Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mai 2015 - Anul XX, nr. 113 (5925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dotări

Drumarii din Suceava au primit autofreze noi pentru deszăpezire

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două autofreze noi, pentru intervenţii la deszăpezire, au intrat acum câteva zile în dotarea Secţiei de Drumuri Naţionale Suceava, în timp ce alte două urmează a ajunge în scurt timp şi la cealaltă secţie de drumuri naţionale din judeţ, cea de la Câmpulung Moldovenesc. În total, pentru Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, care acoperă activitatea din toată Moldova, vor fi achiziţionate 20 de autofreze.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a încheiat contractele pentru 100 de utilaje de deszăpezire cu o valoare de peste 118 milioane de lei, fără TVA. 69 de autofreze sunt de capacitate medie (3.500 tone zăpadă/h) şi 31 de mare capacitate (5.000 tone zăpadă/h).

Investiţia este cofinanţată cu fonduri europene.

Secţiile de Drumuri Naţionale se bazau până acum pe autofreze marca ZIL şi URAL, de provenienţă sovietică, cu o vechime între 30 şi 50 de ani. Noile autofreze au caracteristici tehnice superioare faţă de cele ruseşti: capacitate de deszăpezire de 3.500-5.000 de tone de zăpadă pe oră, faţă de 1.200 de tone zăpadă/h, consum de carburant de 20-25 de litri la oră, faţă de 60-80 de litri la oră, normă de poluare Euro 6, faţă de Non Euro, viteză de deplasare spre locul intervenţiei de 60 de km/h, faţă de 30 de km/h.

La nivel naţional, CNADNR face doar în jur de 20% din deszăpeziri cu utilaje proprii, în timp ce în rest apelează la utilaje închiriate. Prin noile achiziţii procentul de lucrări executate cu firme private se va diminua la circa 60 din total. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Drumarii din Suceava au primit autofreze noi pentru deszăpezire.
 Vizualizări articol: 1857 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Drumarii din Suceava au primit autofreze noi pentru deszăpezire0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(19 mai 2015, 21:05:40
Bravo ca au reusit, dar totusi pentru banii care s-au platit aceste utilaje se puteau cumpara scule mult mai performante, nu cel mai slab camion de pe piata, respectiv sasiu si motor de Iveco si o freza de capacitate mica. Dupa parerea mea este o investitie total eronata, deoarece aceste camioane vor sta pe dreapta , pana va ninge serios, vor lucra 2-3 saptamani pe an , iar in rest vor rugini.
Nu mai degraba se achizitiona o freza de la un producator consacrat, cu motor termic propriu, care se putea monta pe un utilaj purtator gen tractor , incarcator frontal, etc si ar fi fost o solutie ideala, in restul anului acel utilaj purtator executa alte lucrari , asa bani blocati degeaba.
Cel putin asa se procedeaza in tarile civilizate din Occident, dar noi , de fapt capetele luminate de la CNADR se ghideaza tot dupa ideile preluate de la rusi, acu"50 ani!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Știucă umplută mănăstirește "Dumnezeul marilor si al oceanelor" a suflat har asupra promontoriului dintre cer si mare. Asa a aparut, nu dupa multa truda, manastirea asezata nefiresc pe un petic de pamant ce se pravaleste amenintator in valurile marii.Dupa ce treci de... Citeşte