Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mai 2015 - Anul XX, nr. 113 (5925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Trânta, sport naţional

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Mai avem de suportat încă două episoade din suferinţa noastră înşirată pe durata celor 34 de etape, după care vine capătul şi, desigur, mântuirea. Faptul că de la anul vom avea numai 14 în loc de 18 echipe nu înseamnă nici un câştig, din moment ce, cu tot cu play-off, numărul de etape jucate/mimate va fi mai mare. S-ar putea însă reduce, cu condiţia ca iniţial acreditările să urmeze cursul firesc de la noi şi să dea faliment. Până atunci însă e cale lungă. Deocamdată, ceea ce ne preocupă este finalul acestei ultime ediţii (aiurea!, faceţi pariu că în vreo doi ani de acum înainte se va reveni la formatul actual?) cu 18 echipe, dintre care însă n-avem habar care ia titlul, care pleacă în preliminarii europene şi care retrogradează. Iar pentru ca hazul că fie complet nebun, cică astăzi vom afla dacă una din ele, CFR Cluj, pleacă în Europa League sau... în Divizia B! Recunoaşteţi că suntem unici în galaxie, nu? Pe de altă parte, cu cât ne apropiem de linia de sosire, cu atât cresc suspiciunile de blat, bunăoară la echipele care se văd campioane, ASA şi Steaua. Aici trebuie făcută precizarea că situaţia financiară (că doar de aia avem mai mult de jumătate din numărul echipelor fie în faliment, fie în insolvenţă) catastrofală, başca antecedentele de tip Becali, nu mai lasă loc de mituit integral câte o echipă, pe principiul „valiza”. Aşa că s-a revenit la procedeul omologat prin anii '70 – '80: se aleg 2-3 băieţi „de încredere” dintre adversari şi cazul e soluţionat. În acest fel, Steaua şi ASA au toate şansele să meargă cap la cap până în ultimul minut al campionatului, spre încântarea oficialilor care vor grohăi în continuare despre campionatul nostru cel echilibrat. Iar acolo unde, pe bani sau doar din simpatie, una din echipe nu se predă, păgubiţilor li se pare că au fost furaţi, aşa că nu le rămâne decât să-i ia la pumni pe ăilalţi, ca în cazul Rapidului. Sunt, oricum, liniştit: mai sunt doar două etape de trânte.
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trânta, sport naţional.
 Vizualizări articol: 1461 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Trânta, sport naţional5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Știucă umplută mănăstirește "Dumnezeul marilor si al oceanelor" a suflat har asupra promontoriului dintre cer si mare. Asa a aparut, nu dupa multa truda, manastirea asezata nefiresc pe un petic de pamant ce se pravaleste amenintator in valurile marii.Dupa ce treci de... Citeşte