Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 mai 2015 - Anul XX, nr. 113 (5925)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sandrinio NEAGU

Sandrinio NEAGU


Asfalt tango

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În ultimii 25 de ani au apărut pe piaţă aşa-numiţi regi ai asfaltului. Cele mai mari tunuri s-au tras la nivel naţional, dar nici Suceava nu s-a lăsat călcată în picioare, fie că a fost vorba de drumuri naţionale, judeţene, prin municipiu sau de acum obsedanta şosea de centură.

La un moment dat, societatea judeţeană de drumuri şi poduri a fost trimisă către faliment pe motiv de „asfaltări electorale”. Până acum nu s-a făcut nici o anchetă pe această temă pentru a se stabili dacă la mijloc au fost chestiuni de ordin politic, dar la cantitatea de documente ridicate de procurorii structurii centrale a Direcţiei Naţionale Anticorupţie nu ar trebui să avem prea mult de aşteptat pentru a ne lămuri în această privinţă.

Am văzut în anii care au trecut firme de profil care au sucombat, dar şi societăţi care au plecat de la câteva roabe şi măturoaie pentru a avea acum utilaje moderne. Fireşte, totul s-a făcut pe banii contribuabililor, cărora li s-a explicat ori de câte ori a fost nevoie că asfaltul nu rezistă la frig, la ceaţă şi la greutatea bicicletelor şi trebuie refăcut. Am văzut asfaltări peste asfaltări, dar asta nu a însemnat că am avut şi şosele.

Pe principiul baladei Meşterului Manole, ce ziua se ridica, noaptea se sfărâma. Oricine are de tras o conductă de canalizare sau un cablu de internet sparge şoseaua, pe care, teoretic, trebuie să o aducă la acelaşi stadiu la final. Ceea ce nu se întâmplă niciodată. Nu ar fi mai simplu ca administraţiile locale sau conducerea judeţului să le impună celor care au de executat tot felul de lucrări să apeleze la tehnologia săpatului pe sub şosea? Adevărat e că aceste operaţiuni sunt mai costisitoare, dar cu ce am greşit noi pentru a sponsoriza an de an lucrările unor persoane sau societăţi particulare?

După ani şi ani de furt cu şi de asfalt cred că a venit vremea unor deconturi. Îmi leg speranţele că DNA va desluşi măcar parţial această fraudă uriaşă şi că, pe viitor, nu se va mai fura ca până în prezent.

În caz contrar, nu-mi rămâne decât să pomenesc un cuvânt din „Asfalt Tango”, filmul românesc de acum 20 de ani: „Merde”. Sau căcat, că sună mai frumos în limba română.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Asfalt tango.
 Vizualizări articol: 3380 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Asfalt tango5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Asfaltari electorale trimis de
(19 mai 2015, 11:49:46
Domnule Neagu, o usoara corectie : nu s-a facut pana acum nicio ancheta referitor la asfaltarile electorale. DAR exista dosarul 2257/86/2010 de la Tribunalul Suceava in care societatea judeteana de drumuri a castigat sumele pe care directia de drumuri din CJ, bineinteles ca nu de capul lor ci la ordinul "alui mare"a refuzat sa le plateasca. Asa-zisele asfaltari electorale se pot insa observa si astazi, la o calitate foarte buna. De exemplu, drumul judetean Malini - Stanisoara - Borca, care a avut portiuni asfaltate si pana in 2008 ( se mai asfaltau cate 2- 3 km o data la 1-2 ani.) Iar pe acest drum circula camioane cu lemne etc. Si rezista si acum. Poate faceti dumneavoastra o ancheta pe tema asta. Consultati si portal.just.ro , si site-ul Ministerului de Finante, poate aflam totusi cum o societate foarte profitabila care aducea zeci de miliarde la bugetul CJ, societate cu sute de angajati, in 4 ani de domnie PDL si in principal dupa socul produs de refuzul la plata al sumelor, de catre , de ce sa nu spunem, dl Flutur ( care sume au ajuns sa fie platite abia prin 2012 - 2013 pentru lucrarile din 2008 dupa procese, termene, expertize s.a.), a ajuns acum in insolventa.
2.   Solutie 2257/86/2010 trimis de
(19 mai 2015, 11:54:00
Solutie: Admite în parte acţiunea, astfel cum a fost precizată. Obligă pe pârâta D.J.D.P. Suceava să achite reclamantei suma de 5.602.164 lei cu titlu de preţ lucrări de reparaţii drumuri judeţene şi la plata dobânzii legale calculate de la data de 01.03.2010 şi până la data plăţii efective a debitului principal. Obligă pe pârâta D.J.D.P. Suceava să achite suma de 17.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a Consiliului Judeţean Suceava ca nefondată. Admite cererea de chemare în garanţie formulată de pârâta D.J.D.P. Suceava. Obligă chematul în garanţie Consiliul Judeţean Suceava să aloce fondurile necesare în vederea efectuării plăţii sumelor menţionate mai sus. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.
3.   Chestiuni de ordin politic ? trimis de
(19 mai 2015, 12:03:54
Adica mai are cineva vreo indoiala ca treaba nu a fost politica ? Flutur a vrut sa i-o traga lui Marza si PSD-ului. Atata tot. Altfel nu ar fi facut ce a facut si nu ar fi externalizat reparatia si intretinerea drumurilor la neamurile si prietenii de la Botosani.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Știucă umplută mănăstirește "Dumnezeul marilor si al oceanelor" a suflat har asupra promontoriului dintre cer si mare. Asa a aparut, nu dupa multa truda, manastirea asezata nefiresc pe un petic de pamant ce se pravaleste amenintator in valurile marii.Dupa ce treci de... Citeşte