Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mai 2015 - Anul XX, nr. 113 (5925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nou

Plopul energetic şi muştarul prind contur pe harta terenurilor agricole din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Suprafeţe importante de teren agricol din Suceava încep să fie exploatate cu plop energetic şi muştar, primul fiind un arbore cu creştere rapidă acceptat în circuitul agricol, în timp ce muştarul este o cultură care are deja  răspândire în România, însă în zona noastră nu prea a fost încercat în ultimii ani. Conform unei situaţii operative a Direcţiei Agricole Suceava, care face referire la terenurile lucrate în această primăvară, pe 514 hectare de teren au fost plantaţi plopi. Este vorba de suprafeţe de teren aflate în zona Siret - Bălcăuţi - Dorneşti, care au fost cumpărate de austriecii de la Egger şi plantate cu plopi energetici incluşi la categoria culturi agro-silvice.  Legislaţia din România permite plantarea de copaci din această categorie pe terenuri agricole, care rămân cu acelaşi statut. Plopi energetici au mai fost plantaţi şi în anii trecuţi şi este de aşteptat ca aceste suprafeţe plantate cu plop să sporească de la an la an. Plopul energetic are mulţi susţinători, exploatarea sa rapidă putând limita tăierile din fondul forestier, însă este şi contestat de cei care consideră că terenurile agricole îşi pierd calitatea prin plantarea acestor arbori.

O idee nouă pentru Suceava au avut şi cei doi nemţi care cultivă de ani buni teren agricol în judeţul Suceava, în zona Fălticeni. Cei doi, care deţin societatea LV AGRO Prod Exim, au plantat în acest an în jur de 43 de hectare de teren cu muştar. Cultura a fost plantată în comuna Cornu Luncii iar nemţii au deja contract cu o firmă din Austria, pentru a le prelua producţia. Cei doi nemţi lucrează în jur de 1.300 de hectare de teren pe raza mai multor comune din zona Fălticeni, o parte din teren fiind cumpărat, iar o parte luat în arendă. Ei cultivă şi mari suprafeţe cu rapiţă, o altă cultură relativ nouă în judeţul Suceava. Mai nou, ei au cultivat suprafeţe importante şi cu fasole şi ridichi de iarnă. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Plopul energetic şi muştarul prind contur pe harta terenurilor agricole din Suceava.
 Vizualizări articol: 2929 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plopul energetic şi muştarul prind contur pe harta terenurilor agricole din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Știucă umplută mănăstirește "Dumnezeul marilor si al oceanelor" a suflat har asupra promontoriului dintre cer si mare. Asa a aparut, nu dupa multa truda, manastirea asezata nefiresc pe un petic de pamant ce se pravaleste amenintator in valurile marii.Dupa ce treci de... Citeşte