventive, din Codul de Procedura Penala.Cei trei senatori sunt Ion Chelaru,Ovidiu Dontu si invatatoarea Cristiana Anghel.
Opiniile comentatorilor au fost ca modificarile nu fac decat sa obstructioneze activitatea procurorilor DNA.
Ce a declarat presedintele iohannis:
"Nu sunt de acord cu modificările la Codul penal şi la Codul de procedură penală. Codurile sunt acte normative noi şi ele trebuie lăsate să funcţioneze un timp pentru a vedea obiectiv dacă este nevoie de anumite modificări. Nu pot să accept ca parlamentarii să facă modificări la aceste acte normative în interesul lor. Dacă vor ajunge la promulgare, le voi respinge", a declarat preşedintele în cadrul conferinţei de presă.Deci comentatorii de pe forum gandesc la fel ca presedintele.
3.1  RE: Felicitari comentatorilor de pe forum trimis de
(19 mai 2015, 12:37:02
Radule, în mod EXCEPȚIONAL și doar din respect față de ceea ce se numește maieutică, intru să-ți răspund la postare printr-un citat, referitor la legea penală, citat aparținând juristului englez Sir William Blackstone:
„It is better that ten guilty persons escape than that one innocent suffer"
Este MAI BINE ca zece vinovați să scape decât să sufere un singur nevinovat.

Aceasta este esența dreptului penal, idee regăsită chiar astăzi în punctul de vedere exprimat de Alina Ghica, membru al CSM: „Procesul penal se bazează pe principii dar mai ales PE PROBE”
Astfel încât, opinia exprimată de mine zilele trecute nu se voia o pledoarie în favoarea penalilor, ci constituia o opinie din ce în ce mai vocală în mediile de informare.
Peste cohortele bocitorilor care încep să-și zmulgă hainele și să-și toarne țărână în cap, precum că penalii din parlament vor să pună piedici activității procurorilor, au început să apară și spiritele critice, mânuitori inițiați ai logicii, care să semnaleze faptul că această campanie de bocete și jelanii, declanșată și instrumentată de servicii, nu reprezintă reflectarea obiectiv-analitică a temei de dezbatere.
Cea mai mare TÂMPENIE auzită, folosită drept laitmotiv, a fost cea referitoare la „Modificările C.p. și C.p.p. au drept scop restrângerea activității procurorilor!”.
Pentru această afirmație aș fi în stare să-l stuchesc între ochi pe BOUL care a enunțat-o.
NU RESTRÂNGE NIMENI ACTIVITATEA PROCURORILOR, chiar sunt invitați să-și înzecească și însutească eforturile.
Însă această activitate să se cadreze unor dispoziții legale și procedurale care SĂ RESPECTE DREPTURILE FUNDAMENTALE la LIBERTATE, LA SIGURANȚĂ PERSONALĂ, LA DEMNITATE, LA VIAȚĂ PRIVATĂ, LA IMAGINE, LA UN PROCES CORECT.
3.2  RE: Felicitari comentatorilor de pe forum trimis de
(19 mai 2015, 12:38:25
Sintagma atât de hulită „suspiciuni rezonabile”, urmată de sora geamănă „indici temeinici” nu sunt altceva decât niște blestemății nenorocite care permit, unor Dâmbi și microDâmbi din Ministerul public, să-și desfășoare activitatea și să se comporte cu subiecții unui proces penal aidoma cum se comportă un vechil pe moșia sa: ADICĂ SĂ-L DOARĂ FIX ÎN Pülă de Lege și procedură, să calce în ștolurile potcoavelor toate drepturile fundamentale, civile, procesuale ale subiectului procesului penal și să manufactureze veritabile monstruozități ale comportamentului pur-uman.
Repunerea în firesc a regulilor procesului penal nu are alt SCOP decât eliminarea din sistem a Dâmbilor și a metodei lor predilecte de acțiune: „C-așa vrea mușchii mei”, recte „C-așa vrea püla mea.”
Acum c-o fi să profite de aceste modificări și câteva cohortae de șobolani kominterniști, este deja altă afacere.
Cei ce se vor fofila în spatele acestor modificări sunt exact acele zeci de vinovați menționați de Sir Blackstone.
Pe mine mă interesează mai mult acel nevinovat care va scăpa de umilința suferinței nemeritate.
Iar când spun asta nu mă refer la șobolanii kominterniști, căci aceia, din zecile de milioane de euro delapidate, au gârlă parale să-și antameze serviciile celor mai mari case de avocatură.
Eu salutam adoptarea acestor modificări logice și de bun-simț gândindu-mă la vreo baborniță, vreun sărăntoc sau vreun orfan cu care șterg pe jos golănașii Dâmbi din Ministerul Public și Ministerul Justiției.
Crede-mă, amice, pe cuvânt, că AM VĂZUT până acum suficiente rezoluții bucolice și rechizitorii idilice (câteva zeci), ca să mai am măcar vreo urmă infimă de respect și încredere față de Dâmbii injustiției române.
Crede-mă că știu ce vorbesc.
3.3  RE: Felicitari comentatorilor de pe forum trimis de
(19 mai 2015, 12:39:13
Și crede-mă că știu cum e ca, în baza unor suspiciuni manufacturate de un PORK KAGHEBIST, alcătuite drept mizanscenă de o WACĂ ÎMPUȚITĂ, surescitată de deranjul etalării publice al neprofesionalismului și superficialității, implementate de UN PITIC cu aere megalomaniace din Parchet, să fie declanșată O ÎNTREAGĂ SARABANDĂ A ACTELOR DE PROCEDURĂ ȘI A MĂSURILOR PREVENTIVE.
Crede-mă că știu cum e să se dispună o măsură preventivă în funcție de „GRAVITATEA ACUZAȚIEI ADUSE”, să te rogi de procuror să-ți ridice controlul judiciar ca să te poți prezenta la un angajator, iar pe procuror să-l doară în Pülă fiindcă, nu-i așa, măsurile sunt „proporționale cu gravitatea acuzației aduse”.
Nu contează deloc că ulterior s-au adunat o pülă probe temeinice, nici din percheziție domiciliară, nici din percheziție informatică, acuzațiile aduse au devenit simple blufuri netemeinic formulate de niște semianalfabeți ai dreptului, dar practicanți și împărțitori ai justiției.
Crede-mă pe cuvânt, Răducule, că știu ce vorbesc.
Astfel încât, știindu-mă că a face propagandă PSD-ului sau apologia infracționalității ar fi ultimul lucru pe care să-l fac din proprie convingere, știindu-mă că în vara toamna lui 2014 am fost 150% de partea, adeptul și susținătorul lui Iohannis, închei astfel:
Nu pot decât să salut inițiativa celor de la PSD de înlocuire a sintagmei „suspiciune rezonabilă” cu „Probe concrete”.
Nu pot decât să salut inițiativa celor de la PSD prin care ARE CARACTER OBLIGATORIU acțiunea în regres împotriva magistratului responsabil de condamnarea statului la plata despăgubirilor.
3.4  RE: Felicitari comentatorilor de pe forum trimis de
(19 mai 2015, 12:39:54
Nu pot decât să mă entuziasmez la lecturarea propunerilor privind modificarea modului de individualizare a pedepselor și de stabilire a sporului de pedeapsă în cazul infracțiunilor complexe, continuate sau concurente.
Nu pot decât să-mi scot pălăria, cu respect, în fața celor ce au propus modificarea prevederilor Codului penal referitoare la „Represiunea nedreaptă” și „Abuzul de putere al organelor Judiciare”.
Toate acestea nu au alt scop decât aducerea la normalitate a unei proceduri predispusă spre abuz și care nega fundamental principiul prezumției de nevinovăție.
Toate acestea repun în drepturi principiul prin care „sarcina probei incumbă organului de urmărire penală”.
Suspectul, inculpatul etc, NU TREBUIE SĂ-ȘI DOVEDEASCĂ NEVINOVĂȚIA în fața aberațiilor suspicioase ale unor Dâmbi și Dâmbe care n-au habar nici câte urechi au plantate în căpățână, n-au idee câte găuri native au în dotare, dar dau dovadă de o țâfnoșenie exacerbată până la Domnul Zeu și 3 stații dincolo de ea.
Iar dacă aceste propuneri de BUN-SIMȚ vin de la PSD, ei bine, Io* - cel mai strașnic și înverșunat anti-PSD-ist îmi scot pălăria în fața lor.
’coz „It is better that ten guilty persons escape than that one innocent suffer"
AM ZIS!
4.   Contravantuire trimis de
(19 mai 2015, 11:56:22
Bai Radumamii, eu stiu ca tu esti "baiet dastept" si vrei sa te dai rotund, dar limiteaza-te la ceea ce stii, nu incurca marfa cu ambalajul. Contravantuire nu inseamna zid de protectie impotriva alunecarilor de teren ci cu totul altceva ( CONTRAVÂNTUÍRE, contravântuiri, s. f. Element de construcție de forma unei grinzi cu zăbrele, având rolul de a prelua forțele orizontale (presiunea vântului, forța de frânare) care acționează asupra unei construcții. – Contra1- + vântuire (rar,
5.   Salut Taz trimis de
(19 mai 2015, 13:14:26
Salut Taz,ca de obicei esti foarte bine informat si ai venit cu argumente documentate.
Sigur ca eu respect punctul de vedere al fiecaruia si e foarte bine asa,ca societatea civila sa dezbata problemele de importanta vitala ale tarii din toate puctele de vedere si referitor la toate aspectele.Iti doresc o zi excelenta.
6.   Sa se toarne asfalt de calitate- sa tina 30 ani! trimis de
(19 mai 2015, 14:42:43
Si la noi in Judetul Suceava ar fi bine sa se toarne asfalt de calitate dur-Delta Dur.
Nu stiu daca Compania noastra de Drumuri si Poduri detine un agrement tehnic pentru producerea asfaltului turnat dur- Delta Dur.
Reteta acestui produs este asimilata dupa normele germane in domeniu, materiile prime utilizate fiind de cea mai buna calitate.
Este certificat in tarile civilizate!
7.   Ce nu inteleg? trimis de
(19 mai 2015, 17:49:15
De ce politia nu sezizeaza calitatea deosebita a asfaltului de la intrarea in Falticeni. AE rusinea ROMANIEI. B_oul ala de primar nu vede ca sunt 3-4 muncitori care se joaca cu bordurile? Ce asteapta? 2016? Sa termine cand vin alegerile? Acolo e JALE de peste 5-6 ani, iar drumul care leaga Suceava de Botosani a fost gata in 6 luni!
MONITORULE, ASTA SUBIECT!
8.   Comentariu trimis de
(19 mai 2015, 21:13:14
Politia de ce nu se sesizeaza sa amendeze Primaria Falticeni, care-si bate joc de noi conducatorii auto de 5-6 ani, cum spunea si ,,colegul,,ZARAZA21?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Știucă umplută mănăstirește "Dumnezeul marilor si al oceanelor" a suflat har asupra promontoriului dintre cer si mare. Asa a aparut, nu dupa multa truda, manastirea asezata nefiresc pe un petic de pamant ce se pravaleste amenintator in valurile marii.Dupa ce treci de... Citeşte