Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mai 2015 - Anul XX, nr. 113 (5925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

În culpă

Primării sucevene sancţionate pentru că nu au actualizate la zi listele electorale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Patru primării din judeţul Suceava au fost sancţionate zilele trecute de Autoritatea Electorală Permanentă în urma unor neconcordanţe descoperite cu ocazia controlului efectuat în luna aprilie a acestui an. Primăria Şcheia şi Primăria Drăguşeni au primit amenzi de câte 1.000 de lei, în timp ce Primăria Frătăuţii Vechi a luat două avertismente, iar Primăria Forăşti un avertisment.

Acțiunile de control s-au derulat la nivel național, pe linia instruirii și controlului electoral. La nivel naţional au fost aplicate 134 de sancțiuni contravenționale, 40 cu amenzi în cuantum total de 40.500 de lei, iar în 94 de cazuri s-a ajuns la concluzia că sunt suficiente doar avertismente.

Filiala Nord-Est a Autorității Electorale Permanente, care are în jurisdicţie şi judeţul Suceava, a aplicat 16 sancțiuni contravenționale: 5 amenzi în cuantum total de 5.000 lei și 11 avertismente pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului și pentru modificarea și completarea Legii nr.67/2004 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, a Legii administrației publice locale nr.215/2001 și a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare. Mai exact, sancţiunile s-au acordat pentru că listele electorale nu erau actualizate, în unele cazuri figurând şi persoane decedate, dar care aveau drept de vot.

Reprezentanţii Autorităţii Electorale Permanente au precizat că astfel de controale vor continua şi în perioada următoare pentru a asigura un cadru legal cât mai corect cu ocazia alegerilor de anul viitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primării sucevene sancţionate pentru că nu au actualizate la zi listele electorale.
 Vizualizări articol: 1631 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Primării sucevene sancţionate pentru că nu au actualizate la zi listele electorale5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Știucă umplută mănăstirește "Dumnezeul marilor si al oceanelor" a suflat har asupra promontoriului dintre cer si mare. Asa a aparut, nu dupa multa truda, manastirea asezata nefiresc pe un petic de pamant ce se pravaleste amenintator in valurile marii.Dupa ce treci de... Citeşte