Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mai 2015 - Anul XX, nr. 113 (5925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Fără soluţie

Municipiul Rădăuţi este lăsat pradă haosului

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primăria Rădăuţi şi întreg municipiul par să fie lăsate pradă haosului, după ce autorităţile centrale nu găsesc nici o soluţie pentru a numi o persoană care să conducă oraşul. Una dintre propunerile vehiculate în ultimul timp, şi anume ca primăria să fie condusă de un administrator numit din compartimentul juridic al Prefecturii Suceava, este considerată neconstituţională de Ministerul Justiţiei. Reamintim că municipiul Rădăuţi nu mai este condus de nimeni de peste trei săptămâni, având în vedere că Primăria Rădăuţi nu mai are nici primar, nici viceprimar, nici Consiliu Local şi nici un secretar al municipiului.

Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a declarat în cursul zilei de ieri că a fost sunat de secretarul de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sirma Caraman, care l-a informat că soluţia propusă de acest minister prin care se lua în calcul promovarea unei ordonanţe de urgenţă prin care conducerea Primăriei Rădăuţi să fie preluată de un administrator numit din rândul juriştilor Prefecturii este neconstituţională. Harasim a spus că specialiştii din cadrul Ministerului Justiţiei au anunţat că această instituţie nu semnează o ordonanţă de urgenţă cu aceste prevederi, considerând că nu este constituţională, luându-se în calcul că „funcţia de primar este aleasă şi nu poate fi numită”.

„Practic în momentul de faţă o luăm de la zero. Prefectura Suceava a făcut toate demersurile către Guvern, şi am trimis adrese premierului Victor Ponta, ministrului Gabriel Oprea şi secretarului general al Guvernului, Ion Moraru, prin care i-am informat despre problemele de la Rădăuţi. Eu ca prefect nu mă pot substitui Guvernului sau Parlamentului”, a spus Harasim. El a subliniat faptul că o variantă vehiculată ar fi fost şi cea prin care primarul suspendat al municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean, care acum se află în arest la domiciliu, să preia o parte din atribuţiile pe care le avea când se afla la conducerea primăriei. Prefectul consideră că o astfel de soluţie nu este viabilă în condiţiile în care Aurel Olărean este suspendat din funcţie, fiind în arest preventiv.

Constantin Harasim a adăugat că varianta care ar fi fost cea mai potrivită era cea de a se organiza alegeri parţiale pentru Consiliul Local Rădăuţi. El a arătat că Prefectura a propus în urmă cu mai mult timp ca aceste alegeri să fie organizate în data de 17 mai 2015, însă nu a fost luată nici o decizie în acest sens.

Reamintim că aproximativ 200 de salariaţi ai Primăriei Rădăuţi nu şi-au luat salariile de mai mult de o săptămână, iar investiţiile municipalităţii sunt complet blocate. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Municipiul Rădăuţi este lăsat pradă haosului.
 Vizualizări articol: 2280 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Municipiul Rădăuţi este lăsat pradă haosului5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Forta majora trimis de
(19 mai 2015, 14:05:57
Dar de o situatie de forta majora au auzit autoritatile noastre? Ca moare copilul cu buricul netaiat din motive...constitutionale!!! Solutia e simpla si la indemana: primarul Olarean (nu a fost condamnat de nici o instanta!!!) sa-si preia atributiile...Daca nu sunteti de acord, ori se declara Republica Radauti ori Sfatul Batranilor preia conducerea...ca Romanica e incapabila de a gasi o solutie!!!
2.   Apăi nu știu dacă-i nimerită... trimis de
(19 mai 2015, 15:39:06
expresia și conținutul „forței majore” în dreptul administrativ.
Mai degrabă pe la drept civil, comercial, pe la contracte, convenții etcaetera.
Așa că nu mai bună Aideea mea cu Pălitura de Stat* dată la ceasul fulgerăturii din noapte, când boiarii administrativi dorm pe ei, sforăind de greutatea osânzei ce le atârnă pe cefe, guși, boalfe, burdihane și kuri?

Am găsât și baza legală astfel încât Pălitura de Stat să capete legitimitate și să nu pară o acțiune ostilă ordinii constituționale... suspendată de la sine în Jamahiria Bokowineană.
Inga ce zâceu străbunicii din Urbea celor șăpti coline:
„Res nullius cedit primo accupanti”
(Lucrul nimanui se supune primului ocupant).

Iesti Rădăuțiul în momentul de față al nimănuia? Iesti.
Avem dreptul să mergem să dăm o Pălitură de Stat și să ne înfigem acvila legiunii în fața primăriei lăsată de izbeliște? Avem.
Apăi, aștept confirmări de participare la Pălitura de Stat.
-----
* nota: evident, cu mine înscăunat în scaunul de Dictator Temporar, care să deblocheze situația administrativ-financiară din cetate și să pregătească, la mica meserie, alegerile locale pentru desemnarea unui nou Sfat al Bătrânilor.

p.s. Data Păliturii de Stat o să devină sărbeutoare locală în Jamahiria Bokowineană, o să se numească Marea Pălitură de Stat din Florar (Cireșar), o să devină hram al monastirilor și o să fie sărbeutorită taman în iulie, de ziua lu' Bunicu Ștefan, dimpreună cu un sobor de 101 preoți posesori de Merțan SLK ultimul răcnet, în fruntea cărora o să fie Petrea Pigment Sidorovitul cu a luia oliță de noapte răsturnată-n cap și împopoțonată cu poze porno, rune, insigne fasciste și cioburi de oglindă.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Știucă umplută mănăstirește "Dumnezeul marilor si al oceanelor" a suflat har asupra promontoriului dintre cer si mare. Asa a aparut, nu dupa multa truda, manastirea asezata nefiresc pe un petic de pamant ce se pravaleste amenintator in valurile marii.Dupa ce treci de... Citeşte