Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mai 2015 - Anul XX, nr. 113 (5925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Aducere aminte

Eroul Ion Grosaru din Cornu Luncii, omagiat la Muzeul Militar Naţional

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sublocotenentul Ion Grosaru, din Păiseni - Cornu Luncii, mort în timpul unei misiuni în Irak, în septembrie 2007, a fost omagiat săptămâna trecută la Muzeul Militar Naţional Regele „Ferdinand I” din Capitală, în cadrul unei reuniuni ştiinţifico-culturale care a avut tema „Securitatea Naţională a României, 10 ani de la aderarea României la NATO”. Reuniunea a avut în program prezentarea participării României în misiunile NATO şi comemorarea eroilor care şi-au pierdut viaţa în teatrele de operaţii.  

În cadrul evenimentului s-a vorbit, în prima parte, de problemele care vizează România pe linia securităţii naţionale.

În a doua parte a reuniunii, generalul maior în rezervă profesor doctor Visarion Neagoie, preşedintele Asociaţiei Cultul Eroilor Regina Maria, a prezentat un istoric al misiunilor la care a participat Ion Grosaru şi eroismul de care a dat dovadă acesta, în cadrul batalionului 32 „Mircea” Timişoara.

Asociaţia Cultul Eroilor Suceava a fost reprezentată la eveniment de prim-vicepreşedintele maistru militar în rezervă Dumitru Davidel, care a prezentat conţinutul celor patru vitrine care îl reprezintă pe eroul sucevean în cadrul Muzeului Militar Naţional.

Cu această ocazie, reprezentantul Asociaţiei Cultul Eroilor Suceava a donat muzeului cele două volume de poezii scrise de Ion Grosaru, volume editate recent cu sprijinul primarului comunei Cornu Luncii, Gheorghe Fron. Poezii scrise de Grosaru au fost recitate în cadrul întâlnirii de studenţi de la Academia de Arte.

Asociaţia Cultul Eroilor Suceava şi Primăria Cornu Luncii au primit felicitări pentru eforturile făcute pentru ca Ion Grosaru să nu cadă în uitare: ridicarea monumentului eroului, a casei memoriale şi a expoziţiei de la Şcoala „Ion Grosaru” Păiseni.   

La evenimentul organizat la Muzeul Militar Naţional a participat şi grupul de muzică reprezentativă a Armatei Române, care a interpretat un potpuriu de cântece patriotice închinate eroilor neamului.

În septembrie 2007, sublocotenentul Ion Grosaru se afla în patrulare în cadrul unei misiuni în Irak, iar TAB-ul cu care se deplasa a trecut peste un dispozitiv exploziv artizanal. TAB-ul a luat foc, iar Grosaru a rămas ultimul în interior, după ce a asigurat evacuarea colegilor. Din păcate, muniţia din dotare a explodat şi i-a curmat viaţa. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eroul Ion Grosaru din Cornu Luncii, omagiat la Muzeul Militar Naţional.
 Vizualizări articol: 1741 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eroul Ion Grosaru din Cornu Luncii, omagiat la Muzeul Militar Naţional0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Știucă umplută mănăstirește "Dumnezeul marilor si al oceanelor" a suflat har asupra promontoriului dintre cer si mare. Asa a aparut, nu dupa multa truda, manastirea asezata nefiresc pe un petic de pamant ce se pravaleste amenintator in valurile marii.Dupa ce treci de... Citeşte